Werken in onze kaasmakerij Lutjewinkel

Kaasmakerij in Lutjewinkel
Paragraphs

FrieslandCampina Lutjewinkel

Al meer dan 100 jaar maken wij in Lutjewinkel échte Noord-Hollandse Goudse kaas. Eeuwen geleden waren de Noord-Hollandse weilanden nog binnenzee. Hierdoor bevat de grond een unieke samenstelling en is de weidemelk van nature vol en romig. Perfect voor de lekkerste Noord-Hollandse Goudse kaas dus!

Titel
Samenwerken aan een mooi product met echt vakmanschap!

Inhoud

In Lutjewinkel voegen wij zoveel mogelijk waarde toe aan onze Noord-Hollandse melk, waar we prijswinnende Goudse kaas mee maken. Zo leveren een maximale bijdrage aan de inkomsten van onze ledenmelkveehouders en voorzien wij Nederland en de rest van de wereld van lekkere kaas. In onze kaasmakerij verwerken wij per jaar zo’n 420 miljoen liter melk tot kaas. Dat kunnen wij niet met een klein groepje doen, dus daar hebben we zo’n 90 collega’s voor. Kom jij ons team versterken?

Lutjewinkel in cijfers

90 collega's

en we zoeken er meer!

49 miljoen

kilo kaas maken wij per jaar

1,1 miljoen

liter melk verwerken we per dag

22

internationale prijzen waarvan wij 2 keer goud wonnen

De geschiedenis van Lutjewinkel

Op 26 september 1916 opent Jochem Blaauwboer de grootste coöperatieve zuivelfabriek van Noord-Holland. Zijn ondernemerschap en aandacht voor de kwaliteit van de melk blijken goed te werken. Nu, meer dan 100 jaar later, na groei, fusies, overnames en grote (technologische) ontwikkelingen, zijn de kaasmakers in Lutjewinkel verantwoordelijk voor zo’n 49 miljoen kilo kaas per jaar. Een speciale receptuur van 100% Noord-Hollandse weidemelk en gerijpt tot de beste smaken. Groots vakmanschap!

Bekijk de vacatures in Lutjewinkel

Titel
Ontmoet ons team

Inhoud

Hier in de kaasmakerij Lutjewinkel werkt iedereen met trots aan de premium Noord-Hollandse kazen waarmee prijzen worden binnengehaald. Samenwerken aan een mooi eindproduct, de verantwoordelijkheid die je krijgt en meewerken aan constante innovaties, maakt het uitdagend om bij ons aan de slag te gaan.

Laborant Suzanne

Suzanne werkt alweer 3 jaar als Laborant in de volautomatische kaasmakerij van FrieslandCampina Lutjewinkel. Samen met haar team zorgt zij ervoor dat onze kaas voedselveilig is. “Het leuke aan mijn functie als Laborant vind ik de afwisseling, want geen dag is hetzelfde. We komen overal in de fabriek om monsters af te nemen, waardoor we veel in contact komen met de andere collega’s.”

Suzanne - Betrokken by nature

Maintenance Engineer Neville

Neville is 3 jaar geleden begonnen als jongste medewerker van het team. Ondertussen heeft hij verschillende functies gehad in onze kaasmakerij. Van Magazijnmedewerker, Werkvoorbereider, Planner tot Maintenance Engineer. Al die kennis komt van pas in zijn huidige functie binnen de Technische Dienst. Bij Neville kun je terecht voor al je vragen. Waar hij het meest trots op is?  “Op hoe wij met het team de gehele kaasmakerij draaiende houden!” aldus Neville.

Collega Neville in Lutjewinkel

Technoloog Joost

Joost werkt bijna een jaar als Technoloog in onze kaasmakerij. Dit is zijn eerste baan na zijn studie en hij vindt het fijn om al heel snel een grote verantwoordelijkheid te hebben binnen zijn functie. “Ik word echt blij van mijn werk en heb een passie voor het product, net als de manier van ondernemerschap binnen de kaasmakerij.” Joost voelt zich op zijn gemak in de nuchtere werkomgeving en laat zijn nieuwe collega’s graag het kaasmaakproces zien!

Collega Joost in Lutjewinkel

Teamleider Theo

Theo voelde zich direct thuis toen hij 34 jaar geleden in de kaasmakerij van Lutjewinkel begon. Hij heeft meerdere functies bekleed en draagt zijn kennis over aan zijn teamleden. “Het werken in teamverband in een prettige samenwerkingscultuur waar je veel voor elkaar over hebt, is waar ik het meeste energie van krijg. Het is mooi om er samen voor te zorgen dat de installaties zo goed mogelijk blijven draaien en we daarmee een top kaas maken. Daar kunnen we trots op zijn!”

Ploegleider Theo - Lutjewinkel

Kom jij ons team versterken?

Country Context
nld