Door samen te werken kunnen we groeien

Anniek is Teamspeler
Paragraphs

Inhoud

Anniek werkt als Teamlead Packaging in onze kaas verpakkingsfabriek in Leerdam, waar ze leiding geeft aan een team van 80 medewerkers met diverse nationaliteiten. In december 2021 werd ze door het Nederlandse Supply Chain Magazine verkozen als één van de top 26 supply chain talenten in Nederland. Wat drijft dit jonge talent tot succes?

Ik geloof dat analytische vaardigheden de sleutel zijn tot een succesvolle carrière binnen de supply chain. Het analyseren van routinematige processen en het inzichtelijk maken van bottlenecks is het startpunt voor verandering en verbetering.

‘Bèta chick’

Anniek groeide op in een ‘technisch’ gezin, waardoor ze vanaf jonge leeftijd al interesse had in nummers en feiten. Zo wilde ze als kind altijd al begrijpen hoe en waarom dingen op een bepaalde manier werken. Met haar nieuwsgierige en analytische aard, past de rol als Teamlead Packaging in Leerdam haar dan ook als gegoten. In deze centrale rol overziet zij het volledige productieproces in de fabriek en werkt zij met alle afdelingen samen om ervoor te zorgen dat elk deel van het proces optimaal verloopt. “Het creëren van inzicht in de verschillende stappen van het verpakkingsproces en het definiëren van de bottlenecks is het geen wat leidt tot verbetering en verandering. Iets waar we binnen onze supply chain altijd naar op zoek zijn.”

Anniek with FrieslandCampina cheese products

Titel
Teamspeler by nature

Inhoud

Naast het hebben van analytische vaardigheden, is Anniek vooral een echte teamspeler. Het combineren van deze twee eigenschappen is volgens haar een van haar grootste krachten. “In mijn werk haal ik energie uit het verbeteren van processen, samen met mijn team. Samen groeien en beter worden in wat we doen. Hierin zie ik verbinding als een sleutelelement, wat zeker een uitdaging is in zo’n grote ploeg met vele nationaliteiten. Ik ben graag de spin in het web die mensen en resultaat bij elkaar brengt. Hierbij word ik uitgedaagd om zowel van mijn analytische-, als mijn sociale vaardigheden gebruik te maken. Op deze manier probeer het vertrouwen te winnen van de verschillende stakeholders en de neuzen dezelfde kant op te krijgen.”

Bij FrieslandCampina beheren we de gehele supply chain: ‘from grass to glass’. Een goede samenwerking tussen de verschillende afdelingen en disciplines is naar mijn mening de sleutel tot succes.

Het worden van een toekomstige leider

Omdat ze ervan overtuigt is dat naar elkaar luisteren, elkaar helpen en elkaar versterken leidt tot succes, kijkt ze niet alleen naar procesoptimalisatie binnen de verschillende afdelingen, maar ook naar het verbeteren van de onderlinge samenwerking. “Ik geloof dat ik als leider het verschil kan maken door te verbinden, dit doe ik door naar mijn teamleden te luisteren, ze te betrekken in discussies en en hun intrinsieke motivatie aan te spreken. Daar ben ik elke dag mee bezig. Binnen mijn team voer ik gesprekken over persoonlijke ontwikkeling en probeer ik te luisteren naar wat hen beweegt. Met behulp van deze informatie zoeken we samen naar de beste werkomgeving en groeimogelijkheden. Hiermee hoop ik van directe waarde te zijn voor mijn collega’s en de supply chain van FrieslandCampina.”

Anniek with FrieslandCampina logo

Wil jij je net zoals Anniek ontwikkelen en alles uit jouw nature halen?

Country Context
nld