Logistiek Meppel: Spin in het web

Logistiek Manager Iris
Paragraphs

Logistiek in Meppel

Op onze productielocatie in Meppel, waar we hoogwaardige melkpoeders maken, staat het 31.000 vierkante meter tellende distributiecentrum. Zo’n groot distributiecentrum is niet alleen voor het verschepen van de door FrieslandCampina verwerkte poeders. Hier worden ook de basispoeders opgeslagen. In 2019 is dit distributiecentrum met duurzame materialen gebouwd en is zeer efficiënt in z’n processen en CO2- uitstoot. Hoogste tijd dus om met Manager Planning & Logistiek Iris Claus te praten over de afdeling Logistiek in Meppel!

Meppel De Kievit

Title
Logistiek is hollen en stilstaan

Content

“Logistiek is een dynamisch vakgebied waar het soms hollen en stilstaan is. De dag loopt geregeld niet zoals ik het in mijn agenda gepland had. Veel schakelen en aanpassen is iets wat ik echt heel leuk vind”, vertelt Iris enthousiast. Zij werkt ruim 6 jaar bij FrieslandCampina en sinds bijna 2,5 jaar als Manager Planning en Logistiek.

“Mijn team bestaat uit ongeveer 20 collega’s verdeeld over vier subafdelingen, namelijk planning, interne logistiek, ontvangst en expeditie. Ons takenpakket is erg diverse doordat we zowel de verantwoordelijkheid hebben over de bestellingen en ontvangsten als de afvoer van de door ons geproduceerde producten.”

DC Noord

Vijf voetbalvelden groot is het distributiecentrum en biedt plek voor 43.000 pallets. Het distributiecentrum (DC Noord genoemd) is bestemd voor opslag en overslag van zuivelproducten van de productielocaties in Beilen en Meppel. Vanuit hier worden de producten verder verspreid naar exportmarkten als China, Hongkong, Rusland en Griekenland. 

Warehouse FrieslandCampina

Title
"We weten elkaar altijd te vinden!"

Content

“Het logistiek team van Meppel is een team met jarenlange ervaring. Veel collega’s werken al jaren in Meppel, sommigen zelfs al 25 jaar of meer! Maar er zijn ook collega’s die met een frisse blik binnen komen. Op deze diversiteit bouwen we de afdeling en vertrouwen we elkaar”, legt Iris uit. “Elk subteam heeft zijn eigen taken en verantwoordelijkheden, maar ze weten elkaar goed te vinden, zijn altijd bereid om te helpen en delen kennis en ervaringen uit”.

Betrokkenheid is onze kracht

Iris vervolgt: “Wat ik echt een kenmerkende eigenschap van het logistieke team vind, is de betrokkenheid die zij hebben. Naar elkaar en naar de locatie. ‘Nee’ zul je hier niet vaak horen. We kijken altijd wat we kunnen doen in het belang van Meppel. Dit vind ik een fantastische eigenschap, al is het tegelijkertijd soms ook onze valkuil!”

Logistiek Manager Iris

Content

Als we vragen wat werken in de logistiek van Meppel nou zo uniek maakt, vertelt Iris: “Als logistiek ben je een spin in een groot web. Doordat we aan het begin, maar ook aan het einde van het productieproces zitten, worden we vaak betrokken bij belangrijke vraagstukken. Je hebt hierdoor een divers speelveld qua stakeholders en collega’s. Meppel is een overzichtelijke locatie, hierdoor zijn de lijnen kort, weet iedereen elkaar te vinden en loop je makkelijk bij collega’s of manager naar binnen”.

Nieuwsgierig geworden?