Er is altijd iets nieuws te ontdekken

Jan-Jaap, Curious by Nature
Paragraphs

__________________

Heb jij het al gezien? De nieuwe film van FrieslandCampina die een kijkje geeft in het werken binnen ons bedrijf. Vijftien collega’s delen hun bijzondere en persoonlijke verhaal over wat hen drijft in het leven en daarmee ook in hun werk.

Dit is het verhaal van Jan-Jaap, Plant Controller Bij FrieslandCampina.

Titel
Het verhaal van Jan-Jaap

Inhoud

Jan-Jaap is drie jaar geleden als Finance Trainee bij FrieslandCampina gestart. In die tijd heeft hij al in diverse rollen en op verschillende locaties gewerkt. “Momenteel ben ik ‘vliegende keep’ als Plant Controller. Ik werk voor een korte periode op een productielocatie, waar er bijvoorbeeld meer controlling capaciteit nodig is.” In zijn vrije tijd maakt hij graag zijn hoofd leeg door buiten te sporten. Momenteel traint hij voor een halve triatlon, dus is hij regelmatig aan het hardlopen, fietsen of zwemmen. “Hardlopen geeft mij ontspanning om na te kunnen denken of mijn hoofd leeg te maken. Bovendien kan het altijd!”

Ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken, zoals verschillende sporten, maar ook om als Plant Controller op diverse fabrieken te werken.

Nieuwsgierig by Nature

Jan-Jaap begon als Finance Trainee, waar hij in het centrale Controlling team kwam. Als snel mocht hij als Business Controller voor Frankrijk aan de slag. Jan-Jaap omschrijft dit als een gooi in het diepe, maar zeer leerzaam. “Recent heb ik 9 maanden in onze boterfabriek in Noordwijk als Plant Controller gewerkt. Nu ben ik een maand werkzaam in de kaasfabriek in Balkbrug, want ik wilde dichter bij het productieproces werken en dus graag de Supply Chain in."

Jan-Jaap Nieuwsgierig by Nature

Inhoud

Het leukste aan zijn huidige functie vindt hij het raakvlak met elk onderdeel van het maakproces. “Ik ben erg nieuwsgierig en ik vind het interessant om met elke stap in aanraking te komen. Als Plant Controller moet je overal wel iets van weten. Mijn werk is super divers en uitdagend door alle verschillende facetten. Als ik samenwerk in een project met collega’s, praten we in kilogrammen, maar uiteindelijk is het aan mij de taak om hier ook de daadwerkelijke euro’s aan te hangen.”

Ben jij ook nieuwsgierig by Nature?

Country Context
nld