Finance traineeship

De aanmeldingen zijn open van 30 augustus tot en met 17 oktober 2021
Tim Bloemen en collega's
Paragrafen

Klaar om je carrière een vliegende start te geven?

FrieslandCampina is een van de leiders in de zuivel branche – een positie die alleen vastgehouden kan worden door goed financieel management. Getalenteerde professionals, zoals jij, zijn altijd op zoek naar optimale waarde voor geld; jij wil winnen in de markt. Bij FrieslandCampina voegen we zo veel mogelijk waarde aan melk toe om een maximale bijdrage te leveren aan de inkomsten van leden-melkveehouders, voor nu en in de toekomst.

Unleash your nature

Titel
Finance traineeship

Inhoud

Als Finance trainee bij FrieslandCampina zal je continu uitgedaagd worden en met veel stakeholders moeten schakelen. Vandaar dat we op zoek zijn naar jonge talenten met sterk communicatieve vaardigheden en een flinke portie overtuigingskracht. Als Finance trainee krijg je twee verschillende rollen binnen twee verschillende Finance afdelingen. Bij Shared Services zul je bijvoorbeeld voornamelijk operationeel aan de slag gaan, terwijl je in een strategische rol juist onderzoekt welke richting FrieslandCampina op zou moeten gaan om meer waarde te creëren.

 

Zoeken we naar jou?

  • WO Master diploma (bij voorkeur in Finance, Accounting & Controlling, Business Administration of Economics)
  • Beperkte werkervaring en/of een stage
  • Ervaring met financiële systemen is een pré
  • Internationale focus en mobiliteit
  • Team player, analytisch, pragmatisch, sociaal en  beschikkend over leiderschapsvaardigheden
  • Vloeiend in Engels

 

Titel
Voorbeelden van opdrachten

Inhoud

Commercial Controller 
Als Commercial Controller vervul je twee belangrijke rollen. Ten eerste heb jij het financiële inzicht waarbij FrieslandCampina verwacht dat jij in control bent over de financiën. Dit betekent dat je alles begrijpt wat gerelateerd is aan Finance, zoals kosten, winst, KPI’s, cashflows en balansposten, en dat je dit kan vertalen naar begrijpelijke inzichten. Ten tweede werk je dagelijks samen met marketing en sales afdelingen. In deze rol wordt er van jou verwacht dat je de financiële businesspartner bent door het verschaffen van betrouwbare en duidelijke financiële inzichten, maar ook dat je in staat bent collega’s binnen de marketing en sales afdelingen uit te dagen om juiste beslissing te maken op basis van deze inzichten. Deze aspecten gecombineerd maakt de positie van Commercial Controller een diverse, analytische en uitdagende rol.  

Corporate Treasury 
In een rol binnen Corporate Treasury werk je aan de dagelijkse Treasury gerelateerde activiteiten, zoals cash- en FX management. Daarnaast speel je ook een rol in strategische projecten, waarin je de kans krijgt om te helpen bij het implementeren van processen en beleid, zoals FX Hedging en Dividend Cycle Planning, maar ook je bijdrage kunt leveren binnen onderhandelingen met banken en andere externe stakeholders.

Thom, Category Finance Analyst in Hong Kong

"Het programma van het traineeship bood mij een breed aanbod aan trainingen om mij persoonlijk te ontwikkelen. Daarnaast heb ik tijdens het traineeship veel geleerd van mijn mede-trainees, trainers en coaches. Dit maakte het traineeship voor mij uniek en heeft het aan het begin van mijn carrière veel waarde toegevoegd in vergelijking met een reguliere startersfunctie." Thom Schuite, Category Finance Analyst in Hong Kong (voormalig Finance Trainee)

Thom
Eva van Hoogstraten

Contact

De aanmeldingen zijn open van 30 augustus tot en met 17 oktober 2021.

Heb je vragen over het traineeship? Neem contact met mij op!

Eva van Hoogstraten