Ik krijg energie van samenwerken en gezamenlijk een doel behalen

Collega Joost - Collaborative by Nature
Paragraphs

Titel
Van marinier naar HSE-Specialist

Inhoud

Onze HSE-Specialist Joost in Veghel werkt sinds 1 november 2022 bij ons. Hij houdt zich onder andere bezig met de bedrijfsnoodorganisatie waaronder het Emergency Response Team, de EHBO Organisatie en Crisis Management. Daarnaast heeft hij Contractor Management en Contractor Safety als verantwoordelijkheid.

“In verband met allerlei omstandigheden heeft FrieslandCampina ervoor gekozen een Emergency Respons Team op te zetten. 

20 jaar bij Defensie gewerkt

Joost komt oorspronkelijk uit een hele andere hoek. “Ik heb 20 jaar bij Defensie gewerkt, bij de Koninklijke Marine om precies te zijn. Daar heb ik een lange operationele loopbaan gehad. Ik heb op diverse schepen gevaren waaronder mijnenjagers, patrouilleschepen en fregatten. Tijdens mijn loopbaan ben ik onder andere opgeleid tot commando centrale officier, dat houdt in dat je leert vechten in het hoogste geweldsspectrum en ingezet kunt worden in conflictgebieden aan boord van een marineschip waar ook ter wereld.”

Dit brengt verschillende interessante en trotse verhalen met zich mee. Joost heeft er heel wat: “Het succesvol bevrijden van gegijzelde vissers tijdens een antipiraterijmissie nabij Somalië, het onderscheppen van diverse drugstranssporten in de Caribische zee en het redden van drenkelingen op zee tijdens noodweer” zijn enkele voorbeelden van die verhalen.