Ik wil iedere week iets nieuws leren

Ernst
Paragraphs

Inhoud

"Als je geïnteresseerd bent in andere mensen en nieuwe ervaringen, dan beland je altijd op plekken waar je groeit." Ernst is nieuwsgierig by nature, maar hoe vertaalt hij dit in zijn werk als Finance Manager Azië-Pacific?

Altijd blijven ontdekken

Ernst is altijd nieuwsgierig geweest naar andere culturen en ontdekt graag nieuwe landen. Dit begon toen hij vanuit Nederland naar New York verhuisde tijdens zijn studie en groeide verder toen hij naar Moscow verhuisde voor werk. Zijn eerste rol bij FrieslandCampina was op ons hoofdkantoor in Nederland, waar hij in de Control & Risk afdeling werkte. "Ik wilde graag weer naar het buitenland en ervaring opdoen in een rol die dichter bij de business stond." En daar ging hij, samen met zijn familie, naar Singapore waar hij als Finance Manager Azië-Pacific werkt. 

Ernst and colleagues

Titel
Nieuwsgierige aard

Inhoud

Wanneer Ernst gevraagd wordt hoe zijn nieuwsgierige aard in zijn werk tot uiting komt, vertelt hij: "Ik stel veel vragen. Als ik iets niet begrijp, zal ik altijd om opheldering vragen. Dat we het altijd op een bepaalde manier hebben gedaan is geen goede reden om het zo te blijven doen. Ik stel vragen om tot de kern te komen en te kijken waar we kunnen verbeteren.  

Ik geloof dat je altijd moet blijven leren 

Je moet jezelf altijd blijven uitdagen en nieuwe dingen uitproberen. Wat me altijd is bijgebleven, is iets wat mijn eerste manager tegen me zei: "als je een week hebt waarin je niets nieuws hebt geleerd, moet je dit bij mij melden." Als dat gebeurt, zal ik nadenken of ik nog wel op de goede plek zit. Dit houdt me scherp. Ik krijg veel energie van het leren van nieuwe dingen en om nieuwe mensen te leren kennen."

Opportunity management

"Een project waar ik erg trots op ben, is de ontwikkeling van een dashboard voor sales opportunity (kansen) management, waarmee we de status van potentiële nieuwe verkoopprojecten binnen Azië-Pacific kunnen volgen. Met dit dashboard kunnen we vooruitkijken en op feiten gebaseerde beslissingen maken om onze strategische langetermijndoelen te realiseren. Door dashboards te gebruiken voor zowel de korte als lange termijn krijgen we duidelijkheid en focus. Dit betekent ook dat we kunnen besluiten om niet door te gaan met bepaalde projecten, om tijd vrij te maken om te werken aan onze 'big rocks'."

Ernst

Titel
Nieuwe technieken uitproberen

Inhoud

Wat was Ernst zijn rol in dit project? Hij gaf inzichten vanuit een business perspectief en implementeerde het dashboard in Azië, om ervoor te zorgen dat het omarmd zou worden door het verkoopteam. "Ik ben altijd geïnteresseerd in het uitproberen van nieuwe technieken en deze bleek een grote aanwinst voor FrieslandCampina."

Ik ben blij dat FrieslandCampina de vrijheid geeft om te blijven leren en nieuwe technieken zoals ons dashboard uit te proberen. 

Meer verhalen van onze ambassadeurs

Country Context
nld