Automation Engineer

Ben jij die veelzijdige techneut die breed inzetbaar is op het gebied van industriële automatisering? Die graag zaken uitzoekt en standaardiseert, nieuwe ontwikkelingen op zijn vakgebied in een duidelijke strategie kan vertalen en projecten initieert en begeleid? FrieslandCampina Steenderen versterkt haar team graag met een proactieve en nauwkeurige Automation Engineer. 

Automation Engineer

Wat we vragen

 • Een afgeronde HBO-opleiding elektrotechniek/ besturingstechniek, industriële automatisering of ICT.
 • Minimaal 6 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie binnen de food- en/of procesindustrie, automotive of industriële automatiseringsprojecten.
 • Aantoonbare ervaring met troubleshooting/ gericht (continu)verbeteren in een productieomgeving. Kennis van Siemens Simatic Step 5 en Step 7 (o.a.Graph-7), TIA-portal, Veiligheid PLC’s, Versiondog, Wonderware Historian, Cimplicity SCADA, Microsoft SQL, AD en server platformen. Kennis van ISA95, E&I en IEC62443.
 • Je bent leergierig, legt makkelijk contacten met externe partijen, bent in staat om grotere projecten te leiden en kunt zelfstandig werken onder algehele supervisie.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in zowel Nederlands als Engels op alle niveaus.
 • Je bent nauwkeurig, analytisch, gestructureerd, proactief, innovatief en je hebt doorzettingsvermogen.

Wat we bieden

 • Een unieke cultuur gezien FrieslandCampina een Nederlandse roots heeft maar inmiddels is uitgegroeid tot een internationale organisatie met vestigingen over de hele wereld; 
 • We bieden een prettige Work-life balance, marktconform salaris & goede secundaire voorwaarden; 
 • Diverse trainingen en coaching programma’s om je te helpen ontwikkelingen en jouw eigen professionele carrière uit te stippelen;   
 • Interne doorgroei wordt sterk gemotiveerd vanuit FrieslandCampina! 
 • Een informele & vriendelijke werkomgeving waarin je samenwerkt met gedreven en professionele collega’s; 
 • We geven je vertrouwen en autonomie om lange termijn impact te genereren dat bijdraagt aan betere voeding voor de wereld.  
   

Vacaturetekst

Als Automation Engineer ben jij een verbindende schakel tussen de productie en technische dienst. Jij zorgt ervoor dat Steenderen blijft voldoen aan de laatste standaarden op het gebied van cybersecurity, netwerk inrichting, en alle hard- en software aangaande de besturing van installaties. Hiermee borg je de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de fabrieken voor de langere termijn. Je bent in staat om noodzakelijke verbeteringen te identificeren en de adresseren. De technische uitvoering van hieruit voortvloeiende projecten help jij mede te ontwerpen, begeleid jij in uitvoering waar nodig, en toets je bij oplevering. De platte organisatie in Steenderen, maakt dat de bewaking van een aantal andere processen en standaarden ook bij jou in het takenpakket vallen, bijvoorbeeld op het gebied van E&I.


Verantwoordelijkheden:

 • Het borgen van eisen vanuit wet- en regelgeving in discipline standaarden en documentatie. 
 • Input leveren van (strategische) verbetervoorstellen binnen je discipline voor een optimale balans in toekomstige installatieprestaties, risico’s en kosten. 
 • Input leveren van een lange termijn OT masterplan voor beide locaties, waarin bovengenoemde zaken maar ook noodzakelijk vervangingen inclusief risico en levensduur kosten, terugkomen. 
 • Assisteren bij complexe storingsanalyses en zorg dragen voor het opleiden van het onderhoudspersoneel op het gebied van OT. Beheer van het SCADA, PLC en instrumentatie (level 2, 1 en 0). Hierbij garandeer je beschikbaarheid, betrouwbaarheid en een gevalideerde status.
 • Opzetten en beheren van SLA’s, onder andere met externe partijen, voor applicaties, servers en netwerken. Als OT Engineer rapporteer je aan de Manager Maintenance.

De locatie Steenderen is onderdeel van de business group Cheese Make waar kaas wordt geproduceerd. We maken met ongeveer 100 collega’s 32.000 ton kaas per jaar. Continu verbeteren op alle vlakken, waaronder Techniek, is een absoluut speerpunt

Jij krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid. De functie van Automation Engineer is een prachtige stap als vervolg van je carrière als professional!

Solliciteer nu
1  / 
JOB-ID: 41092 | Automation Engineer, Netherlands

What is your name?

Text fieldset

Hello , we’d like to ask you some questions.

Question

What is your level of spoken & written Dutch?

Basic information

Solliciteer op deze vacature

Laat je gegevens hier achter.

* Verplichte Velden

Weet je zeker dat je wilt stoppen met solliciteren?

Sluit het sollicitatie proces door op de button te klikken of door deze vacature te delen.