Teamleider Maintenance

Wolvega is één van de twee kaasverpakkingslocaties van FrieslandCampina in Nederland. Vanuit onze locatie worden plakken, snacks en geraspte kaas verpakt en geëxporteerd over de hele wereld. De kazen die hier vandaan komen, vind je van Amerika tot en met jouw supermarkt om de hoek. De fabriek draait 24/5 en verwerkt ongeveer 55 KT kaas per jaar. Voor onze locatie zoeken we een teamleider maintenance.

Voor onze kaasverpakkingslocatie in Wolvega zijn we op zoek naar een teamleider Maintenance in dagdienst. Heb jij je zaken goed voor elkaar, bouw je graag aan een team en ben je een ervaren Maintenance man of vrouw? Dan zijn we op zoek naar jou. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het aansturen van een team storings- en onderhoudsmonteurs en werkvoorbereider binnen de afdeling maintenance. Deze afdeling is verantwoordelijk voor al het geplande onderhoud aan onze productielijnen en installaties. Dit betreft zowel het dagdagelijks onderhoud als het opzetten van preventief onderhoud en continu verbeteren. Ook ben je verantwoordelijk voor de storingsdienst die 24/5 ervoor zorgt dat we maximale output behalen uit onze machinepark. Je werkt samen met diverse (interne en externe) afdelingen om ervoor te zorgen dat onze rasp-, plakken- en verpakkingslijnen zo efficiënt mogelijk draaien.

Teamleider Maintenance

What we ask

Wat zoeken wij?

 • Afgeronde Technische opleiding op HBO niveau.
 • Sterke leiderschaps- en interpersoonlijke kwaliteiten.
 • Goede communicatieve vaardigheden in zowel woord als geschrift
 • Gericht op continu verbeteren, prioriteiten stellen, sterk analytisch vermogen, resultaatgericht, kwaliteitsgericht en stressbestendig.

What we offer

 • Deze functie is ingeschaald in HAY schaal 15 (€ 4.378,27 tot € 4.861,15 per maand o.b.v. 38 uur), je salaris wordt gebaseerd op je ervaring en opleiding;
 • Unieke cultuur gezien FrieslandCampina Nederlandse roots heeft maar inmiddels is uitgegroeid tot een internationale organisatie met vestigingen over de hele wereld;
 • We bieden een prettige Work-life balance, marktconform salaris en goede secundaire voorwaarden;
 • Diverse trainingen en coaching programma's om je te helpen ontwikkelen en jouw eigen professionele carrière uit te stippelen;
 • Interne doorgroei wordt sterk gemotiveerd vanuit FrieslandCampina;
 • Een informele en vriendelijke werkomgeving waarin je samenwerkt met gedreven en professionele collega's;
 • We geven je vertrouwen en autonomie om lange termijn impact te genereren dat bijdraagt aan betere voeding voor de wereld.

Vacancy description

Taken & Verantwoordelijkheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor het naleven van regelgeving en procedures Quality, Health, Safety and Environment
 • Je leidt, coacht, ontwikkelt, motiveert en beoordeelt medewerkers van je team bestaande uit allround monteurs in 3 ploegen en werkvoorbereider korte termijn (ca. 20 medewerkers)
 • Je creëert een omgeving van continu verbetering, dit door continu het belang van verbetering te benadrukken en het team faciliteert in het identificeren van verbeteringen en hierop actie ondernemen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het efficiënt en klantgericht (laten) werken van de volledige technische dienst (storingsdiensten en preventief onderhoud)
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en de uitvoering van het onderhoudsplan preventief onderhoud, (ver)storingen, reparaties, kleine modificatiewerkzaamheden en verbeterprojecten met als doel de optimale beschikbaarheid van apparatuur
 • Je evalueert en optimaliseert onderhoudsconcepten en –plannen periodiek in termen van beschikbaarheid, betrouwbaarheid, onderhoudbaarheid en kostenefficiëntie
 • Je analyseert storingsgegevens wat moet leiden tot verbetering van onderhoudsactiviteiten
 • Dagelijkse sturing en rapportage van de prestatie van de technische installaties en van je eigen team
 • Zorgdragen voor het periodiek rapporteren van storingen, voortgang maintenance budget en KPI’s. Adviseren Manager Maintenance omtrent verbeterpotentieel
Staying true to who you really are, that is your starting point at FrieslandCampina. Because it is precisely by embracing our differences that we can grow together. We want to create a working environment that allows all employees to bring their best and authentic selves. If who we are suits you, but you're not sure if you're the best fit for the role, we still encourage you to apply so we can help you find the role that fits you best.

Je bent vast benieuwd naar waar je straks komt te werken. Daar vertellen we je graag meer over: In het kleinverpakkingscentrum van FrieslandCampina in Wolvega wordt jaarlijks meer dan 60.000 ton kaas verwerkt. Dat doen we met meer dan 300 collega's. De blokken kaas die hier binnen komen, worden gesneden in plakjes, geraspt, en versneden in snackformaat. Je vindt de producten die in Wolvega worden gemaakt in de schappen bij je eigen supermarkt en over de hele wereld.

Apply now
1  / 
JOB-ID: 50423 | Teamleider Maintenance, Netherlands
Basic information

Apply for this job

Please provide your details here.

* Required fields

Filesize cannot exceed 7MB.
Filesize cannot exceed 5MB.
Filesize cannot exceed 10MB.

Are you sure you want to quit the application process?

Close the process by clicking the button or share the vacancy.