Ontdek onze fabrieken in Bedum

collega's bij fabriek
Paragraphs

FrieslandCampina Bedum

Al meer dan 100 jaar is de FrieslandCampina fabriek in Bedum een begrip. En wist je al dat het eigenlijk 2 fabrieken zijn? De eerste is onze kaasfabriek die elk jaar 85 miljoen kilo kaas produceert. De wei die overblijft bij het maken van onze kaas, verwerken we in de tweede fabriek. Wei bevat veel belangrijke voedingsstoffen. Deze verwerken wij tot verschillende hoogwaardige poeders en ingrediënten voor onder meer onze baby- en kindervoeding. 

Bedum

Bedum in cijfers

240

Collega's

>80

melktankwagens per dag

85

miljoen kilo kaas maken en rijpen we jaarlijks

40

miljoen kilo ingrediënten per jaar

Titel
Passie voor onze producten

Inhoud

In onze kaasfabriek maken we met betrokken collega’s (biologische) kaaswielen en folie kaasblokken. De soorten die daarbij horen zijn: Goudse, Maasdam, Emmentaler en Edam. We werken aan grote volumes van topkwaliteit in een prachtig proces. Dat is wat je noemt vakmanschap.

In onze ingrediënts-fabriek werken gemotiveerde collega's aan waardevolle ingrediënten voor kindervoeding. Deze producten verlaten onze fabriek in poeders en in vloeibare vorm. We innoveren continu om de kwaliteit van deze ingrediënten nog beter te maken voor deze bijzondere doelgroepen.

De geschiedenis van FrieslandCampina Bedum

Al meer dan 100 jaar halen we het beste uit melk, door continu te blijven innoveren en duurzame technologiën te omarmen.

Bekijk de vacatures in Bedum

Titel
Ontmoet onze collega’s

Inhoud

Evenredig verdeeld over onze twee fabrieken werken bijna 300 collega’s elke dag om het beste uit onze melk te halen. Met passie voor onze producten en liefde voor het vak, verwerken wij jaarlijks bijna 1 miljard kilo melk. Deze ontvangen wij van leden-melkveehouders van FrieslandCampina in de omgeving. De sfeer is Bedum is nuchter en gezellig. We hebben een actieve personeelsvereniging, teamuitjes en onze jaarlijkse BBQ is een vast gegeven in de agenda. 

Fokko

Collega Fokko is al meer dan 10 jaar werkzaam bij FrieslandCampina. Hij is ooit begonnen als kaasmaker op onze locatie in Gerkesklooster en inmiddels doorgegroeit naar de rol Operations Expert in Bedum. De processen zijn uitdagend en interessant, aldus Fokko. Hij kan er veel over vertellen en werkt met veel plezier binnen de processen. Tevens is hij het aanspreekpunt voor een teamleider en is hij lid van de medezeggenschapsraad. De uitdaging en afwisseling in het werk spreekt Fokko erg aan en daarom werkt hij al zo lang binnen de organisatie.

Fokko

Ilona

Ilona werkt in Bedum als QC specialist in het laboratorium in de kaasfabriek. Ze is ca. 13 jaar werkzaam, ze werkt in een klein team voert diverse analyses uit, waaronder het analyseren van kazen. De sfeer in het team, en ook met de collega’s waarmee zij en haar team samenwerken, is goed. Dit is een belangrijke waarde voor haar. Als teamspeler zet Ilona zich naast haar rol als QC specialist ook graag in in de medezeggenschapsraad. Dit is interessant, leerzaam en door de bedrijfsvoering steeds beter te leren kennen. Tevens zet Ilona zich in voor de personeelsvereniging, want ook een feestje op zijn tijd is altijd leuk. 

Ilona

Kom jij ons team in Bedum versterken?

Country Context
nld