HSE Specialist

Heb jij veiligheid en milieu echt in je genen? Ben jij daadkrachtig en analytisch, en creëer je graag op innovatieve wijze draagvlak voor veiligheid, gezondheid en milieu binnen verschillende lagen van een organisatie? Werk je graag samen met een team aan het verhogen van het veiligheids-, gezondheids- en milieubewustzijn binnen een fabriek?

 

FrieslandCampina Leeuwarden is op zoek naar een HSE Specialist voor 32 tot 38 uur per week voor onze locatie in Leeuwarden. Als HSE Specialist ben je verantwoordelijk voor een van de productielocaties in Leeuwarden en maak je deel uit van het operationeel managementteam van die afdeling. Wij zoeken een enthousiaste collega die het voortouw neemt om veiligheid, gezondheid en milieu op onze locatie verder te ontwikkelen.

HSE Specialist

Ce que nous demandons

  • Een HBO- of WO diploma en/of aantoonbaar werk- en denkniveau, bij voorkeur richting veiligheid en/of milieu (pré: HVK of MVK).
  • Circa 3 tot 8 jaar ervaring in een vergelijkbare functie binnen een productieomgeving.
  • Kennis van SHE-managementsystemen, risicoanalyses en auditprincipes.
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift, zowel in het Nederlands als Engels.
  • Een absolute voortrekker in veilig werken en je neemt medewerkers hierin mee.
  • Deskundig en overtuigend, met het vermogen om te schakelen op verschillende niveaus in de organisatie.
  • Daadkrachtig, resultaatgericht, overtuigingskracht en mensgericht.

 

Wij zoeken een collega die deze baan met beide handen aangrijpt. Je werkt graag in een complexe werkomgeving en levert een actieve bijdrage aan de verbetering van de veiligheid- en milieucultuur op de locatie. Je bent proactief, secuur en behoudt overzicht over de diverse activiteiten die tot je functie behoren. Ook ben je verantwoordelijk voor het vertalen van wettelijke en corporate HSE-eisen naar de praktische uitvoering in de procesomgeving. Je bent veel op de werkvloer te vinden om samen met de productie de risico’s te beoordelen en verbeterplannen op te stellen.

Ce que nous offrons

Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carrière ten goede. Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Ook op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling. Zo leer je tenslotte het meest.

Description du poste vacant

Je begint ’s ochtends met het bespreken van de veiligheids-, gezondheids- en milieumeldingen die de afgelopen 24 uur door de medewerkers zijn gedaan. Het is jouw rol om scherp te zijn en de afdeling te challengen op de risico’s en de juiste correctieve en preventieve maatregelen. Daarna ga je de fabriek in om de situaties te bespreken en waar mogelijk te verbeteren. Samen met de medewerkers voer je risicoanalyses uit.

 

In deze functie speel je een voortrekkersrol ter ondersteuning van de dagelijkse operatie en diverse projecten. Je adviseert, coacht en begeleidt collega’s om gezamenlijk tot het beste resultaat te komen. Je neemt het initiatief voor verbeteringen en werkt nauw samen met alle afdelingen. Je weet je collega’s te enthousiasmeren en bruggen te slaan tussen verschillende belangen. Soms moet je de luis in de pels zijn en andere keren de productiemanagers coachen en begeleiden met als doel een hoger veiligheids- en milieubewustzijn te creëren. Bij incidenten zorg je met een scherp oog en kritische vragen voor een deskundige analyse.

 

Binnen de HSE-afdeling zorg je gezamenlijk voor het up-to-date houden van o.a. RI&E’s, MAR en het managementsysteem, het uitvoeren en begeleiden van in en externe audits en periodieke rapportages, en het beoordelen van SHE/VGM-plannen. Ook zijn expertisegebieden zoals ATEX, machineveiligheid, gevaarlijke stoffen, milieuaspecten en asbest binnen het SHE-team verdeeld. Voor jouw expertise ben je aanspreekpunt en kennishouder voor de gehele locatie.

Chez FrieslandCampina, nous croyons en un environnement de travail où chaque employé peut être pleinement lui-même et se sentir libre d'exprimer tout son potentiel. Nous valorisons les différences et accueillons les candidatures quels que soient votre genre, votre religion, votre origine ethnique, votre orientation sexuelle, votre âge, votre handicap ou votre nationalité. Si ce que nous sommes vous correspond, nous vous encourageons à postuler, même si vous pensez ne pas correspondre à toutes les exigences du poste.

Je wordt onderdeel van de HSE afdeling bestaande uit 4 HSE officers, een milieu expert en een Program Manager Sustainability. Samen borgen en beheersen jullie safety beleid voor de locatie Leeuwarden. 

Daarnaast ben je onderdeel van het operationeel team van een van onze productie plants. Binnen dit team heb jij de rol van HSE expert waarin je de plant adviseerd en begeleid om beter te worden op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.  

postulez maintenant
1  / 
JOB-ID: 54160 | HSE Specialist, Netherlands
Basic information

Postuler pour cet emploi

Veuillez noter vos coordonnées ici.

* champs obligatoires

Filesize cannot exceed 7MB.
Filesize cannot exceed 5MB.
Filesize cannot exceed 10MB.

Êtes-vous sûr de vouloir quitter la procédure de candidature ?

Fermez le processus en cliquant sur le bouton ou partagez le poste vacant.