We hebben allemaal het vermogen om te leren

Fenna - innvative by nature
Paragraphs

Inhoud

"Groei en ontwikkeling is meer dan het volgen van een training. De uitdaging ligt in het creëren van een cultuur waarin leren en ontwikkelen niet alleen gestimuleerd wordt, maar onderdeel wordt van dagelijkse werkzaamheden." Geïnspireerd door haar innovatieve nature werkt Fenna toe naar een leercultuur in haar baan als Global Learning Manager bij FrieslandCampina.

Titel
Je leert iedere dag

Inhoud

"We associëren leren vaak met naar school gaan, maar je leert iedere dag en je leert overal. Leren gebeurt zelden in een vaste omgeving. Het kan zijn dat je naar een podcast luistert, of iemand een interessant artikel met je deelt, of wanneer je feedback van anderen krijgt. Wat je leert is zelden groot of opwindend, omdat het meestal in kleine stappen plaatsvindt."

Iedereen kan leren. Het maakt niet uit hoe oud je bent of wat voor werk je doet.

Een online leerplatform

“Bij FrieslandCampina hebben we veel trainingen beschikbaar voor onze medewerkers. Veel van deze trainingen vonden fysiek en lokaal plaats, wat leidde tot een versnipperd leerlandschap. Met de opkomst van COVID-19 werden deze trainingen digitaal beschikbaar gesteld, waardoor nog meer mensen aan de trainingen deel konden nemen. We creëerden een online platform, waar mensen toegang hebben tot trainingen en geïnspireerd worden om te reflecteren op hun eigen unieke leertraject. Ik zie het als mijn missie om een ​​spark te creëren voor mensen, waarbij ze continue bezig zijn met en reflecteren op hun persoonlijke ontwikkeling.”

Fenna and Dionysia

Titel
Vele kleine stappen kunnen leiden tot grote verandering

Inhoud

“Ik ben altijd op zoek naar manieren om te verbeteren wat we al hebben. Tijdens de ontwikkeling van het platform hebben we de bestaande materialen gebruikt als basis om op voort te bouwen. We hebben constant met onze eindgebruikers getest of het platform nuttig is en of ze veranderingen willen zien."

Innovatie begint klein, dus het nemen van kleine stappen kan uiteindelijk tot grote veranderingen leiden.

Titel
Een veilige omgeving

Inhoud

"Om leren te stimuleren, moeten we mensen de vrijheid en veiligheid geven om zich te ontwikkelen en fouten te maken. De verantwoordelijkheid ligt altijd bij jezelf, maar een manager kan je stimuleren en hierbij ondersteunen. Om een ​​leercultuur te laten werken, moet je de veiligheid voelen om te zijn wie je bent, open te zijn over je dromen en waar je wilt zijn. We stimuleren een continue dialoog tussen de medewerker en de leidinggevende, waarin ze een open gesprek over ontwikkeling voeren.”

Ben jij nieuwsgierig naar jouw persoonlijke nature?

Country Context
nld