Logistics Specialist

Als Logistics Specialist ben je verantwoordelijk voor maximaliseren van de prestaties van het logistieke team Maasdam (DC & inbound) door het dagelijks identificeren en oppakken van verbeterinitatieven en projecten. Je hebt hier een leidende rol in maar werkt intensief samen met collega's uit de operatie. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de ontsluiting van de juiste KPI's en inzichten uit onze data, om de dagelijkse operatie mee te kunnen sturen en toekomstige verbeterkansen bloot te leggen. 

Logistics Specialist

Wat we vragen

* HBO diploma, bij voorkeur van een logistieke opleiding (of gelijkwaardig door werkervaring), en minimum 2 jaar relevante werkervaring
* Je bent analytisch en cijfermatig sterk, en hebt een drive om data om te zetten in vernieuwende inzichten
* Je bent nieuwsgierig en denkt in oplossingen, soms zijn ze simpel en dan weer innovatief. Je lost zelfstandig, proactief en gestructureerd problemen op, gebaseerd op feiten.
* Je bent een teamspeler die collega’s op een natuurlijke manier meekrijgt in de veranderingen. Je hebt al wat ervaring in het leiden en coachen van mensen en je hebt ambitie hier verder in te groeien.
* Uitstekende vaardigheden in PowerPoint, Excel en Word; kennis Power BI en overige analytische tools zijn een plus
* minimum 2 talig: verbaal & geschreven (Nederlands & Engels)

 

Wat we bieden

Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. De snelle ontwikkelingen in onze logistieke keten zorgen ervoor dat je in korte tijd veel uitdagende onderwerpen zult beetpakken, maar we investeren ook in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Boven alles kunnen wij het iedereen aanraden om te werken in het hart van onze thuismarkt: wij zijn trots om elke dag de Nederlandse supermarkten van onze producten te voorzien!

Vacaturetekst

Taken:
* Identificeren van kansen en verbeteringen. Deels d.m.v. data, observaties en ideeën vanaf de vloer, maar deels ook geïnspireerd door specialisten van andere DC's en afdelingen waarmee je contact onderhoudt om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen en innovaties. Je schakelt tussen details (operatie) en groter geheel (lange termijn doelstellingen en projecten)
* Leiden van verbeterprojecten, deels zelf geïnitieerd, maar ook deels vanuit overkoepelende, grote projecten of programma's. Projecten onder het Performance+ programma zijn een prioriteit de komende jaren: als CI speel je hier voor het logistieke team een leidende rol in.
* Faciliteren van de dagelijkse KPI's waarmee de operatie wordt gestuurd
* Data analyses uitvoeren om bottlenecks en verbeteringen te identificeren
* Ontwikkelen van KPI dashboards en uitrollen ervan, om het logistieke team meer data-gedreven te maken. Dit doe je in samenwerking met CI specialisten van andere locaties en ondersteunende teams vanuit het hoofdkantoor
* Je bent onderdeel van het leidinggevend kader, en wordt dus ook geacht mee te denken over organisatorische en operationele onderwerpen
* Je schakelt snel binnen de organisatie om stakeholders betrokken te houden bij de projecten die jij leidt. Hierbij communiceer je makkelijk en op een natuurlijke manier met collega’s werkzaam op verschillende niveaus. Op deze manier weet je mensen mee te krijgen en bruggen te bouwen.

Bij FrieslandCampina geloven we in een werkomgeving waar iedereen zich hun volledige en authentieke zelf kan voelen en in hun kracht wordt gezet om het beste uit zichzelf te halen. We omarmen elkaars verschillen en ontvangen graag je sollicitatie, ongeacht je geslacht, geloof, afkomst, seksuele voorkeur, leeftijd, beperking, of nationaliteit. Als wie wij zijn bij jou past, moedigen we je aan om te solliciteren, ook als je niet zeker weet of je aan alle eisen voldoet.

Het logistieke Team in Maasdam omvat het DC & het inbound Team. Het Distributiecentrum (DC) in Maasdam is een in hoge mate geautomatiseerd warehouse, ontworpen en ingericht om dag- en koelverse zuivelproducten op te slaan en te distribueren naar onze klanten. Het DC heeft een directe verbinding met het productiebedrijf in Maasdam en ontvangt daarnaast producten vanuit diverse andere FrieslandCampina locaties. Pallets met product worden opgeslagen en verwerkt in een volledig geautomatiseerd warehouse. Ook het order-picking proces is deels geautomatiseerd, deels gestuurd door pick-by-voice apparatuur. Uitgaande stromen vinden plaats op pallets en in roll-in-containers. Het inbound team zorgt voor goede ontvangst & opslag van verpakkingen, ingrediënten & hulpstoffen; alsook de uitvoer naar & retour van productie. In de locatie werken ca. 80 medewerkers in een 4-ploegendienst (gecombineerd DC & inbound logistiek). 

 

Het logistieke team Maasdam is onderdeel van het logistieke team Europa & Retail America's. Je onderhoudt contact met collega's uit dit team (digitaal en fysiek) & andere customer supply chain teams om samenwerking te optimaliseren & het Performance+ programma te implementeren.

 

Als CI specialist rapporteer je aan de Logistiek Manager en maak je, samen met teamleiders en enkele specialisten, deel uit van het leidinggevend kader van het logistieke team.

Solliciteer nu
1  / 
JOB-ID: 53773 | Logistics Specialist, Netherlands
Basic information

Solliciteer op deze vacature

Laat je gegevens hier achter.

* Verplichte Velden

Filesize cannot exceed 7MB.
Filesize cannot exceed 5MB.
Filesize cannot exceed 10MB.

Weet je zeker dat je wilt stoppen met solliciteren?

Sluit het sollicitatie proces door op de button te klikken of door deze vacature te delen.