Research Analyst

Ter uitbreiding van het Expert Team Dairy Physics & Chemistry zijn we op zoek naar een chemisch analist. Dit expert team draagt bij aan de ontwikkeling van innovaties binnen FrieslandCampina door het leveren van kennis en resultaat uit diepgaand onderzoek. Daarnaast levert het team directe support aan ontwikkelingsprojecten voor alle business groepen. Het team heeft brede kennis op het gebied van fysica en chemie van zuivel componenten, de analyse ervan en de interacties in producten met bijbehorende product eigenschappen.

Research Analyst

What we ask

  • Bachelor (HBO) of Master in Analytische Chemie, Levensmiddelenchemie of vergelijkbare opleiding
  • Ervaring en affiniteit met analytisch chemische technieken ((U)HPLC, HPAEC-PAD) voor zuivel eiwitten en koolhydraten
  • Ervaring met dataverwerking en interpretatie op complexe matrices
  • Goed onderlegd in de Engelse taal, zowel in woord als geschrift
  • Een teamspeler met de volgende competenties: Klantgericht, resultaatgericht, proactief, pragmatisch

What we offer

Je werkt in een team van chemisch en fysisch analisten en rapporteert aan de clusterleider Laboratory Team DP&C. Binnen dit multidisciplinaire team ben je:

  • Verantwoordelijk voor de planning, voorbereiding, uitvoering en rapportage van analytisch chemische analyses op suikers en eiwitten (HPAEC-PAD, HPLC) voor de FrieslandCampina Ingrediënten business (specifiek voor de afdeling Early Life Nutrition)
  • Een aanspreekpunt voor projectleiders, onderzoekers en collega analisten waarbij je adviseert over jouw vakgebied en de analyseresultaten
  • Gezamenlijk verantwoordelijk met de andere analisten voor de reguliere lab zaken
  • Gezamenlijk verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van de analyseresultaten (eiwitten, suikers) door bij te dragen aan onderhoud en probleem-oplossen van de apparatuur

Vacancy description

Als chemisch analist draag je bij aan de ontwikkeling van nieuwe zuivelproducten en ingrediënten (eiwitten, koolhydraten) voor de FrieslandCampina Ingrediënten Business (B2B). Je bent in staat zelfstandig HPLC-analyses uit te voeren voor suikers en eiwitten afkomstig uit een zuivelmatrix.

Als chemisch analist ben je onderdeel van het Expert Team Dairy Physics & Chemistry, gebaseerd in Wageningen Nederland. De groep bestaat uit ongeveer 30 medewerkers. Naast de directe collega’s binnen het team werk je veel samen met collega’s uit andere disciplines van de FrieslandCampina Ingrediënten business. Je rapporteert aan de Cluster Leider Laboratory Team DP&C.

Apply now
1  / 
JOB-ID: 46571 | Research Analyst, Netherlands
Basic information

Apply for this job

Please provide your details here.

* Required fields

Filesize cannot exceed 7MB.
Filesize cannot exceed 5MB.
Filesize cannot exceed 5MB.

Are you sure you want to quit the application process?

Close the process by clicking the button or share the vacancy.