Neem een kijkje bij FrieslandCampina in Zwolle

Onze Dutch Nutrition fabriek in Zwolle
Paragraphs

Dutch Nutrition Zwolle

​​​​​​​Sinds 2020 is de Dutch Nutrition fabriek in Zwolle onderdeel van FrieslandCampina en daar zijn we trots op! Wij zijn een relatief kleine, moderne en flexibele productielocatie voor de productie van zuigelingenvoeding. Op onze grotendeels geautomatiseerde productielijn mengen we poedervormige ingrediënten tot ruim 100 verschillende hoogwaardige producten in klantspecifieke consumentenverpakkingen. Vanuit Zwolle vinden onze producten hun weg over de hele wereld.

Zwolle in cijfers

35+

collega’s

10+

landen waar wij naar exporteren

2,6+

kiloton zuigelingenvoeding verpakken wij per jaar

100+

verschillende producten

Snel schakelen en een goede hygiëne

De locatie van FrieslandCampina in Zwolle is internationaal bekend onder de naam Dutch Nutrition. Hier wordt kindervoeding geproduceerd voor zowel het eigen merk van FrieslandCampina  “Friso”,  als ook voor de business to business markt .  Deze verscheidenheid aan klanten en markten vraagt een flexibele en ondernemende organisatie. Tevens betekent dit voor een kleine organisatie ook een afwisselend en breed takenpakket voor de medewerkers. Alleen op deze manier kunnen we snel schakelen en onze productie aanpassen naar de wens van onze klanten.

Productielijn in Zwolle

Content

Onze producten zijn bestemd voor een kwetsbare doelgroep Hygiëne en kwaliteit staat in ons bedrijf dus hoog in het vaandel. Het gecertificeerde kwaliteitssysteem borgt kwaliteit en voedselveiligheid en helpt onze processen continu te verbeteren.

Title
Ontmoet onze collega's

Content

Door de intensieve samenwerking tussen de verschillende afdelingen heeft onze locatie een open en informele werksfeer. Je voelt je al snel welkom bij de Dutch Nutrition familie waar iedereen op een prettige manier samenwerkt met elkaar. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd door de personeelsvereniging en onze mentaliteit is om met z’n allen de schouders eronder te zetten. Nieuwsgierig naar de ervaring van onze collega's? Lees ze hieronder. 

Eerstelijns Operator Claudia

"Vijf jaar geleden startte ik als Operator bij Dutch Nutrition in Zwolle. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar eerstelijns operator, wat inhoudt dat ik het aanspreekpunt ben als de teamleider afwezig is. Het leuke aan mijn werk is alle enthousiaste mensen en de gemoedelijke sfeer binnen de locatie Zwolle. We hebben een divers team waar alles bespreekbaar is. Door de intensieve samenwerking tussen de verschillende afdelingen heeft onze locatie een open en informele werksfeer. Je voelt je al snel welkom bij de Dutch Nutrition familie waar iedereen op een prettige manier samenwerkt met elkaar. FrieslandCampina geeft mij daarnaast de mogelijkheid om al op jonge leeftijd te kunnen doorgroeien."

Operator Claudia in Zwolle

QC Officer Stijn

"Mijn werkzaamheden bestaan uit het verzorgen van de juiste monsterafnames, monsterverwerking en vooral support van het Quality-team. Geen dag is hetzelfde, mijn werk bestaat uit hele verschillende werkzaamheden waarbij ik op zoek ga naar het kleinste detail dat wellicht kan afwijken. Het leuke aan deze functie is het vele contact met collega’s van andere afdelingen. We werken echt samen als een team: we hebben veel lol, maar we zijn ook serieus als het nodig is. Ik vind het mooi dat we met kwaliteit hoogwaardige producten werken en dat we kijken hoe we onze processen en producten continu kunnen verbeteren."

Stijn QC Officer in Zwolle

Allround Operator Mesut

"In juni 2018 ben ik begonnen bij Dutch Nutrition als Logistiek Operator. Ik heb meegeholpen om deze fabriek op te zetten en ben hierdoor vanaf de start overal bij betrokken geweest. Inmiddels heb ik verschillende functies gehad; van het plaatsen van de apparatuur in de fabriek tot mijn huidige functie als allround operator. Doordat ik met verschillende afdelingen samenwerk is mijn werk erg afwisselend en daar krijg ik energie van. Regelmatig moeten we lijnen omschakelen voor een nieuw product of moeten we onderdelen vervangen in de lijn. Omdat de fabriek klein is, krijg je snel veel verantwoordelijkheden en is de sfeer open en goed!"

Allround Operator Mesut

Kom jij ons team in Zwolle versterken?