Ontdek onze ingrediëntenfabriek in Veghel

Collega's aan het werk bij FrieslandCampina Veghel
Paragraphs

FrieslandCampina Veghel

Bij FrieslandCampina Veghel geloven we dat we samen het verschil kunnen maken voor betere voeding en een betere toekomst voor iedereen.

Met 500 collega’s delen wij de passie om het beste uit melk te halen. Door onze duurzaam geautomatiseerde processen halen we onder andere vetten, suikers en eiwitten uit de kwaliteitsmelk die we ontvangen van onze melkveehouders. Al deze hoogwaardige componenten dienen als waardevolle ingredienten voor verschillende toepassingen in de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie.

factory Veghel

Veghel in cijfers

500

collega's

125

vrachtwagens met rauwe melk per dag

27 - 29 miljoen

liter rauwe melk verwerkt per week

1 miljard

consumenten die we jaarlijks wereldwijd bereiken

Inhoud

FrieslandCampina Ingrediënts is wereldmarktleider in caseïnaten die toepassingen vinden in de voedingsmiddelenindustrie. Ook de lactose die in Veghel geproduceerd wordt, wordt wereldwijd geëxporteerd en gebruikt als ingrediënt voor kindervoeding en voor diverse toepassingen in de farmaceutische industrie. Zo bereiken we vanuit Veghel al ruim 95 jaar wereldwijd 1 op de 7 mensen.

Geschiedenis van FrieslandCampina Veghel

Al 95 jaar halen we het beste uit melk, door continu te blijven innoveren en duurzame technologiën te omarmen.

Bekijk de vacatures in Veghel

Titel
Wij investeren in duurzame technologie én in mensen!

Inhoud

FrieslandCampina Veghel is een van de grootste melkverwerkingsfabrieken ter wereld! De processen in onze fabriek vragen specialistische technologische kennis. Wij investeren daarom niet alleen in de nieuwste duurzame technieken, maar vooral ook in onze mensen!

In Veghel streven wij ernaar om zoveel mogelijk uit onze melk én uit onszelf te halen. Dit betekent dat wij in onze werkwijze geen concessies doen op kwaliteit en veiligheid, maar ook dat wij iedere werknemer willen stimuleren om zichzelf te blijven ontwikkelen. Zo willen wij een plek zijn die waarde creëert voor onze melkveehouders, consumenten én medewerkers. Lees hieronder de persoonlijke verhalen van onze collega's.

Manager Engineering Emre

Een werkdag bij FrieslandCampina in Veghel voelt als thuiskomen voor Engineering Manager Emre. Hij is namelijk de derde generatie in zijn familie die voor FrieslandCampina in Veghel werkt. Nadat hij klaar was met studeren, hoefde hij ook niet lang na te denken toen hem een vaste baan werd aangeboden. “Het voelde goed en ik werd twee uur na het gesprek gebeld om het contract te tekenen. Sindsdien werk ik hier nu alweer 5 jaar met veel trots en plezier.” Emre vormt samen met zijn collega’s een hecht team, maar vindt het ook belangrijk om mee te denken over het grotere plaatje. “Ik ben trots op hoe wij als team met elkaar omgaan en ik waardeer de goede contacten die ik met mijn collega’s heb. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om mee te kunnen praten over het beleid van de gehele fabriek, daarom ben ik ook lid van een commissie die hier inspraak in heeft.”

Emre - Teamspeler by Nature

Supervisor Planning & Reporting Tamara

“Ik werk met een team van 7 ervaren en ambitieuze collega’s. Iedereen heeft veel kennis en is erg toegankelijk, hierdoor werken we prettig samen. Wij zorgen ervoor dat de aanvoer van melk en de productie van de verschillende producten soepel verloopt. Als er iets onverwachts gebeurt, zoals het uitvallen van een installatie, wegen we de diverse opties en nemen we snel een beslissing om de supply chain draaiende te houden. Daarnaast ben ik altijd op zoek naar mogelijkheden om verbeteringen door te voeren in mijn werk. Dit kan je alleen doen, maar ik ben ervan overtuigd dat je samen met je team vaak de beste keuzes maakt. Dat maakt het alleen nog maar leuker.” 

Tamara - Gepassioneerd by Nature

Maintenance Technician Toine

Toine werkt als Maintenance Technician in Veghel. De prettige en open werksfeer, maar ook de dynamische omgeving en de mogelijkheden die er elke dag weer op hem liggen te wachten, spreken hem erg aan. 

“Bij FrieslandCampina is genoeg ruimte voor goede, gedreven en enthousiaste mensen. Dat merk je aan alles. Kennis is belangrijk en als je dan ook nog sociale vaardigheden hebt, kun je het hier ver schoppen.” 

Toine - Maintance Technician

Levensmiddelen Technoloog Jaap

Jaap is levensmiddelentechnoloog in Veghel en samen met zijn team verantwoordelijk voor de procestechnologie van caseïne in Veghel. 

Jaap: "Caseïnaat is een eiwit dat uit magere melk voortkomt. We produceren dat eiwit steeds efficiënter. Dat doen we door machines zo efficiënt mogelijk te reinigen en lijnen weer zo snel mogelijk op te starten. Want letterlijk iedere liter melk telt hier!"

Jaap

Kom jij ons team in Veghel versterken?

Country Context
nld