Neem een kijkje in onze kaasfabriek in Born

Het team in Born
Paragraphs

FrieslandCampina Born

In Born maken we al sinds de jaren 80 echte Goudse kazen. Onze slogan is dan ook; "Echte Goudse kaas komt uit Born". Per dag maken we ruim 10.000 kaaswielen. Ja, dat zijn die grote ronde kazen van ruim 12 kilogram per stuk! Met 100 collega’s zorgen we ervoor dat onze kazen die lekkere Goudse smaak hebben en aan onze hoge kwaliteitsstandaarden voldoen.

Onze kaasfabriek in Born

"Echte Goudse kaas komt uit Born."

Born in cijfers

100

collega's

42

jaar is de gemiddelde leeftijd in onze fabriek

10.000

kazen worden er per dag gemaakt

7

miljoen liter melk per week verwerken we

200.000

wielen kaas liggen in onze pakhuizen

4

weken rijpen de meeste van onze kazen

Techniek in Born

Als je een kijkje neemt in onze kaasmakerij dan zie je duizenden kazen die liggen te rijpen op de planken. Born is een hoog geautomatiseerde locatie en dat maakt het werk uitdagend. Met een grote verscheidenheid aan techniek verzorgen we het gehele productieproces: van de ontvangst van de melk van de boerderij, tot het maken van kaas, het veredelen van kaas & het afleveren van de kazen over verschillende interne en externe klanten. Een uniek proces waar iedere medewerker een steentje aan bijdraagt!

Techniek in Born

Born door de jaren heen

De voor zuivelbegrippen ‘nieuwe’ kaasfabriek in Born bestaat dit jaar alweer 40 jaar. Op 8 juli 1983 werd in de nieuwgebouwde locatie van DMV Campina de eerste Gouda kaas met rijksmerk geproduceerd. In de loop der jaren is er veel geïnvesteerd in de fabriek om de productiecapaciteit, efficiëntie en kwaliteit van de producten te verbeteren. Zo werden procesinstallaties, gebouwen, inrichting en automatisering uitgebreid en vervangen. Ook is de werkwijze aangepast, waardoor er veel vakgerichte collega’s in onze fabriek werken.

Wil jij ook geschiedenis schrijven?

Titel
Ontmoet onze collega's

Content

Op onze locatie in Born werken 100 collega’s elke dag hard om de lekkerste Goudse kazen te maken. De sfeer is gemoedelijk en iedereen kent elkaar. Omdat onze fabriek hoog geautomatiseerd is, zoeken we (proces) technische collega’s om ons team te versterken. In Born vinden we het belangrijk dat je ruimte krijgt om je te ontwikkelen, vakopleidingen te volgen en van elkaar kan leren. Kom jij ons team versterken?  

Quality Assurance Officer Rachel

In mijn functie als Quality Assurance Officer heb ik veel afwisselende taken en heb ik contact met bijna alle afdelingen binnen onze fabriek. Daar krijg ik veel energie van en de sfeer bij ons is erg goed. Sinds 2011 werk ik bij FrieslandCampina en sinds 3 jaar werk ik dus als QA Officer. In mijn rol ben ik onder andere verantwoordelijk voor het beheren van het kwaliteitssysteem en ondersteuning bij kwaliteitsissues. Daarnaast voer ik interne audits uit, begeleid in externe audits en stel kwaliteitsrapportages en klachtenanalyses op.  

QA Officer Rachel

Maintenance Technician Robin

Recent heb ik mijn stage Mechanical Engineering bij FrieslandCampina afgerond en vanaf 1 juli ga ik aan de slag als Maintenance Technician. Tijdens mijn stage kreeg ik al veel verantwoordelijkheid en ik ben trots op de implementatie van het nieuwe inspectiesysteem. In een korte tijd heb ik alle inspectielijnen in kaart gebracht en ervoor gezorgd dat mijn collega-monteurs wegwijs werden in de app. Mijn werk is afwisselend en ik heb veel verschillende werkzaamheden, die vaak uitdagend zijn. Ik vind het super om bij FrieslandCampina te blijven en mijn ambitie is om op termijn door te groeien naar Maintenance Engineer.

Maintenance Technician Robin

Allround Operator Maikel

In 2010 ben ik bij FrieslandCampina in Born gestart als productiemedewerker. Inmiddels ben ik Allround Operator in het kaaspakhuis. Allround Operator is uitdagend, want we rouleren de diensten, waardoor iedere dag anders is. De ene keer werk ik bij de opslag, dan weer bij logistiek. Naast de dagelijkse werkzaamheden doe ik ook regelmatig mee aan verbetertrajecten. Ik haal veel energie en trots uit het feit dat onze wijzigingen op korte termijn al een vooruitgang zijn. Én ik vind het mooi om aan een oer-Hollands product te mogen werken!

Allround Operator Maikel

Word onderdeel van ons team!

Country Context
nld