We kunnen ons doel alleen bereiken als we samenwerken

Melissa - collaborative by nature
Paragraphs

Inhoud

“We kunnen ons doel alleen bereiken als we samenwerken.” Melissa werkt als Packaging Development Manager in ons sustainability packaging expertise team, waar ze samenwerkt met verschillende afdelingen. 

In mijn baan begeleid ik dit gehele proces voor diverse verpakkingen, zoals big bags voor ingrediënten en trays voor consumentenproducten.

Een uitdagende reis

“Het is een uitdagende reis om met onze verpakkingen het doel van 100% recyclebaar plastic in 2025 te bereiken. Dat lukt alleen als we samenwerken. Zowel intern als extern. Onze sales collega's spelen een belangrijke rol. Zij moeten de duurzame verpakkingen verkopen. We moeten ook veel afstemmen met onze productielocaties, want zij moeten de verpakkingen kunnen verwerken. We hebben iedereen nodig om ons doel te behalen."

Recyclable plastic

Inhoud

Melissa was betrokken bij de ontwikkeling van onze eerste recyclebare kaasverpakking. "Ik heb met afvalverwerkingsbedrijven getest of de verpakkingen echt goed te sorteren en recyclen zijn.

Ik ben enorm trots op dit project en het resultaat dat we hebben bereikt!

“Om onze doelstellingen op duurzaamheid te behalen, organiseert het verpakkingsteam verschillende workshops voor collega’s over de hele wereld. Hier analyseren we, samen met collega’s van andere disciplines, het productportfolio per land. Waar gaan verpakkingen naar toe? Wat betekent dit voor de recyclebaarheid? Door deze vragen te beantwoorden zien we per markt wat er nodig is om verpakkingen te optimaliseren. Een recyclebare verpakking voor het ene land is niet altijd een duurzame verpakking voor een ander land. 

Meer verhalen van onze ambassadeurs

Country Context
nld