Legal

Employees within legal
Paragrafen

Titel
Oplossingen op maat

Inhoud

Voor een wereldwijd bedrijf zoals FrieslandCampina, is het belangrijk dat wij op een verantwoordelijke manier met zowel onze interne als externe business omgaan. Het is belangrijk dat wij goede relaties met onze stakeholders opbouwen. Legal ondersteunt de business op diverse vraagstukken door oplossingen en advies op maat te voorzien. Hierbij is een balans tussen de optimale wettelijke bescherming en de belangen van de business essentieel.

Hanna Riemersma, Legal Counsel

“De ene dag neem ik deel aan een proeftest en de andere dag ben ik verkoopcontracten aan het opstellen voor speciale kaas, boter en babyvoeding. Het is belangrijk om de business te begrijpen om zo risico’s te kunnen inschatten en deze informatie door te vertalen in onze contracten. Op deze manier leer ik veel over FrieslandCampina en de manier waarop we binnen onze organisatie samenwerken.” – Hanna Riemersma, Legal Counsel

Hanna Riemersma

Titel
Kernactiviteiten

Inhoud
  • Het opstellen van en onderhandelen over contracten. Dit varieert van sales, inkoop en marketing tot outsourcing en complexe ICT/CAPEX projecten en het beoordelen en verminderen van legal risico’s in verschillende rechtsgebieden.
  • Het leiden en managen van legal aspecten van acquisities, fusies, joint ventures en divestments wereldwijd.
  • Adviseren over het structureren, herstructureren en corporate governance van FrieslandCampina wereldwijd. Zowel voor de finance activiteiten als de coöperatieve zaken (de interactie tussen de coöperatie en de leden)
  • Omgaan met zowel claims en procesbeheer, als bijbehorende cases.
  • Het voorzien van expertise in complexe situaties op het gebied van eerlijke competitie, anti-corruptie, databescherming en handelssancties.

Vind jouw discipline

Commercial & Business Development

Research & Development , Sales & Marketing
Commercial & Business Development

Operations, Technology & Safety

Engineering & Technology , Operations & Manufacturing, Performance Excellence , Quality, Safety, Health & Environment
Operations, Technology & Safety

Project & General Management

Project Management , General Management
Project & General Management

Supply Chain & Logistics

Supply Chain & Logistics
Supporting Services

Supporting Services

Communicatie, Finance , Human Resources, IT & Digital, Legal, Procurement
Supporting Services Belgium