QA-QC Manager

Heb jij kwaliteit echt in je genen zitten? Ben jij daadkrachtig en creëer je graag op motiverende wijze draagvlak voor kwaliteit binnen verschillende lagen van een organisatie? En vind je het leuk om samen met een team te werken aan het verhogen van het kwaliteitsbewustzijn binnen onze fabrieken? Dan graag we graag met jou in gesprek. In Workum bieden we jou namelijk de kans om je als leidinggevende te ontwikkelen en deel uit te maken van een fabriek waarin de komende jaren geïnvesteerd gaat worden in nieuwe produkten.

Als QA-QC manager ben je verantwoordelijk voor het implementeren, borgen en bewaken van de Quality Assurance processen op de locatie, het up-to-date houden van het lokale kwaliteitsmanagement systeem conform interne en externe eisen en het rapporteren over voortgang ten aanzien van kwaliteitmanagement. Je hebt een cruciale rol in het overbrengen en verhogen van het kwaliteitsbewustzijn op de locatie.

QA-QC Manager

What we ask

 • HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur Voedingswetenschappen;
 • Minimaal 3 - 5 jaar ervaring in vergelijkbare functie binnen een productieomgeving;
 • Enige jaren ervaring in een vergelijkbare positie binnen de productieomgeving
 • Aantoonbare leidinggevende capaciteiten;
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als Engels;
 • Kennis van kwaliteits- en voedselveiligheidssystemen;
 • Aanvullend op het bovenstaande beschik je over de volgende eigenschappen: o je bent een absolute voortrekker in het werken met de hoogste kwaliteitsstandaarden en je neemt medewerkers hierin mee; o je inspireert en motiveert anderen vanuit persoonlijk leiderschap en kan schakelen op verschillende niveaus in de organisatie o in staat om hoofd- en bijzaken te onderscheiden, daadkrachtig, resultaatgericht, overtuigingskracht en mensgericht.

What we offer

 • Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien.
 • Want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carrière ten goede. Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied.
 • Ook op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega's onderling. Zo leer je tenslotte het meest.

.

Vacancy description

 • De QA-QC manager stuurt de QA-afdeling aan (inclusief Customer QA-officer), die verantwoordelijk is voor:het opstellen van lokaal beleid en doelstellingen gerelateerd aan voedselveiligheid en feed-veiligheid; voorbeelden hiervan zijn onze nieuwe Dry Blend- en Organic produkten.Dat aan alle wetgeving en andere Q-eisen wordt voldaan, zoals HFFIA, Kosher, DU, GMP+, EU, business groep eisen, certificerings eisen, Foqus-eisen etc;Onderhouden en verbeteren van het lokale kwaliteitssysteem, incl procedures en instructies, die de basis is voor productie. Inclusief de jaarlijkse management reviewhet ontwikkelen, implementeren en beheren van standaarden op het gebied van voedselveiligheid/ HACCP/ risicoanalyses/ QCP's en het up-to-date houden van deze standaarden.Verantwoordelijk voor het behalen en vervolgens behoud van certificering op kwaliteit systemen, de uitvoering en opvolging van interne audits en audits van derde (klanten, landen).
 • De QA-QC manager stuurt de QA-release officers aan, die naast QA-release ook QC taken uitvoeren:Analyseren en beoordelen van de gerealiseerde kwaliteit van geproduceerde partijen, grondstoffen, en halffabricaten teneinde een definitieve status aan het product te kunnen geven;Daarnaast het ondersteunen en adviseren van QA, technologie en productie op basis van QC data;Het uitvoeren van QC ondersteunende taken zoals monster logistiek, monitoringsdata bijwerken en interpreteren, en QC dashboards bijgewerkt houden;
 • Maakt samen met het locatieteam het locatiebeleid binnen de kaders van de Operations van FrieslandCampina op zodanige wijze dat het beleid leidt tot een optimaal draaiende fabriek die in staat is op de eisen die er vanuit de omgeving aan worden gesteld te kunnen inspelen.
 • Is onderdeel van de QA en QC groep Ingredients.

Voor duizenden mensen per dag zijn we meer dan alleen een zuivelbedrijf. Voor onze boeren, onze medewerkers, de gemeenschappen die we bedienen, de bedrijven waarmee we samenwerken en de mensen aan wie we geluk brengen, betekent FrieslandCampina iets meer. Voor hen gaat het niet alleen om wat we doen, maar ook om wie we zijn.

We waarderen getalenteerde mensen van elke achtergrond die willen bijdragen aan iets dat groter is dan zijzelf. We moedigen al onze medewerkers aan om beslissingen te nemen die ons hele bedrijf ten goede komen. Bij FrieslandCampina hebben we onze eigen carrière en handelen we daarnaar. We vertrouwen erop dat je een verschil maakt in je werk en invloed hebt op het grotere geheel. Werken bij FrieslandCampina betekent dat je bijdraagt aan een betere wereld.

De locatie Workum is onderdeel van de business group Ingrediënts en is een productielocatie voor kindervoeding. We maken met ongeveer 60 collega’s verschillende poederproducten in een fabriek die beschikt over indampers en een droger, waarbij voldaan moet worden aan de strengste hygiëne-eisen.

Apply now
1  / 
JOB-ID: 47116 | QA-QC Manager, Netherlands
Basic information

Apply for this job

Please provide your details here.

* Required fields

Filesize cannot exceed 7MB.
Filesize cannot exceed 5MB.
Filesize cannot exceed 5MB.

Are you sure you want to quit the application process?

Close the process by clicking the button or share the vacancy.