Onze organisatie

Betere voeding voor de wereld, goede inkomsten voor onze boeren, nu en in de toekomst
FrieslandCampina Head Quarters
Paragrafen

Titel
FrieslandCampina is meer dan melk

Inhoud

FrieslandCampina is meer dan melk en we zijn meer dan alleen een zuivelbedrijf, een stuk kaas, of een verzameling ingrediënten. Iedere dag werken we hard om een verschil te maken in het leven van miljoenen mensen wereldwijd. Voor onze melkveehouders, onze medewerkers en onze consumenten. We hebben een rijke geschiedenis. In 1871 begon een groep melkveehouders een coöperatie in Friesland.

Sinds die tijd zijn we uitgegroeid tot een van de grootste zuivelbedrijven in de wereld.

FrieslandCampina is nog steeds eigendom van de coöperatie, bestaande uit 15.000+ leden melkveehouders in Nederland, België en Duitsland.

We Were There For Your Grandparents

And even for their grandparents. Our roots lie in the Dutch soil and we’ve been around since 1871. It is the diversity of our people, their individual enthousiasm and collective commitment to shaping the future of dairy that makes FrieslandCampina a special place. 

Go back in time

Our Purpose, Our Plan

FrieslandCampina’s purpose is ‘nourishing by nature’. Dit staat voor goede voeding voor de wereld en een goed leven voor onze melkveehouders, nu en voor komende generaties. We hebben een rijke geschiedenis aan samenwerking, innovatie en duurzaamheid.

Milestones

20.000+

Medewerkers wereldwijd

30

Landen

15.000+

Leden melkveehouders

10

Miljard kilo melk verwerkt in 2020

>100

Export naar landen

91%

Recyclebare verpakkingen

Titel
Van consumentenproducten tot farmaceutische ingrediënten

Inhoud

Het produceren van goede en gezonde zuivelproducten is de kern van wie we zijn en wat we doen. Onze producten vinden hun weg naar meer dan 100 landen wereldwijd en kunnen verdeeld worden over vier verschillende focusgebieden die de structuur van organisatie bepalen: 

  • Specialised Nutrition (baby’s, ouderen, atleten) 
  • Ingredients (B2B, farmaceutische markt) 
  • Consumer Dairy (consumentenproducten) 
  • Dairy Essentials (kaas, boter en melkpoeder