Software Engineer

Ben jij die veelzijdige techneut die breed inzetbaar is op het gebied van industriële automatisering? Die graag zaken uitzoekt en standaardiseert, nieuwe ontwikkelingen binnen het vakgebied in een duidelijke strategie kan vertalen en projecten initieert en begeleid?

FrieslandCampina Workum versterkt haar team graag met een proactieve en nauwkeurige Software Engineer.

Software Engineer

What we ask

Wat neem jij mee:

 • Een afgeronde HBO-opleiding elektrotechniek/ besturingstechniek, industriële automatisering of ICT;
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie binnen de food- en/of procesindustrie, automotive of industriële automatiseringsprojecten;
 • Aantoonbare ervaring met troubleshooting/ gericht (continu)verbeteren in een productieomgeving;
 • Kennis van de DCS-software besturingssystemen Siemsens Step 7, TIA-portaal en ABB-Sattline-Foocos;
 • Kennis van ISA95 en E&I.

What we offer

 • Unieke cultuur gezien FrieslandCampina een Nederlandse roots heeft, maar inmiddels is uitgegroeid tot een internationale organisatie met vestigingen over de hele wereld; 
 • We bieden een prettige work-life balance, marktconform salaris & goede secundaire voorwaarden (werkweek van 38 uur, eindejaarsvergoeding van 3%, marktconform pensioen, vakantiegeld 8%, flexibele werktijden, mogelijkheid om vanuit huis te werken en een bonus;
 • Diverse trainingen en coaching programma’s om je te helpen ontwikkelingen en jouw eigen professionele carrière uit te stippelen; 
 • Interne doorgroei wordt sterk gemotiveerd vanuit FrieslandCampina! 
 • Een informele & vriendelijke werkomgeving waarin je samenwerkt met gedreven en professionele collega’s; 
 • We geven je vertrouwen en autonomie om lange termijn impact te genereren dat bijdraagt aan betere voeding voor de wereld; 
   

Vacancy description

Als OT Engineer ben jij een verbindende schakel tussen de productielocaties en de snel veranderende omgeving, zowel binnen FrieslandCampina als daarbuiten, op het gebied van industriële automatisering en kantoor ICT. Jij zorgt ervoor dat Workum blijft voldoen aan de laatste standaarden op het gebied van cybersecurity, netwerk inrichting, en alle hard- en software aangaande de besturing van installaties. Hiermee borg je de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de fabrieken voor de langere termijn.

Je bent in staat om noodzakelijke verbeteringen te identificeren en de adresseren. De technische uitvoering van hieruit voortvloeiende projecten help jij mede te ontwerpen, begeleid jij in uitvoering waar nodig, en toets je bij oplevering. De platte organisatie in Workum, maakt dat de bewaking van een aantal andere processen en standaarden ook bij jou in het takenpakket vallen, bijvoorbeeld op het gebied van E&I.

 

Wat zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden?

 • Verantwoordelijk voor het borgen van eisen vanuit wet- en regelgeving in discipline standaarden en documentatie.
 • Input leveren van (strategische) verbetervoorstellen binnen je discipline voor een optimale balans in toekomstige installatieprestaties, risico’s en kosten.
 • Het uitvoeren van ITIL processen omtrent OT.
 • Voorbereiden en uitvoeren van projecten en modificaties binnen je eigen discipline op basis van een projectaanpak conform FC’s Way We Work.
 • Ondersteunen bij, en adviseren in multidisciplinaire projecten en procesoptimalisaties.
 • Assisteren bij complexe storingsanalyses en zorg dragen voor het opleiden van het onderhoudspersoneel op het gebied van OT.
 • Verantwoordelijk voor het opzetten en beheren van SLA’s, onder andere met externe partijen, voor applicaties, servers en netwerken.

Belangrijk in de rol van Maintenance Engineer/OT Engineer is samen met het TD team de verandering van basic condition naar smart factory verder voort te zetten. Hierbij neem je de organisatie mee in het continu verbeteren en werk je toe naar een proactieve manier van werken. Je werkt nauw samen met de afdelingen: Veiligheid, Productie, Technologie, Projecten en QA. Je bent mede verantwoordelijk voor het verbeteren en handhaven van de veiligheid en het voedselveilig werken. In deze rol kun je de interne OT organisatie optimaal benutten op het gebied van best practices. Als OT Engineer rapporteer je aan de Manager Maintenance.
 

De locatie Workum is onderdeel van de business group Ingredients waar ingrediënten voor babyvoeding worden geproduceerd. We maken met ongeveer 50 collega’s verschillende poederproducten in de fabriek waarin de strengste hygiëne- en veiligheidseisen gelden. Continu verbeteren op alle vlakken, waaronder Techniek, is een absoluut speerpunt.

Apply now

Contact

Dennis van Straaten

1  / 
JOB-ID: 43138 | Software Engineer, Netherlands
Basic information

Apply for this job

Please provide your details here.

* Required fields

Filesize cannot exceed 7MB.
Filesize cannot exceed 5MB.
Filesize cannot exceed 5MB.

Are you sure you want to quit the application process?

Close the process by clicking the button or share the vacancy.