Maintenance Engineer

Op onze locatie in Veghel hebben wij een functie beschikbaar als Maintenance Engineer. In deze uitdagende functie ben je medeverantwoordelijk voor het Asset- en Data Management van Site Veghel. Je maakt onderbouwde afwegingen tussen prestaties, risico’s en kosten en streeft er naar om met jouw technische kennis de efficiency, effectiviteit en impact van de installatieprestaties te verhogen. Dit doe je in samenwerking met de betrokken afdelingen. Daarnaast draag je bij aan continu verbeteren middels jouw deelname aan projecten en het initiëren van verbetervoorstellen.

Maintenance Engineer

What we ask

Voor deze functie zijn wij op zoek naar iemand met het volgende profiel:

 • Een afgeronde HBO/WO opleiding, bij voorkeur Werktuigbouwkunde;
 • Circa 3 jaar relevante ervaring in een technische omgeving, bij voorkeur in de Food-, Pharma- of andere procesindustrie;
 • Kennis en ervaring op het gebied van onderhoudsprocessen in de Procesindustrie. Werken met SAP PM is een pré;
 • Ervaring met het opstellen van onderhoudsplannen voor nieuwe installaties middels FMECA;
 • Ervaring met het faciliteren van verbetertrajecten met behulp van (onderhoud)analyse systematiek zoals RCA, 5W, lean en TPM;
 • Sterke problem-solving vaardigheden. Green- of Blackbelt is een pré.

What we offer

Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carrière ten goede. Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Ook in de samenwerking met collega’s merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis. Zo leer je tenslotte het meest.

Vacancy description

In deze functie ben je verantwoordelijk voor:
 

 • Zorg dragen dat projecten worden opgeleverd volgens geldende productiebetrouwbaarheid-, kwaliteits- en veiligheidsprocedures (FMECA-methodiek), zodat tijdens de gebruiksfase veilig-, kwalitatief en efficiënt geproduceerd kan worden.
   
 •  Verantwoordelijk voor het opzetten van de assetstructuur en masterdata (PO-plannen, materiaalcodes, takenlijsten) voor nieuw geïmplementeerde assets en installaties vanuit projecten in het onderhoudsmanagementsysteem (OMS), volgens de RCM/FMECA-filosofie.
   
 • Het up-to-date houden van kennis over onze standaarden, systemen, processen en bijbehorende kennis overdragen aan collega's.
   
 • De lange termijn asset planning van site Veghel in SAP PM beheren en de gezondheid en technische restlevensduur van assets bewaken.
   
 • Het verbeteren van analysen van repetitieve technische storingen en defecten in PowerBI, met als doel het identificeren van de onderliggende oorzaken met behulp van methoden, zoals RCA, 5W, DMAIC.
Staying true to who you really are, that is your starting point at FrieslandCampina. Because it is precisely by embracing our differences that we can grow together. We want to create a working environment that allows all employees to bring their best and authentic selves. If who we are suits you, but you're not sure if you're the best fit for the role, we still encourage you to apply so we can help you find the role that fits you best.

Bij FrieslandCampina delen we met 21.000 medewerkers de passie om meer uit melk te halen en om mensen verder te helpen in het leven. Met onze merken -ruim 30- bereiken we miljoenen mensen in meer dan 100 landen. Friesland Campina heeft business groups en werkmaatschappijen met vestigingen over de hele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort. 

De locatie Veghel is onderdeel van de business-groep Ingredients en produceert en ontwikkeld in een moderne en voedselveilige productieomgeving. De business group Ingredients heeft kantoren in negen landen en ontwikkelt voedzame en functionele ingrediënten die waarde toevoegen aan bestaande producten. De business-groep levert natuurlijke ingrediënten op basis van melk en kaaswei grondstoffen aan industriële klanten in de tak voor zuigelingen en peuters, de voedingsindustrie en de farmaceutische-industrie wereldwijd.

In de functie van (werktuigbouwkundig) Maintenance Engineer maak je deel uit van het Technical Services – Maintenance Engineering team.

Apply now
1  / 
JOB-ID: 53277 | Maintenance Engineer, Netherlands
Basic information

Apply for this job

Please provide your details here.

* Required fields

Filesize cannot exceed 7MB.
Filesize cannot exceed 5MB.
Filesize cannot exceed 10MB.

Are you sure you want to quit the application process?

Close the process by clicking the button or share the vacancy.