FrieslandCampina's supply chain: van gras tot glas

Grass to glass
Paragraphs

Inhoud

Zuivel maakt een lange reis voordat het wordt geconsumeerd. Wij bezitten en beheren de gehele keten, van het gras dat de koeien eten tot en met de zuivelproducten in de koelcel. Lees de rest van het artikel om meer te leren over de verschillende stappen in onze supply chain. 

Alles start met de koe

Ons verhaal begint op de boerderij. We zijn eigendom van 16.995 leden melkveehouders in Nederland, Duitsland en België. Dit maakt ons een van de grootste zuivel coöperaties in de wereld. Onze melkveehouders zetten zich dagelijks in voor hun koeien en hun land. Dankzij hun vakkennis en hun doorzettingsvermogen, kunnen wij gezonde en hoogwaardige zuivelproducten op de markt brengen. 

Member dairy farmer and cows

Productie: van melk tot een breed scala aan producten

Onze chauffeurs halen de melk op en brengen deze naar onze productielocaties, waar we er een breed scala aan producten van maken. Wereldwijd werken er meer dan 10.000 mensen op onze productielocaties: planners, operators, monteurs, engineers, teamleiders en meer. Zij hebben de belangrijke taak om te zorgen voor een efficiënte en effectieve productie van elke druppel melk van onze melkveehouders. In 2020 hebben we 10 miljard kilo melk verwerkt in kwalitatieve zuivelproducten.

Factory Nigeria

Kwaliteit & veiligheid

We werken aan betere voeding voor de wereld. Dit betekent dat onze producten gezond, veilig en van uitstekende kwaliteit moeten zijn. Onze kwaliteits- en veiligheidscollega's overzien de gehele keten en gedurende het gehele proces vinden diverse kwaliteits- en veiligheidscontroles plaats. Veiligheid betekent niet alleen veilige producten, maar ook een veilige werkomgeving voor onze mensen. We streven naar een zero-incident cultuur.

Quality check

Klanten en consumenten

We maken prachtige producten van melk; voor jong en oud, elke dag opnieuw. Melk en zuivel vormen misschien de kern van wat we doen, maar bij FrieslandCampina maken we meer dan alleen kaas en yoghurt. We produceren zuivelvoeding voor specifieke groepen consumenten, zoals peuters of volwassenen met specifieke wensen. En we voorzien de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie van ingrediënten voor hun eigen producten. Onze producten vinden hun weg naar meer dan 100 landen over de hele wereld.

Our global brands

Word onderdeel van onze supply chain

Country Context
nld