QA Manager

Voor de locatie Leerdam zijn we op zoek naar een gedreven QA Manager. In deze rol ben je eindverantwoordelijk voor alle kwaliteitsaangelegenheden binnen de locatie. Je bent onderdeel van het locatieteam en stuurt de kwaliteitsafdeling aan. Deze bestaat uit twee QA medewerkers en een QC Manager met een team van QC medewerkers en QC Operators. Het is van belang om te schakelen met diverse afdelingen op onze eigen locatie en daarnaast stem je veel zaken af met centraal QA. Ook de samenwerking met onze andere Friesland Campina kaasfabrieken speelt een belangrijke rol in als keten samenwerken aan verbeteringen.

QA Manager

What we ask

 • Werk-, denkniveau HBO/WO
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als in geschrift.
 • Kennis van kwaliteitsmanagement (QA/QC), de standaarden (BRC/IFS), claims en kaas of verpakkingsprocessen is een pré;
 • Kennis van HACCP, voedselveiligheid, microbiologie en ervaring met implementatie in een productieomgeving;
 • Kennis van oa SAP QM, Excel, Tenforce;

What we offer

 • Unieke cultuur gezien FrieslandCampina Nederlandse roots heeft maar inmiddels is uitgegroeid tot een internationale organisatie met vestigingen over de hele wereld; 
 • We bieden een marktconform salaris & goede secundaire voorwaarden (werkweek van 38 uur, eindejaarsvergoeding van 4%, marktconform pensioen, vakantiegeld 8%, bonus); 
 • Diverse trainingen en coaching programma’s om je te helpen ontwikkelingen en jouw eigen professionele carrière uit te stippelen; 
 • Interne doorgroei wordt sterk gemotiveerd vanuit FrieslandCampina! 
 • Een informele & vriendelijke werkomgeving waarin je samenwerkt met gedreven en professionele collega’s; 
 • We geven je vertrouwen en autonomie om lange termijn impact te genereren dat bijdraagt aan betere voeding voor de wereld; 

Vacancy description

Het is van belang dat je jouw team in staat stelt om op een veilige en efficiënte manier samen te werken. Jouw bijdrage aan de performance control cyclus (PCS) is erop gericht om de juiste KPI’s op te volgen, op tijd bij te sturen en te escaleren indien klanten niet geleverd kunnen worden vanwege potentiële kwaliteitsafwijkingen. Daarnaast is het aan jou en je team om problemen te analyseren en structureel op te lossen. De verbetermogelijkheden op jouw afdeling dienen met de juiste prioriteit te worden opgepakt. 
Samen met de andere managers in het locatieteam heb je een belangrijke voorbeeldrol in het uitdragen van onze Leerdam waarden, en geef je mede leiding aan het proces “winnen in de markt”. Een inspirerend avontuur waarin ontwikkeling van de site en ons als leiders hand in hand gaat.
De duurzame inzetbaarheid van de mensen op de jouw afdeling geef je op diverse manieren aandacht, middels evaluatie- en ontwikkelgesprekken, verzuimgesprekken, opgeleide mensen, optimale bezettingsgraad en juiste afstemming met het uitzendbureau voor de nodige flexibiliteit.

Als QA Manager heb je de volgende hoofdverantwoordelijkheden:

 •  Adviseren (gevraagd en ongevraagd) van het locatieteam t.a.v. kwaliteits-aangelegenheden en initiëren van bijbehorende verbeteracties.
 • Het ontwikkelen en onderhouden van het kwaliteitsmanagementsysteem conform wetgeving, klanteisen en eisen van de centrale QA organisatie.
 • Het coördineren van de implementatie en borging van de procedures, specificaties, risicoanalyses en instructies. 
 • Het opzetten en coördineren van het plan van aanpak bij kwaliteitsafwijkingen.
 • De aansturing van het QC team middels de samenwerking met de QC Manager. 
 • Het begeleiden van audits en het coördineren van de opvolging. 
 • Aanspreekpunt voor externe partijen zoals de sales organisatie en haar klanten, onze toeleveranciers (kaasfabrieken), procurement en de leveranciers, certificerende instellingen en overheidsinstanties. 
Staying true to who you really are, that is your starting point at FrieslandCampina. Because it is precisely by embracing our differences that we can grow together. We want to create a working environment that allows all employees to bring their best and authentic selves. If who we are suits you, but you're not sure if you're the best fit for the role, we still encourage you to apply so we can help you find the role that fits you best.

Leerdam is één van de twee Packaging Plants van FrieslandCampina in Nederland. Vanuit deze locatie worden met name hele kazen en stukken kaas verpakt en geëxporteerd over de hele wereld. De kazen die hier vandaan komen vind je van Australië tot en met jouw supermarkt om de hoek. De fabriek draait 24/5 en verwerkt ongeveer 120KT kaas per jaar.

Apply now
1  / 
JOB-ID: 52469 | QA Manager, Netherlands
Basic information

Apply for this job

Please provide your details here.

* Required fields

Filesize cannot exceed 7MB.
Filesize cannot exceed 5MB.
Filesize cannot exceed 10MB.

Are you sure you want to quit the application process?

Close the process by clicking the button or share the vacancy.