Plant Controller

FrieslandCampina Borculo is een grote productielocatie in eiwitten (oa babyvoeding en sportvoeding), lactose (farmacie en babyvoeding), IFT/GUM poeders (babyvoeding) en diervoeding. Als business controller heb je een veelzijdige finance rol en ben je verantwoordelijk voor lokale planning en organisatie van budget en forecast op de productielocatie en de rapportage hierover. Door jouw analyses worden gerichte verbeteringen gerealiseerd. Voor deze functie zoeken we een resultaatgerichte en ondernemende professional, communicatief sterk met een positieve instelling en algemene kennis van IFRS en financiële vastlegging. Ervaring met optimaliseren en/of implementeren van automatiseringssystemen is een pré. Beschik jij over een analytische persoonlijkheid en een drive voor verbeteringen en veranderingen? Geef dan je ambitie de ruimte en kom ons team versterken!FrieslandCampina Borculo is een grote productielocatie in eiwitten (oa babyvoeding en sportvoeding), lactose (farmacie en babyvoeding), IFT/GUM poeders (babyvoeding) en diervoeding. Als business controller heb je een veelzijdige finance rol en ben je verantwoordelijk voor lokale planning en organisatie van budget en forecast op de productielocatie en de rapportage hierover. Door jouw analyses worden gerichte verbeteringen gerealiseerd. Voor deze functie zoeken we een resultaatgerichte en ondernemende professional, communicatief sterk met een positieve instelling en algemene kennis van IFRS en financiële vastlegging. Ervaring met optimaliseren en/of implementeren van automatiseringssystemen is een pré. Beschik jij over een analytische persoonlijkheid en een drive voor verbeteringen en veranderingen? Geef dan je ambitie de ruimte en kom ons team versterken!

Plant Controller

What we ask

  • WO opleiding richting financieel-administratief of bedrijfseconomisch;
  • Minimaal 3 tot 6 jaar relevante werkervaring;
  • Ervaring in een productieomgeving is een pre;
  • Goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden en in staat om financiële data uit te leggen aan non-financials;
  • Leergierig en nieuwsgierig; - In staat om zelfstandig te werken en in een team;
  • Vloeiend Nederlands en Engels, zowel in woord als in geschrift;
  • Duidelijke affiniteit met systemen, dus snel vertrouwd met HFM, SAP en BW. Zeer vaardig met MS Office (Excel, Powerpoint). 

What we offer

•    Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carrière ten goede;
•    Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied;
•    Ook op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling. Zo leer je tenslotte het meest . 
 

Vacancy description

De taken en verantwoordelijkheden in deze afwisselende en dynamische rol als Controlling Operations Analyst zijn onder andere:
•    Verantwoordelijk voor de ondersteuning van het management van de productielocaties door middel van bedrijfseconomische analyses en rapportages;
•    Verantwoordelijk voor het uitzetten van verbeteracties naar aanleiding van periodieke variantie analyses;
•    Verantwoordelijk voor lokale planning en organisatie van budget en forecast op de productielocatie en de rapportage hierover;
•    Verantwoordelijk voor het vaststellen en beoordelen van relevante cost drivers ten behoeve van Activity Based Costing;
•    Opstellen van business cases en ondersteunen bij investeringsvoorstellen;
•    Contacten onderhouden met het financial shared service center en diverse afdelingen op het hoofdkantoor, deelnemen aan bedrijfsbrede projecten.
 

Borculo is onderdeel van de Business Group Ingredients (Single Ingredients) en heeft ongeveer 350 FTE’s. Locatie Borculo is centraal gepositioneerd in het netwerk van FrieslandCampina en is erg belangrijk in wei- en melkverwerking. Borculo produceert een reeks van Business to Business op zuivel gebaseerde ingrediënten die worden verkocht en gedistribueerd door Ingredients Go to Market entiteiten voor de farmaceutische, kindervoeding, sportvoeding en diervoeding markten. Het Finance team bestaat uit 3 senior financials.
 
 

Apply now
1  / 
JOB-ID: 47349 | Plant Controller, Netherlands
Basic information

Apply for this job

Please provide your details here.

* Required fields

Filesize cannot exceed 7MB.
Filesize cannot exceed 5MB.
Filesize cannot exceed 5MB.

Are you sure you want to quit the application process?

Close the process by clicking the button or share the vacancy.