Ontdek onze boterfabriek in Den Bosch

Het team in Den Bosch
Paragraphs

FrieslandCampina Den Bosch

Aan de rand van Den Bosch ligt onze relatief kleine boterfabriek. In een hecht team van ongeveer 80 collega’s maken we romige boterproducten uit onze kwaliteitsmelk. Dit zijn niet alleen de pakjes roomboter die je kent uit de supermarkt, maar ook boter-
producten voor de zakelijke markt. Onze boter wordt onder andere gebruikt door restaurants en bakkerijen, waar zij er heerlijke gerechten van maken. Naast het maken van de boter, verpakken en distribueren we de boter ook vanuit onze locatie.

De toppers van Den Bosch

Titel
Wij staan (nog lang) niet stil

Content

FrieslandCampina is als organisatie continu in ontwikkeling. In 2023 is dan ook het voorlopige besluit genomen om de fabriek in Den Bosch uiterlijk per juli 2025 te sluiten. Dit betekent overigens niet dat we stilstaan! Onze productie draait op volle toeren en we hebben alle collega’s, en zelfs nieuwe collega’s, nodig om de wereld te laten genieten van onze heerlijke roomboter.

Als gezellige en kleinschalige locatie gaan we samen een interessante transitie in. Bij ons kun je kennismaken met FrieslandCampina en ontdekken wat je leuk en interessant vindt. Als team kijken we met elkaar naar de toekomst en streven we ernaar om na 2025 een passende plek voor alle collega's binnen ons mooie bedrijf te vinden. Bijvoorbeeld bij één van de andere productielocaties in de buurt, zoals Veghel en Nuenen. 

Den Bosch in cijfers

80

collega's

100

vrachtwagens komen hier wekelijks binnen met rauwe melk

2500

ton melk verwerken we wekelijks

2

miljoen pakjes boter produceren we per week

24/7

is onze fabriek operationeel

Samen maken we echt het verschil

In onze fabriek delen we de passie om
dagelijks de lekkerste boter te produceren. Door onze duurzaam geautomatiseerde processen halen we onder andere de room uit de kwaliteitsmelk die we tot boter verwerken. Wij produceren volcontinu, dat wil zeggen 24/7 in vijf ploegen. 

Titel
Ontmoet onze collega's

Content

Omdat we een kleine fabriek zijn, kent iedereen elkaar. We hebben een hecht team en de sfeer is familiar en gezellig. Ons team heeft een mooie samenstelling; van starters tot zeer ervaren collega’s, hier is altijd iets te leren!

We vinden het belangrijk om verantwoordelijkheden in de teams zelf te beleggen. Iedereen heeft de passie om samen het verschil te maken voor betere voeding en een betere toekomst voor iedereen. Natuurlijk vinden we het ook
belangrijke om leuke dingen met elkaar te ondernemen, zoals het jaarlijkse afdelingsuitje.

Quality Control Analist Charlotte

“In mijn rol als QC Analist ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze roomboter en het onderhoud van onze analyse
apparatuur. Ik ben erg nieuwsgierig en gelukkig past deze karaktereigenschap goed bij FrieslandCampina én bij mijn functie. Ik mag meekijken op veel processen en systemen. Daarnaast ben ik ook nog onderdeel van het HACCP-team. Dit team maakt risico-
analyses om het productieproces zo voedselveilig mogelijk te maken. Binnen ons kleine team delen we volop kennis met elkaar en kunnen we altijd op elkaar terug vallen. Oja, en er worden ook genoeg geintjes met elkaar uitgehaald.”

QC Analist Charlotte

Allround monteur Adam

“Sinds september 2021 ben ik werkzaam in de fabriek in Den Bosch als monteur. In mijn functie los ik dagelijks storingen op en werk hierin samen met onze operators. Daarnaast ben ik, samen met mijn collega’s van de technische dienst, verantwoordelijk voor technische verbeteringen in de fabriek. Ik ben er trots op als we een storing oplossen en de productie weer goed kan doordraaien.

De werksfeer is hier erg goed. Mijn collega’s voelen een beetje als familie en de samenwerking met hen geeft mij veel voldoening en plezier. Ik heb het hier goed naar mijn zin!”

Monteur Adam

Kom jij ons team in Den Bosch versterken?

Country Context
nld