Ontdek de kaasmakerij in Steenderen

Prijswinnende kazen in Steenderen
Paragraphs

FrieslandCampina Steenderen

In Steenderen maken we kaas, en niet zomaar kaas. Twee van onze kazen wonnen in 2022 de grootste kaaswedstrijd ter wereld. Met een team van ruim 100 collega’s zorgen we er dagelijks voor dat de verse melk van onze leden-melkveehouders verwerkt wordt tot kaas. Onder merknamen als Milner en Frico leveren wij deze aan nationale en internationale klanten. Wij werken in een geautomatiseerde en voedselveilige productieomgeving waarin iedere collega écht een steentje bijdraagt.

Steenderen in cijfers

110

collega's

30

miljoen kilo kaas per jaar

5,8

miljoen liter melk komt er wekelijks binnen van onze leden-melkveehouders

35

recepturen voor de heerlijkste kaas specialiteiten

125

jaar bestaan we in 2023!

24/7

draait onze fabriek om de melk van onze melkveehouders te verwerken.

Data-driven, voedselveilig en geautomatiseerd

In Steenderen wordt verse melk van onze leden-melkveehouders verwerkt tot kaas; van de binnenkomst van de melk, het pasteuriseren, maken van de wrongel en het persen van de kaas, tot het pekelen, het rijpen en tot slot distribueren. Dit alles gebeurt in een geautomatiseerde, data-driven en (voedsel)veilige productieomgeving.

Fabriek in Steenderen

Titel
Dankzij goede melk, goede vakmensen en goede machines wonnen we 2x goud.

Inhoud

Met een klein team en een goede werksfeer, maken wij bijna drie miljoen kazen. Voor één kaaswiel van twaalf kilogram is 120 liter melk nodig. In ons grote pakhuis liggen in totaal 300.000 kazen die we vervolgens rechtstreeks aan onze nationale en internationale klanten leveren. In onze fabriek hebben we drie verschillende melkstromen:

  1. VLOG: dit is melk van koeien die voeding krijgen waar geen genetisch gemodificeerde grondstoffen inzitten.
  2. Planet Proof: deze melk is afkomstig van melkveehouders die voldoen aan strenge eisen als het gaat om dierenwelzijn en duurzaamheid.
  3. Weidemelk: deze melk komt van koeien die minimaal 120 dagen per jaar, 6 uur per dag buiten in de wei staan. 

Steenderen door de jaren heen

Onze fabriek kent een geschiedenis van 125 jaar, waarin ontwikkelingen elkaar opvolgden en we de laatste jaren de kaasmakerij volop hebben gemoderniseerd. 

Wil jij ook geschiedenis schrijven?

Titel
Ontmoet onze collega's

Inhoud

In de kaasfabriek in Steenderen heerst een echte Achterhoekse mentaliteit van 'doe maar normaal', maar onze collega's zijn wel trots op hun kazen. Doordat we met een klein team zijn, kent iedereen elkaar. Met elkaar willen we het elke dag een beetje beter doen. Dit geldt voor onze kazen, onze processen en onze medewerkers. We vinden het belangrijk dat iedereen een bijdrage levert en zichzelf kan blijven ontwikkelen.  We zoeken collega's die passie hebben voor het maken van kaas. Kom jij ons team versterken? 

Procestechnoloog Jasper

"Ik vind het heel belangrijk dat iets prettig werkt en praktisch is op de werkvloer. We kunnen iets bedenken maar als het voor de operators niet werkt dan heeft het geen zin. Ik hou me voornamelijk bezig met het digitaliseren van processen die we nu nog met de hand doen. Hierdoor werk ik met veel verschillende collega’s en afdelingen samen. Met hen kijk ik hoe we de data kunnen gebruiken om tot een verbetering te komen. Mijn motto is: iedere dag een beetje beter!"

Technoloog Jasper

Procesoperator Rimon

"4,5 jaar geleden ben ik begonnen in Steenderen als uitzendkracht. Door inzet en alles te leren over de fabriek kon ik snel doorgroeien. Ik wilde me graag ontwikkelen tot operator in de kaasmakerij, maar hier had ik geen ervaring in. Via interne opleiding en begeleiding kon ik in dienst komen bij FrieslandCampina. Ik ben er erg trots op dat ik in zo’n korte tijd zoveel stappen heb gezet. Daarnaast heb ik een leuke ploeg om mee samen te werken."  

Operator Rimon

Operator Mohammed

“Voor mijn collega's sta ik altijd klaar. Ik werk samen met een fijne groep mensen die echt het verschil willen maken. Hierdoor worden wij als team veel betrokken bij initiatieven om de fabriek te verbeteren. Bijvoorbeeld om processen te optimaliseren of energie te besparen. Ik ben ook één van de praktijkopleiders in de fabriek. Dit betekent dat ik nieuwe collega's help om hun weg te vinden en leg ik de taken, processen en verantwoordelijkheden uit. Het mooiste aan mijn werk vind ik dat we samen met het team een kwalitatief goed product voor onze klanten maken”.  

Mohammed - Betrokken by Nature

Kom jij ons team versterken?

Country Context
nld