Digital Marketing lead

Digital Marketing lead – Consumer Dairy NL Prepare for the future. Als Digital Marketing Lead binnen FrieslandCampina kom je te werken voor een van de grootste, internationale zuivelorganisaties ter wereld. Consumer Dairy Netherlands (CD NL) is een onderdeel van FrieslandCampina en focust zich o.a. op de verkoop van melk, yoghurt, kaas en zuiveldranken aan consumenten in de Nederlandse markt. Daarbij kan je denken aan de bekende merken zoals Chocomel, Optimel, Valess en natuurlijk het nr 2 grootste merk van Nederland; Campina! Binnen het DMI team (Digital Media & Insights) werk jij vanuit jouw positie als Digital Marketing lead nauw samen met o.a. Brand Managers, Contentmanager, Mediamanagers, Consumer Insights managers en IT aan de (digitale) merkervaring van onze consument. We hebben de ambitie om optimaal aanwezig te zijn binnen de gehele consumer journey en bouwen we aan een positieve consumer experience.

Digital Marketing lead

What we ask

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding;
 • Minimaal 6 - 8 jaar werkervaring op het gebied van marketing, digital of data in een B2B/B2C omgeving;
 • Kennis en ervaring met digitale platforms;
 • Ondernemend, energiek en een ‘can do’ mentaliteit;
 • Resultaatgericht en sterke analytische vaardigheden;
 • Uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden om te werken binnen een matrix organisatie;
 • Conceptueel sterk, het streven naar innovatie en continue verbetering;
 • Zelfbewust, ambitieus en gevoel voor humor.
 • Je spreekt goed Nederlands en kunt je ook schriftelijk goed uitdrukken

What we offer

 • Unieke cultuur gezien FrieslandCampina een Nederlandse roots heeft maar inmiddels is uitgegroeid tot een internationale organisatie met vestigingen over de hele wereld;
 • We bieden een prettige Work-life balance, marktconform salaris & goede secundaire voorwaarden (werkweek van 38 uur, eindejaarsvergoeding van 3%, marktconform pensioen, vakantiegeld 8%, flexibele werktijden, mogelijkheid om vanuit huis te werken, bonus);
 • Diverse trainingen en coaching programma’s om je te helpen ontwikkelingen en jouw eigen professionele carrière uit te stippelen;
 • Interne doorgroei wordt sterk gemotiveerd vanuit FrieslandCampina!
 • Een informele & vriendelijke werkomgeving waarin je samenwerkt met gedreven en professionele collega’s;
 • We geven je vertrouwen en autonomie om lange termijn impact te genereren dat bijdraagt aan betere voeding voor de wereld;
 • Gratis melk & kaas tijdens de lunch op ons hoofdkantoor, een overheerlijke barista koffie voor voldoende energie gedurende je werkdag.

Vacancy description

In deze rol kom je te werken in een team van 10 ambitieuze en energieke experts en rapporteer je rechtstreeks aan de Manager Digital Media & Insights. Daarnaast neem jij de juiste ambitie en energie mee om het verschil te kunnen maken binnen het domein van digitale marketing. je doet dit oa door:

 • Een “consumer journey driven” digitale marketing strategie te implementeren waarmee je de impact van onze digitale marketing activiteiten weet te vergroten en onze digitale ambities weet te realiseren.
 • Samen met IT bouw je aan een robuust en flexibel technisch infrastructuur met partners, platforms en tooling waarmee we op een duurzame manier aan onze digitale toekomst bouwen, waarmee we techniek als middel inzetten om de impact van (digitale) marketing te vergroten.
 • Heldere Ways of Working te ontwikkelen én te implementeren om digitale marketing nóg meer in de organisatie te embedden zodat we effectiever met verschillende collega’s/afdelingen/partners kunnen samenwerken en meer impact kunnen maken met digitale marketing.
 • Last but not least ontform jij je over onze Digital Learning Agenda, oftewel welke skills en capabilities moeten we ontwikkelen om verder te groeien in qua digitale volwassenheid van onze merken en onze organisatie.

 

In deze leuk en uitdagende ben je dagelijks bezig met de volgende activiteiten:

 • De lange termijn koers borg je dmv onze Digital Roadmap, waarmee je ieder kwartaal checkt of we de juiste dingen aan het doen zijn, of waar nodig moeten bijsturen door te prioriteren. Op dagelijkse basis werk je nauw samen met de merkenteams om de juiste koers aan te houden, hiervoor gebruiken we onze Digital Playbook, hiermee bouwen en borgen we digitale kennis in de organisatie met praktische handvatten en pas je de learnings weer toe op de andere merken.
 • Je werkt continu aan het verbeteren van onze “tech stack” op basis van data en inzichten vanuit consumenten en collega’s. Zodat je daarmee het gebruik van deze tools (door de merken) stimuleert en de consument daarmee een betere ervaring biedt. Je werkt hierin nauw samen met je collega’s van Global, waarmee je ook Privacy technisch goed geregeld hebt en dit in de Nederlandse organisatie goed bewaakt.
 • Je zet heldere End 2 End processen neer en bespaart tijd door zaken te standardiseren dmv templates en tooling. Waarbij opgedane kennis en learnings worden vastgelegd in een centraal systeem.
 • Je stuurt op het Digital Maturity Model en bekijkt per jaar waar we ons op moeten gaan upskillen. Daarnaast organiseer je ieder kwartaal een terug- en vooruitbliksessie met de merken om learnings op te doen en toe te passen in de nieuwe kwartaalplannen, waarbij je ook actief meewerk met de andere digitale DMI collega’s om binnen de merkplannen te innoveren. Om nieuwe ideeën en inspiratie van buiten naar binnen te halen organiseer je regelmatig inspiratiesessies voor de Marketing afdeling.

Met een jaaromzet van 11,6 miljard euro behoort FrieslandCampina tot de zes grootste zuivelondernemingen in de wereld. FrieslandCampina heeft vestigingen in 34 landen met 23.769 medewerkers. De producten van FrieslandCampina vinden hun weg naar meer dan 100 landen. Het Centrale kantoor van de onderneming is gevestigd in Amersfoort. De activiteiten van FrieslandCampina zijn onderverdeeld in vier marktgeoriënteerde business groups:

 1. FrieslandCampina Consumer Dairy
 2. FrieslandCampina Specialised Nutrition
 3. FrieslandCampina Dairy Essentials
 4. FrieslandCampina Ingredients De vennootschap is volledig in handen van zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A., met 18.261 ledenmelkveehouders in Nederland, Duitsland en België.
Apply now
1  / 
JOB-ID: 48800 | Digital Marketing lead, Netherlands

What is your name?

Text fieldset

Hello , we’d like to ask you some questions.

Question

What is your level of spoken & written Dutch?

Basic information

Apply for this job

Please provide your details here.

* Required fields

Filesize cannot exceed 7MB.
Filesize cannot exceed 5MB.
Filesize cannot exceed 5MB.

Are you sure you want to quit the application process?

Close the process by clicking the button or share the vacancy.