Commercial traineeship

Commercial team
Paragrafen

Titel
Klaar om je carrière een vliegende start te geven?

Inhoud

Als een marketeer of ‘sales tiger’ zal jij je thuis voelen bij FrieslandCampina. Waar anders vind je een bedrijf met zoveel fantastische (internationale) merken? Je creativiteit, innovativiteit, en commerciële instinct komen allemaal tot hun recht tijdens het Commercial traineeship.

Commercial traineeship

Tijdens je traineeship maak je kennis met verschillende marketing afdelingen. Je kunt denken aan opdrachten binnen Shopper Marketing, Business Development of Brand Management, waar je gaat werken met zowel nationale als internationale cliënten. FrieslandCampina heeft niet alleen een groot aantal B2C merken zoals Campina en Chocomel, maar speelt ook een grote rol binnen de B2B markt. Tijdens het Commercial Traineeship streven wij ernaar je opdrachten te laten doen binnen zowel B2B als B2C, zodat je de kans krijgt om beide kanten van de business te leren kennen.

Our products

Zoeken we naar jou?

  • Een WO Master diploma
  • Een commerciële stage bij een multinational
  • Affiniteit met marketing en sales
  • Internationale focus en mobiliteit
  • Beperkte werkervaring
  • Extra curriculaire activiteiten
  • Vloeiend in Engels (bereid Nederlands te leren)

Titel
Examples of assignments

Inhoud

Shopper Marketing- Drinks category
Als jij een opdracht krijgt bij Shopper Marketing – Drinks category ben je verantwoordelijk voor de groei van onze drankenmarkt bij Nederlandse retailers. Je kan hierbij denken aan het organiseren van salespromoties of het coördineren van nieuw POS-materiaal. Bij deze opdracht werk je nauw samen met de interne marketing en sales afdelingen van FrieslandCampina, maar ook met externe advertentiebureaus.

Global Customer Development & Shopper Marketing
Tijdens deze opdracht ondersteun jij Global Customer Development & Shopper Marketing, bijvoorbeeld bij de salesafdeling van de EMEA regio. Je werkt samen met salesmanagers van verschillende landen en onderzoekt en vergelijkt best practices uit diverse markten.
Je ondersteunt hierbij bij het maken van een strategisch plan wat voor alle landen toepasbaar is en zorgt dat er een uniforme werkwijze wordt gehanteerd. Deze internationale opdracht geeft je de kans om in contact te komen met alle facetten van de commerciële discipline binnen FrieslandCampina.

Lisanne - Commercial Trainee

“Ik ben nét begonnen met mijn Traineeship bij FrieslandCampina en ik ben nu al een van de brand managers van Optimel! Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het Optimel portfolio, het budget en alle digitale activiteiten en dat ik continu op zoek ben naar nieuwe kansen voor het merk. Ik vind het tot nu toe super leuk!” – Lisanne, Commercial trainee

Lisanne Maandonks Commercial trainee

Uitvinden wat je leuk vindt

“Het traineeship biedt je de kans om te ontdekken wat je echt leuk vindt in een baan tijdens de start van je carrière. Bijvoorbeeld, je eerste rol kan in een B2C marketing rol zijn voor een lokaal yoghurtmerk en voor je tweede rol kan je de mogelijkheden ontdekken binnen B2B salesrollen in kaas. Op deze manier kan je erachter komen wat je leuk vindt, B2C of B2B, marketing of sales, Consumer Dairy of Specialised Nutrition.” – Joris, Commercial Trainee

Joris
Claire Rutten

Contact

De aanmelding voor het traineeship met startdatum maart 2022 zal opengaan vanaf oktober 2021.

Heb je vragen over het traineeship? Neem contact met mij op! 

Claire Rutten