Intern Customer Care - Onboarding Programma

Stage Customer Care – Onboarding programma

Een goed onboarding programma zorgt voor een fijne landing op je nieuwe werkplek. Daar geloven we binnen Customer Care Nederland van FrieslandCampina in! Precies daarom gaan we aan de slag met het verder verbeteren van ons inwerk programma voor nieuwe medewerkers. Wil jij hier aan meewerken en tegelijkertijd kennis maken met de mooie merken en klanten die FrieslandCampina rijk is?

Gedurende een aantal maanden krijg jij de kans meer ervaring opdoen in opzetten van een goed inwerk programma als onderdeel van de totale Employee journey binnen Consumer Dairy Nederland.We zijn op zoek naar een enthousiaste, en leergierige stagiair die zelfstandig kan werken, zich als een volwaardig teamlid inzet en een pro-actieve houding heeft.Het gaat om een stage van 32-40 uur per week voor een periode van 5 à 6 maanden.

Intern Customer Care - Onboarding Programma

What we ask

  • Je bent 3e of 4e jaars HBO/WO student, bij voorkeur in de richting van een Bedrijfskunde/HR/Onderwijskunde gerelateerde studie;
  • Je bent beschikbaar voor 5 á 6 maanden;
  • Je bent 4 à 5 dagen per week beschikbaar;
  • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en beheerst de Nederlandse taal;
  • Je kunt zelfstandig werken en bent proactief en nieuwsgierig; je kunt gemakkelijk je eigen weg vinden;
  • Je hebt een stevige persoonlijkheid en durft initiatief te nemen;
  • Je bent begrijpt hoe een goed inwerk programma er uit ziet;
  • Je beheerst MS Office, met name Excel en PowerPoint.

What we offer

FrieslandCampina beloont niet alleen in geld. We bieden een interessante en leerzame stage waar je je ontwikkelt binnen jouw vakgebied. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en kunt uiteraard rekenen op een goede begeleiding en een passende stagevergoeding. Zo leer je tenslotte het meest.

Vacancy description

Als Customer Care afdeling zijn we verantwoordelijk voor het afhandelen van alle orders, leveringen, verzoeken en vragen van onze Nederlandse klanten. Iedere dag zijn we bezig de service richting onze klanten verder te optimaliseren en er voor te zorgen dat de Nederlandse klanten van FrieslandCampina tevreden klanten zijn en blijven.

Om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn is het belangrijk dat onze team leden de juiste kennis hebben en goed opgeleid zijn. Dit zorgt er ook voor dat er met vertrouwen gewerkt kan worden aan de taken die er liggen. Weten wat je doet levert per definitie meer werkplezier op dus dat is waar we naar streven!Om het inwerk programma nog beter te laten verlopen denken we het goed is om nog meer structuur aan te brengen in alle inwerkmaterialen die we al hebben. Een goed raamwerk, overzicht en duidelijke stappen in het onboarden is het ideale eindplaatje.

Bij FrieslandCampina delen we met 22.000 medewerkers de passie om meer uit melk te halen en om mensen verder te helpen in het leven. Met onze merken - ruim 30 - bereiken we miljoenen mensen in meer dan 100 landen. FrieslandCampina heeft business groups en werkmaatschappijen met vestigingen in de hele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort.

Deze stageplek valt binnen het Customer Care team van Consumer Dairy Nederland. Het Customer Care team wordt aangestuurd door de Manager Customer Care en bestaat uit Customer Services teams, een Complaint officer, een VMI Specialist en vier Logistiek Accountmanagers.Heb je nog vragen over deze vacature of zou je meer willen weten over FrieslandCampina? Neem dan contact met ons op.

Apply now
1  / 
JOB-ID: 48402 | Intern Customer Care - Onboarding Programma, Netherlands
Basic information

Apply for this job

Please provide your details here.

* Required fields

Filesize cannot exceed 7MB.
Filesize cannot exceed 5MB.
Filesize cannot exceed 5MB.

Are you sure you want to quit the application process?

Close the process by clicking the button or share the vacancy.