Een kijkje in onze gecondenseerde melk fabriek in Leeuwarden

Collega in fabriek in Leeuwarden
Paragraphs

FrieslandCampina in Leeuwarden

In onze fabriek in Leeuwarden verwerken wij met ruim 700 experts van verschillende disciplines rauwe melk tot hoogwaardige (gesuikerde) gecondenseerde melk producten, zogenaamde EVAP en SCM. Tien procent van alle gecondenseerde melkproducten die wereldwijd worden geconsumeerd komt bij ons vandaan. Elk jaar stroomt hier meer dan één miljard liter melk door de leidingen en high-tech installaties.

Lucht foto leeuwarden

Content

Wij hebben al meer dan een eeuw ervaring met de productie van hoogwaardige (gesuikerde) gecondenseerde melkproducten en dat weten consumenten in Hongkong, Saoedi-Arabië, Griekenland, Nigeria en natuurlijk ons eigen Nederland maar al te goed. In deze en bijna honderd andere landen zijn de condens-merken van FrieslandCampina al lang de bekende en betrouwbare marktleiders.

Title
Nieuw, Ice & Shake!

Content

Op onze dynamische locatie in Leeuwarden zijn wij momenteel bezig met het opzetten van een productie- en verpakkingsafdeling voor IJs- en Milkshake mix. Deze nieuwe afdeling zal onderdeel worden van de bestaande SCM (Sweetened Condensed Milk) fabriek en zal daar ook actief mee gaan samenwerken. Lijkt het jou leuk om met dit unieke product aan de slag te gaan? Bekijk dan onze vacatures en word onderdeel van deze interessante en nieuwe afdeling die eind dit jaar zal starten met produceren!

Leeuwarden in cijfers

700

medewerkers

700 miljoen

liter melk per jaar verwerkt

1.2 miljard

bussen melk per jaar

ca. 400

containers met gereed product geladen of gelost per week

Van rauwe melk tot een gevuld blik, klaar voor vertrek

In Leeuwarden nemen wij het gehele verwerkings- én verpakkingsproces voor onze rekening. Zo maken wij in de ‘Bussenfabriek’ het verpakkingsmateriaal (de ‘bussen’) waarin de EVAP en SCM producten worden verpakt. Wanneer deze bussen gevuld, gesloten en van een etiket voorzien zijn, worden zij in dozen verpakt en op pallets in het warehouse opgeslagen. Zo zijn de producten klaar om onder bekende merknamen zoals Peak, Bonnet Rouge en Chocomel Hot de hele wereld over te gaan.

Can in can factory

Geschiedenis van FrieslandCampina

Al meer dan 100 jaar halen we het beste uit melk, door continu te blijven innoveren en duurzame technologieën te omarmen.

Ook geschiedenis schrijven? Bekijk de vacatures

Title
Samen maken we het verschil

Content

Het is een uitdaging om onze sterke marktpositie te behouden en waar mogelijk uit te breiden. Daarom proberen we onszelf continu uit te dagen, om zowel onszelf als onze fabriek te blijven verbeteren. Met een betrokken en gemotiveerde organisatie maken wij het verschil. Wij trainen onze mensen zorgvuldig en zorgen ervoor dat iedereen zich kan blijven ontwikkelen. Zo bouwen we van gras tot glas aan succes voor veehouders, consumenten én medewerkers. Lees meer over de ervaringen van onze collega's:

Productiemanager Andries

Andries startte als Trainee op onze locatie in Workum, maar besloot zijn tweede opdracht in Leeuwarden te doen. Hier voelde hij zich al snel op zijn plek en werkt hij nu als Productie Manager van het EVAP Processing team. "In deze rol houd ik mij bezig met zowel de dagelijkse productie als het coordineren van lange termijn zaken zoals veranderingen en investeringsprojecten. Als manager productie ben je een drijvende kracht en dien je flexibel ingesteld te zijn, elke dag kan anders zijn. Daarnaast is het mijn doel om collega's optimaal te laten functioneren. Mensen motiveren, coachen en laten groeien is waar ik het meeste van mijn tijd aan besteed en tevens veel voldoening uit haal."

Andries

Quality Manager Eelko

"Je kan ons zien als de Mercedessen en Coca-Cola’s van gecondenseerde melkproducten", zegt Eelko met een grijns van oor tot oor. "Echte topmerken staan voor premium kwaliteit: niet alleen de kwaliteit van het product, maar ook de kwaliteit van het merk dat je als kwaliteitsmanager vertegenwoordigt. In Leeuwarden maken we producten voor verschillende merken, waaronder Black&White, Rainbow, Peak, NoyNoy, Dutch Lady en Bonnet Rouge. Al deze merken hebben een hoogstaand imago en een geschiedenis in landen binnen Azië, Afrika, Latijns-Amerika of het Midden-Oosten. Het is aan mij om de kwaliteit van deze producten te bewaken."

Eelko - Teamspeler by Nature

Kom jij ons team in Leeuwarden versterken?

Country Context
nld