Plant Controller Born

Voor onze kaas productielocatie in Born zijn wij op zoek naar een plant controller.

Wil jij belangrijke bijdragen leveren aan efficiënte productieprocessen van kwalitatief hoogwaardige kaas? Wordt jij enthousiast van de gedachte om elke dag met een divers team te werken aan zo goed mogelijke verwerking van melk in onze mooie kaasproducten? Helpt jouw managementinformatie ons bij het nemen van de juiste beslissingen?

Geef je ambitie dan de ruimte en kom ons team versterken in deze uitdagende baan waarin proactief verbinden van finance met andere disciplines een belangrijk onderdeel is.

Plant Controller Born

Wat we vragen

Voor deze veelzijdige financiële functie zoeken we een resultaatgerichte en ondernemende professional met een positieve, open instelling. De plant controller in Born is communicatief vaardig, kan verbinden, en vindt het leuk om financiële details te vertalen naar inzicht voor collega’s.

De volgende vaardigheden zullen daarbij goed van pas komen:

 • Communicatief: je weet je (financiële) boodschap goed over te brengen, ook aan non-financials;

 • Leergierig: je bent nieuwsgierig, je toont gedrevenheid/ambitie en bent altijd bezig om het beste uit jezelf en anderen te halen;

 • Zelfstandigheid: je kunt goed werken in een team maar bent ook in staat als enige controller zaken neer te zetten en voor elkaar te krijgen binnen je fabriek;

 • Resultaatgericht: je bent gedreven en behaalt gezette doelen;

 • Analytisch: je weet zaken vanuit verschillende perspectieven te bekijken en samen te brengen tot een conclusie en advies;

 • Veranderingsgezind: je streeft continue naar verbetering en optimalisatie.

In aanvulling op de bovengenoemde ervaring en vaardigheden beschik je ook over:

 • WO opleiding richting Finance, Economie of bedrijfskunde;

 • Algemene kennis van IFRS en financiële vastlegging;

 • Minimaal 3 tot 6 jaar relevante werkervaring;

 • Ervaring in een productieomgeving (dit is een pre);

 • Vloeiend Nederlands en Engels, zowel in woord als in geschrift;

 • Duidelijke affiniteit met systemen, dus snel vertrouwd met Hyperion, SAP en SAP BW. Zeer vaardig met MS Office (Excel, Powerpoint).

Wat we bieden

Wij bieden een uitdagende, verantwoordelijke baan in een productieomgeving waarin je vanuit het finance perspectief een brede impact kunt hebben.

Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carrière ten goede. Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied.

Vacaturetekst

Als plant controller ben je echt onderdeel van de fabriek. Het grootste deel van de tijd ben je dan ook werkzaam op de locatie in Born.

De fabriek in Born is onderdeel van het cluster Cheese binnen de OpCo Supply Chain. Het cluster bestaande uit in totaal negen locaties verspreid over Nederland is verantwoordelijk voor de productie van kaas. In Born worden door ruim 100 collega’s m.n. diverse natuurgerijpte kaassoorten uit verschillende melkstromen geproduceerd.

Als plant controller ben je financieel verantwoordelijk voor de fabriek en onderdeel van het locatie Management Team. Je rapporteert aan de Manager Controlling van het cluster Cheese.

Met scherp inzicht en gerichte analyses zorgt de controller continu voor verbinding tussen de prestaties van de fabriek en de financiële resultaten. Om hierin te slagen heb je naast financiële kennis een gezonde interesse in operationele en productieprocessen. Je bent hiermee een belangrijke sparringpartner voor de plant manager.

FrieslandCampina is meer dan melk en we zijn meer dan alleen een zuivelbedrijf. Dat vinden wij niet alleen, maar duizenden mensen met ons. Het is niet wat we doen, maar wie we zijn. Voor onze melkveehouders, medewerkers, consumenten en bedrijven waar we mee samenwerken betekenen we meer.

Bij FrieslandCampina delen we met 20.000 medewerkers de passie om meer uit melk te halen en om mensen verder te helpen in het leven. Met onze merken - ruim 30 - bereiken we miljoenen mensen in meer dan 100 landen. FrieslandCampina heeft business groups en werkmaatschappijen met vestigingen in de hele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort.

We vertrouwen erop dat je verschil wilt maken in je functie en dat je een bijdrage kan leveren aan het grotere geheel. Werken bij FrieslandCampina betekent dat je bijdraagt aan een betere wereld.

Solliciteer nu
1  / 
JOB-ID: 41880 | Plant Controller Born, Netherlands
Basic information

Solliciteer op deze vacature

Laat je gegevens hier achter.

* Verplichte Velden

Weet je zeker dat je wilt stoppen met solliciteren?

Sluit het sollicitatie proces door op de button te klikken of door deze vacature te delen.