Kwaliteitsmanager (QA/QC)

Voor onze productie site FrieslandCampina België NV te Aalter zijn we op zoek naar een Kwaliteitsmanager. FrieslandCampina Aalter maakt onderdeel van de Business Group Consumer Dairy en produceert en verpakt producten zoals Cécémel, Campina, Nutroma, Fristi en Joyvalle. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van een effectief en efficiënt QA/QC beleid. Daarnaast ben je als people manager verantwoordelijk voor een team bestaande uit zowel QA als QC medewerkers.

Kwaliteitsmanager (QA/QC)

What we ask

 • Je hebt bij voorkeur een master diploma (optie industrieel-/ bio ingenieur) en je hebt een succesvolle ervaring van minstens 8 à 10 jaar waarvan minimaal 3 jaar in een gelijkaardige functie met focus op QA.  
 • Je bent een uiterst gedreven persoon die affiniteit heeft opgebouwd met een processing omgeving, automatisatie en/of voedingsindustrie. Ervaring in de zuivelsector is een grote plus, maar geen must.
 • Je hebt een grondige leidinggevende ervaring en je hebt ervaring met het coachen en sturen van grotere teams.
 • Je bent gedreven, pragmatisch, kan prioriteiten stellen en durft beslissingen nemen.
 • Je draagt kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel. 

What we offer

 • We bieden jou een uitdagende job met mooie verantwoordelijkheden.
 • Je komt terecht in een omgeving met enerzijds de voordelen die een internationale groep te bieden heeft gecombineerd met de voordelen van een lokale onderneming met een open cultuur, dus best of both worlds.
 • Daarnaast biedt de organisatie een uitdagend loonspakket en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, training en opleiding.

Vacancy description

 • Je denkt strategisch en analytisch mee en ontwikkelt een operationele strategie op middellange termijn, gekoppeld aan concrete doelstellingen. Hierbij hecht je belang aan transparant overleg met het team, externe stakeholders en senior management.
 • Je ben in de eerste plaats een people manager. Je organiseert, coacht en coördineert de activiteiten van een 7-tal QA medewerkers en een 30-tal QC medewerkers waarvan de labomanager rechtstreeks aan jou rapporteert. Hierbij wordt van jou kritische input verwacht rond het ontwikkelen van het eigen departement waarbij je je team naar een hoger niveau weet te tillen. Als people manager heb je oog voor je mensen en tracht je hun capaciteiten maximaal te benutten en polyvalent te maken.
 • Je garandeert de veiligheid en kwaliteit op de afdeling. Om dit te realiseren met je team responsabiliseer je op verschillende niveaus d.m.v. de implementatie van duidelijke SHE & QA richtlijnen.
 • Met het oog op continuous improvement analyseer je lopende werkprocessen, definieer je knelpunten en initiëer je verbeteringen. Hierbij tracht je de balans tussen kostenefficiëntie en kwaliteit te bewaren.
 • Je zal deel uitmaken van het operationele plant team van de fabriek in Aalter

FrieslandCampina is meer dan melk en we zijn meer dan alleen een zuivelbedrijf. Dat vinden wij niet alleen, maar duizenden mensen met ons. Het is niet wat we doen, maar wie we zijn. Voor onze melkveehouders, medewerkers, consumenten en bedrijven waar we mee samenwerken betekenen we meer.

 

We hechten veel waarde aan getalenteerde mensen met verschillende achtergronden die een bijdrage willen leveren aan het bedrijf. We stimuleren al onze medewerkers om beslissingen te maken die de organisatie ten goede komen. Bij FrieslandCampina ben je verantwoordelijk voor je eigen carrière. We vertrouwen erop dat je verschil wil maken in je functie en dat je een bijdrage kan leveren aan het grotere geheel. Werken bij FrieslandCampina betekent dat je bijdraagt aan een betere wereld.

Apply now
1  / 
JOB-ID: 40880 | Kwaliteitsmanager (QA/QC), Belgium
Basic information

Apply for this job

Please provide your details here.

* Required fields

Are you sure you want to quit the application process?

Close the process by clicking the button or share the vacancy.