Een Supply Chain transformatie leiden in de Filipijnen

Marietta - courageous by nature
Paragraphs

Inhoud

Marietta heeft moedige beslissingen genomen in haar carrière. Van verhuizen naar een ander land, tot het managen van een uitdagende transformatie en het nemen van moeilijke beslissingen. Hoe zet ze haar moedige nature in als Plant Director bij FrieslandCampina in de Filippijnen?

Marietta's carrièrestappen

Ze had de gemakkelijke weg kunnen nemen en in haar comfortzone kunnen blijven, maar dat zit niet in Marietta's aard. Na het opbouwen van een carrière in Operational Excellence binnen verschillende markten in Azië, was het tijd voor een nieuwe uitdaging in haar thuisland de Filippijnen. “Ik ben 6 jaar geleden begonnen bij Alaska Milk Corporation, dat toen net eigendom was van FrieslandCampina. Het was de eerste keer dat de fabriek een afdeling voor continue verbetering had en het was mijn taak om het team te leiden. Na 3 jaar in deze functie werd ik Plant Director en gaf ik leiding aan meer dan 600 mensen.”

Marietta and colleague

Titel
Supply Chain transformatie

Inhoud

Alaska Milk Corporatie ondergaat een transformatie; van een lokale organisatie tot een multinational. "Het was een totale achtbaan. Van het reorganiseren van het gebouw tot het opnieuw definiëren van de capaciteiten die we nodig hebben binnen de organisatie. We ontdekten dat om snel te kunnen handelen, onze mensen flexibel moeten zijn. Een technisch operator moet bijvoorbeeld kunnen uitvoeren, maar ook onderhouden en kwaliteitscontroles uitvoeren. Uiteindelijk heeft de reorganisatie gevolgen gehad voor het werk van mensen en dat is een lastige beslissing om te nemen. Via een zorgprogramma helpen we hen bij het zoeken naar een nieuwe baan buiten de organisatie. Ik wil ze niet het gevoel geven dat ze achterlaten.

Mijn visie is om van Alaska Milk Corporatie een geweldige werkplek te maken en tegelijkertijd een duurzaam bedrijf te runnen.

Om dat te kunnen doen, hebben we capabele mensen nodig, die de juiste mindset hebben en eigenaarschap nemen. We doen er alles aan om onze mensen zich comfortabel te laten voelen in deze transformatie en ik hoop dat we samen kunnen blijven groeien.”

Titel
Een duidelijke visie

Inhoud

Het is een uitdaging om de eerste vrouwelijke Plant Director in de Filippijnen te zijn, een 80% mannelijke populatie te managen en een transformatie te leiden. "Het was een kans om veel te leren en me te ontwikkelen. Ik moest een duidelijke visie hebben over waar de organisatie zou moeten zijn en vervolgens de mensen de energie en richting geven om dingen te laten gebeuren. Het geeft veel energie om de organisatie te zien ontwikkelen en de impact die we maken te zien."

De Filipijnse families voeden

Wanneer Marietta wordt gevraagd waarom ze deze uitdaging aanging, legt ze uit: "Ik wilde werken voor een organisatie met een echte purpose. Ik geloof echt in FrieslandCampina's purpose om goede voeding te bieden. Dit ligt dicht bij mijn persoonlijke overtuigingen en het is de reden waarom ik iedere dag naar werk ga. 

Marietta and colleagues in the factory

Inhoud

Toen ik in Nederland was, zag ik de boerderij en de melkveehouders. Het verhaal van een coöperatie en eigendom van melkveehouders, kwam echt tot leven. Het bedrijf is niet het eigendom van één persoon of een elitegroep mensen. Het is eigendom van de melkveehouders en ze werken iedere dag, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat, om de melk die we produceren te kunnen leveren."

Hoeveel uitdagingen we ook hebben in het werk, het feit dat je aan zo'n belangrijk doel kunt bijdragen maakt een groot verschil.

Ben jij nieuwsgierig naar jouw persoonlijke nature?

Country Context
nld