Ontdek onze fabrieken in Bedum

Het team van Bedum
Paragraphs

FrieslandCampina Bedum

Al meer dan 100 jaar is de FrieslandCampina fabriek in Bedum een begrip. Eigenlijk zijn het zelfs twee fabrieken, waar we met 240 collega's elke dag het beste uit onze melk halen. De eerste is onze kaasfabriek die elk jaar 85 miljoen kilo kaas produceert. De wei die overblijft bij het maken van onze kaas, verwerken we in de tweede fabriek. Wei bevat veel belangrijke voedingsstoffen. Deze verwerken wij tot verschillende hoogwaardige poeders en ingrediënten voor onder meer onze baby- en kindervoeding.

Bedum in cijfers

240

collega’s

>80

melktankwagens per dag

85

miljoen kilo kaas maken en rijpen we jaarlijks

40

miljoen kilo ingrediënten per jaar

Passie voor onze producten

In onze kaasfabriek maken we met betrokken collega’s (biologische) kaaswielen en folie kaasblokken. De soorten die daarbij horen zijn: Goudse, Maasdam, Emmentaler en Edam. We werken met grote volumes van topkwaliteit in een prachtig proces; van het maken, pekelen, rijpen én verpakken van de kazen. Dat is wat je noemt vakmanschap.

Onze fabriek in Bedum

Nội dung

In onze ingrediëntenfabriek werken gemotiveerde collega's aan waardevolle ingrediënten voor onder andere kindervoeding. Deze ingrediënten halen we uit de wei. Wei is een restproduct van de kaasproductie, die we optimaal gebruiken. De producten die we hiervan maken, verlaten onze fabriek in poeders en in vloeibare vorm. We innoveren continu om de kwaliteit van deze ingrediënten nog beter te maken voor belangrijke doelgroepen, als baby's, kinderen en ouderen. 

De geschiedenis van Bedum

In april 1921 opende de Coöperatieve Fabriek voor Zuivelproducten haar deuren in Bedum. Inmiddels bestaat de fabriek al meer dan 100 jaar, waarin we het beste uit onze melk halen. Door de jaren heen zijn er indrukwekkende ontwikkelingen en innovaties doorgevoerd, waarmee we zijn uitgegroeid tot een toonaangevend producent. Inmiddels maken we prijswinnende kazen en hoogwaardige ingredienten voor onder andere babyvoeding. 

Wil jij ook geschiedenis schrijven?

Tiêu đề
Ontmoet onze collega's

Nội dung

Evenredig verdeeld over onze twee fabrieken werken bijna 300 collega’s elke dag met passie voor onze producten en liefde voor het vak. Jaarlijks verwerken wij bijna 1 miljard kilo melk. Deze ontvangen wij van de leden-melkveehouders van FrieslandCampina in de omgeving. De sfeer is Bedum is nuchter en gezellig. We hebben een actieve personeelsvereniging, teamuitjes en onze jaarlijkse BBQ is een vast gegeven in de agenda.

Kom jij het team in Bedum versterken?