Ondervoeding bestrijden in Indonesië

Angelia - caring by nature
Paragraphs

Inhoud

"Mijn wens is dat op een dag, geen enkel Indonesisch kind ondervoed is." Angelia, verantwoordelijk voor Frisian Flag IFT (baby, follow-up en kleuter voeding) is betrokken by nature. Hoe vertaalt zij dit in haar werk? 

Titel
Een land van tegenstrijdigheid

Inhoud

"Indonesië is een land van tegenstrijdigheid. Economisch gezien zijn we veel gegroeid en de ontwikkeling is goed. Tegelijkertijd zijn er veel mensen die lijden aan ondervoeding (slechte voeding). Dit blijkt uit de 'stunting rate' van ongeveer 30%. De stunting rate geeft aan dat 30% van de kinderen onder de 5 jaar oud lijden aan ondervoeding en als gevolg daarvan een groeiachterstand hebben. Beeld je dit in voor een populatie van 300 miljoen mensen, met ongeveer 35 miljoen kinderen onder de 5 jaar oud. Ik vind dat erg verdrietig. 

Bijna 1 op de 3 kinderen krijg niet de juiste voeding en heeft een groeiachterstand. 

De hoge stunting rate is een resultaat van een gebrek aan toegang tot de juiste voeding en kennis van gezonde voeding. Soms denken ouders denken dat het voldoende is wanneer hun kinderen vol zitten. Kinderen krijgen dan waarschijnlijk dezelfde voeding als de ouders. Ze weten niet dat kinderen andere voeding nodig hebben in de eerste 2 jaren van hun leven."

Goede voeding bieden

"Dit is waar onze producten van Frisian Flag een verschil kunnen maken. Onze producten bevatten speciale voeding voor kinderen tijdens de juiste fase van hun leven. Van voeding voor moeders tijdens hun zwangerschap, tot babies (0-6 maanden), follow-on (6-12 maanden) en opgroei melk (1-3 jaar / 4-6 jaar). De producten bevatten de voordelen van melk en helpen kinderen op te groeien en klaar te stomen voor de toekomst."

Frisian Flag Primagro

Inhoud

Wanneer ik een kind onze producten zie drinken en dan zie lachen, dan voel ik mijn hart gloeien.

Titel
Kennisdeling

Inhoud

"We bieden ook educatieve programma's, webinars, congressen en evenementen, waar we praten over gezonde voeding voor kinderen. Persoonlijk geloof ik dat we ons moeten focussen op het voorkomen van ondervoeding en niet alleen op het behandelen. We moeten ervoor zorgen dat ouders kennis hebben van goede voeding en dat kinderen de juiste voeding tijdens fasen van hun leven krijgen. Mijn wens is dat op een dag, geen enkel Indonesisch kind ondervoed is."

We zijn als een familie

"Samen met mijn geweldige team kan ik echt een impact maken. FrieslandCampina is een beetje als een familie. We praten over EBIT, marktaandeel en groei, maar de manier waarop we met elkaar samenwerking voelt meer als een familie dan in andere organisaties. Collega's zijn altijd bereid te helpen. De organisatie is je familie, dat merk ik echt hier."

team Angelia

Titel
Zuid-Oost Azië voedingsonderzoek

Inhoud

Het FrieslandCampina instituut biedt wetenschappelijke informatie over zuivel, voeding en gezondheid. Het instituut heeft een Zuid-Oost Azië voedingsonderzoek (SEANUTS) uitgevoerd, wat het grootste en meest uitgebreide multicentrische voeding en gezondheidsonderzoek ooit gedaan is in Zuid-Oost Azië. De resultaten bevestigen dat groeiachterstand een enorm probleem is in Indonesië. 

Lees meer over het onderzoek

Meer verhalen van onze ambassadeurs

Country Context
nld