Ontdek FrieslandCampina Kievit in Meppel

FrieslandCampina Meppel 150 jaar
Paragraphs

FrieslandCampina Kievit

Samen met 235 collega's maken we hoogwaardige melkpoeders voor de zakelijke markt, die onze klanten vervolgens verwerken tot een eindproduct. Van babyvoeding tot soep- en sausmixen en van taartmixen tot opgeschuimde melk voor in jouw cappuccino:
bij Kievit produceren wij ongeveer 180 verschillende recepturen. 

Sinds 2022 verwerken we, als enige bij FrieslandCampina, ook plantaardige poeders.

Onze fabriek in Meppel

Content

Bij FrieslandCampina Kievit zijn kwaliteit en
voedselveiligheid onze topprioriteit.

Meppel in cijfers

235

collega's werken bij FrieslandCampina Kievit

180

verschillende recepturen produceren wij

4

fabriekstorens en 1 booster-installatie

31.000 m2

distributiecentrum

79

kiloton poeders produceren wij jaarlijks

Wat doen we in Meppel

Bij Kievit werken we uitsluitend met een droogproces. Dit betekent dat de melk al in poedervorm bij onze fabriek aankomt. Vervolgens verwerken wij deze basispoeders in één van de vier productietorens, tot specifieke melkpoeders voor de zakelijke markt. Onze productietorens draaien 180 verschillende recepturen en productieprocessen, want bij ons worden zowel poeders voor sausmixen als voor babyvoeding gemaakt.

Content

Daarnaast hebben we ook een zelfontwikkelde Booster-installatie. Deze kan de poeder voorzien van stikstofbegassing. De stikstofbegassing zorgt voor extra schuimvorming bij de melkpoeder, op het moment dat deze in aanraking komt met een vloeistof. 
Sinds 2019 hebben we een groot distributiecentrum (DC Noord) van 31.000 m2. Hier slaan we zowel de basispoeders op, als de door ons verwerkte poeders die vervolgens over de hele wereld worden verspreid. 

Lees hier het interview met onze Logistiek Manager Iris.

Geschiedenis van De Kievit

Het begon allemaal in 1894 toen onze fabriek werd geopend door Marinus Kievit. We produceerden toen boter en zuivelproducten. Al in 1945 maakte Kievit de beslissing om te investeren in de productie van melkpoeders. In 1951 werd het eerste poeder uit een sproeidroger gemaakt. In 1999 werd de Kievitfabriek overgenomen door het huidige FrieslandCampina.

Ook geschiedenis schrijven? Bekijk onze vacatures

Title
Ontmoet onze collega's

Content

Elke dag werken 235 collega's met trots aan de producten van FrieslandCampina Kievit. We dagen onszelf uit, om samen met onze klanten nog meer uit onze voedzame ingrediënten te halen, om processen te verbeteren en aan nieuwe innovaties te werken.

Wij omschrijven onszelf als nuchter en hands on. We kennen elkaar (bijna) allemaal en de lijnen zijn kort. Regelmatig worden er activiteiten buiten het werk georganiseerd. Werken bij FrieslandCampina Kievit is dus niet alleen leerzaam, het is ook leuk!

Technoloog Ernst

"Nieuwsgierigheid is wat mij het beste omschrijft. Een stap terug zetten en naar het gehele plaatje kijken:
wat zijn we nou eigenlijk aan het doen en waarom? Precies die vraag is heel belangrijk in mijn werk. Mijn nieuwsgierigheid is belangrijk om FrieslandCampina beter te maken.

In mijn functie begeleid en implementeer ik technische optimalisatie trajecten. Denk bijvoorbeeld aan projecten om materiaal verlies te voorkomen, energie optimalisatie trajecten of structurele capaciteitsvergroting. Het is mogelijk om met relatief simpele oplossingen een enorme impact te maken. Ik werk graag met collega’s die met een frisse blik naar het proces kijken. Kritische vragen stellen, inhoudelijke discussies en een goede sfeer; Ik zit op mijn plek!"  

Technoloog Ernst

Quality Analist Marloes

"Uitdaging, afwisseling en een bijdrage leveren aan de maatschappij vind ik ontzettend belangrijk in mijn werk. Ik ben een echte teamspeler en vind het geweldig om samen met mijn collega’s iets te bereiken of een proces te verbeteren.

Ik werk nog niet zo lang bij FrieslandCampina Kievit als Quality Control Analist. Om de kwaliteit van onze producten te verbeteren analyseren we chemische en microbiologische monsters. Alle collega’s zetten zich in om samen voor een goed eindresultaat te gaan, waar we allemaal trots op zijn. Ik vind dat er een ontzettend gezellige en ontspannen sfeer heerst en er worden regelmatig uitjes door de personeelsvereniging georganiseerd."

Marloes Vriezema-Weiden

Technology Engineer Maarten

"Ik ben ooit als stagiair begonnen bij FrieslandCampina. Na een aantal jaren keerde ik terug als monteur, omdat ik het toen erg naar mijn zin had. Kennisdeling en jezelf ontwikkelen dat kan hier. Automatisering vind ik interessant en recent heb ik mijn hbo opleiding Industriële Automatisering afgerond. Inmiddels ben ik doorgegroeid in de functie van Operational Technology Engineer.

In deze functie ben ik, samen met twee collega’s, verantwoordelijk voor de automatiseringssoftware en -hardware in de fabriek; we beheren en monitoren de netwerken in de fabriek. Momenteel werk ik aan een project waarbij we een sleepring gaan vervangen voor draadloze communicatie. Van begin tot implementatie ben ik verantwoordelijk!"

Maarten - Technology Engineer bij FrieslandCampina

Kom jij ons team versterken?

Country Context
nld