(Junior) Technoloog

Als (junior) Technology Specialist ben je continue bezig met de interactie tussen machine en product. Je bent een key speler in investeringsprojecten waar procesaanpassingen worden gemaakt of nieuwe processen worden geplaatst. Je ondersteunt de productieorganisatie en zorgt voor kwalitatief hoogwaardige en fact-based analyses en adviezen op procesgebied. Bij afwijkende procescondities, bijzonderheden en calamiteiten zorg je voor de juiste oplossingsrichting. Je analyseert en optimaliseert bestaande installaties en hebt een adviserende rol. Daarbij ligt de focus op veiligheid, kwaliteit, beheersbaarheid en efficiëntie van de productieprocessen.  

(Junior) Technoloog

What we ask

Om succesvol te zijn in deze positie, heb/ben je:

 • Tussen de 0-2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie en in bezit van een afgeronde WO opleiding in de richting van levensmiddelen-, chemische-, of procestechnologie; 
 • of 2-4 jaar werkervaring in een soortgelijke functie en een afgeronde HBO opleiding in de richting van levensmiddelen-, chemische-, of procestechnologie;
 • Toepassingsgerichte, pragmatische instelling met sterke dosis nieuwsgierigheid;
 • Je begrijpt achtergronden van processen in relatie tot producteigenschappen en de relatie tussen producteigenschappen en toepassingen;
 • Communicatief vaardig, proactief, resultaat gericht, analytisch en een teamspeler;
 • Goede beheersing van zowel de Nederlandse- als de Engels taal, in woord en geschrift;
 • ICT heeft in de basis heeft geen geheimen voor je.

What we offer

 • Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld.
 • We vinden het belangrijk dat je blijft groeien, want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carrière ten goede.
 • Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Ook op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling. Zo leer je tenslotte het meest.

Vacancy description

De fabriek in Maasdam produceert vloeibare vers gekoelde zuivelproducten voor de Nederlandse markt. Deels onder premium A merketiketten zoals Campina, Optimel en Vifit en deels onder privat label. De meeste producten van RFC Maasdam zijn samengesteld uit melk en ingrediënten. Met verschillende fruit- en sirooptoevoegingen wordt een grote verscheidenheid aan vla specialiteiten, pap, gefermenteerde (drink)yoghurt en kwark gemaakt. Jouw rol als (junior) Technology Specialist is te verdelen in 3 gebieden.

 1. Je bent als Specialist onderdeel van investeringsprojecten waar procesaanpassingen worden gemaakt of nieuwe processen worden geplaatst.
 2. Je ondersteunt de productieorganisatie in geval van complexere problemen en faciliteert oorzaak analyses.
 3. Je begeleidt diverse proces gerelateerde verbeterprojecten.

Binnen deze 3 gebieden beoordeel je procesprestaties en rapporteert bevindingen, standaardiseer je werkprocessen op gebied van technologie, verzorg je kwalitatief hoogwaardige rapportages en werk je nauw samen met afdelingen zoals QA/QC, productie en technische dienst op locatie én met centrale afdelingen zoals R&D & Technology. Je rapporteert aan de QA/QC Manager van de locatie Maasdam/Rotterdam.

Het QA/QC team waar deze functie onderdeel van is heeft veel kennis en expertise op het gebiedt van Procestechnologie, Producttechnologie, Quality Assurance en Quality Control. Als team ondersteunen wij de dagelijkse operatie op 2 productie locaties door de kwaliteit van onze producten en processen scherp te monitoren, zijn we actief betrokken in vele projecten en zorgen we voor een goed functionerend kwaliteitsmanagementsysteem. Dit doen we met een continue verbeter mindset. Deze functie is gebaseerd in Maasdam maar heeft de flexibiliteit om ook in Rotterdam ingezet te kunnen worden.

Apply now
1  / 
Job alert
Step 1

Create a job alert

Please provide your details here.

* Required fields

Receive job alert *

Select country

Multiple selection possible with a maximum of 10.

Select experience

Multiple selection possible.

Select discipline

Multiple selection possible with a maximum of 10.

Job alert succesfully created

Job alert successfully created!

Well done! Now it’s just a matter of time until you will receive our new job opportunities that match your preferences. It might be that spark that can start a career you love.

Bring your spark. Join us. Grow with us. Unleash your nature.

Are you sure you want to quit the job alert subscription process?

Close the process by clicking the button.

1  / 
JOB-ID: 44354 | (Junior) Technoloog, Netherlands
Basic information

Apply for this job

Please provide your details here.

* Required fields

Are you sure you want to quit the application process?

Close the process by clicking the button or share the vacancy.