Supply Netwerk Planner

Krijg jij energie van puzzelen en uitdagingen oplossen? Wil jij de linking pin zijn in onze supply chain waarbij je de meest up-to-date demand samen brengt in een optimaal productie plan zodat jij zorgt draagt voor uitstekende logistieke performance naar onze klanten?
 

Voor het Supply Netwerk Planning team van Ingredients zijn we op zoek naar een gedreven supply netwerk planner verantwoordelijk voor de planning van verschillende ingrediënten van ons uitdagende supply netwerk van FrieslandCampina Ingredients. De afhankelijkheden in onze goederen stromen in ons netwerk zorgen voor een mooie uitdaging waarbij samenwerking in deze dynamische omgeving key is!

Als supply netwerk planner ben je verantwoordelijk om het optimale supply netwerk plan te maken voor jouw portfolio. Je 18 maanden productieplan baseer je op een combinatie van sales forecast, voorraadstanden en de beschikbare capaciteit van de verschillende fabrieken om zo de gevraagde service naar onze klanten en onze financiële performance te maximaliseren. Naast analytisch word je ook communicatief uitgedaagd, omdat je samenwerkt met een grote diversiteit aan afdelingen zoals productie, kwaliteit, demand, QA, order fulfilment en finance.

Supply Netwerk Planner

What we ask

Om succesvol te zijn als als Supply netwerk Planner, heb/ben jij:

 • Een afgeronde WO of HBO opleiding, bij voorkeur richting Supply Chain, Operations, Logistiek etc.
 • Sterke analytische vaardigheden en ben je nieuwsgierig om ergens in te duiken
 • Een probleemoplosser die in uitdagingen en mogelijkheden denkt en pro-actief te werk gaat
 • Sterke communicatieve & stakeholder management vaardigheden in het Nederlands en het Engels
 • Jij durft besluiten te nemen op basis van beperkte informatie waarbij je de end-to-end supply chain belangen meeneemt
 • 2+ jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare rol, FMCG is een pre
 • Affiniteit met planning en kennis van planningssystemen zoals SAP (R/3, APO DP/SNP, BW) of OMP
 • De volgende persoonlijkheidskenmerken: Analytisch, proactief, accuraat, resultaatgericht, daadkrachtig, flexibel, teamplayer.
 • Klantgerichtheid staat op één!

What we offer

 • Unieke cultuur gezien FrieslandCampina Nederlandse roots heeft maar inmiddels is uitgegroeid tot een internationale organisatie met vestigingen over de hele wereld; 
 • We bieden een prettige work-life balance, marktconform salaris & goede secundaire voorwaarden (werkweek van 38 uur, eindejaarsvergoeding van 4%, marktconform pensioen, vakantiegeld 8%, flexibele werktijden, mogelijkheid om vanuit huis te werken, bonus); 
 • Diverse trainingen en coaching programma’s om je te helpen ontwikkelingen en jouw eigen professionele carrière uit te stippelen; 
 • Interne doorgroei wordt sterk gemotiveerd vanuit FrieslandCampina! 
 • Een informele & vriendelijke werkomgeving waarin je samenwerkt met gedreven en professionele collega’s; 
 • We geven je vertrouwen en autonomie om lange termijn impact te genereren dat bijdraagt aan betere voeding voor de wereld; 
 • Gratis melk & kaas tijdens de lunch op ons hoofdkantoor, een overheerlijke barista koffie voor voldoende energie gedurende je werkdag. 
 • FrieslandCampina heeft een ‘fietsplan’. 

Vacancy description

Als planner ben je verantwoordelijk voor je eigen portfolio, waarbij het van belang is dat je bij afwijkingen of veranderingen de touwtjes stevig in handen houdt en bijstuurt waar nodig. Je werkt autonoom aan je planning en zoekt de samenwerking op indien nodig om onze klanten de beste service te leveren tegen optimale kosten. Je identificeert risico’s, mogelijkheden en bereidt scenario’s voor het S&OP proces voor, indien er besluiten moeten worden genomen om vraag en aanbod te laten matchen. Daarnaast werk je nauw samen met de fabriekslocatie Borculo om ervoor te zorgen dat de planning en realisatie zo betrouwbaar mogelijk zijn. Je kunt hierbij denken aan het afstemmen van productie parameters en onderhoudsplannen. Op deze manier zorg je voor een zo optimaal mogelijk en betrouwbaar plan, welke ook de basis is voor onze financiële outlook. Bij afwijkingen ga je pro-actief opzoek naar de oorzaak om deze aan te passen voor de toekomst.

Wanneer je het plannen onder de knie hebt, gebruik je de tijd om de huidige processen te analyseren en kom je met verbetervoorstellen. Daarnaast worden er vanuit de afdeling continue projecten gestart. Afhankelijk van je ervaring zal je hier aan bijdragen als projectmember en/of zelfstandig een project leiden.

Belangrijke KPI’s waarop wij sturen zijn; service level, obsolete voorraad en voorraadhoogte. Deze KPI's zijn onderdeel van je dagelijkse werk om onze klanten zo goed mogelijk te kunnen beleveren tegen de beste kosten.

Staying true to who you really are, that is your starting point at FrieslandCampina. Because it is precisely by embracing our differences that we can grow together. We want to create a working environment that allows all employees to bring their best and authentic selves. If who we are suits you, but you're not sure if you're the best fit for the role, we still encourage you to apply so we can help you find the role that fits you best.

Je bent onderdeel van de Plan & Deliver team binnen Ingredients. In deze rol heb je alle ruimte om met je directe collega’s te sparren en van elkaar te leren. Binnen het supply netwerk planning team van 10 planners rapporteer je aan de Manager Supply Network Planning. Het Plan & Deliver team is een actie gedreven team met een ‘growth mindset’ om de Ingredients business zo goed mogelijk te supporten. Je zult ongeveer 50% thuis en 50% op locatie (Amersfoort en Borculo) werken.

Apply now
1  / 
JOB-ID: 54150 | Supply Netwerk Planner, Netherlands
Basic information

Apply for this job

Please provide your details here.

* Required fields

Filesize cannot exceed 7MB.
Filesize cannot exceed 5MB.
Filesize cannot exceed 10MB.

Are you sure you want to quit the application process?

Close the process by clicking the button or share the vacancy.