Project Engineer

FrieslandCampina Veghel zoekt een allround Project Engineer / Construction Manager voor kleine en middelgrote projecten in onze bestaande fabrieken. Heb jij een werktuigkundige achtergrond en de nodige ervaring in de procesindustrie? Kun je goed plannen en goed schakelen met veel contacten? Ben je op zoek naar een zeer afwisselende en verantwoordelijke baan? Lees dan verder en reageer direct!

 

Project Engineer

What we ask

 • Ontleent veel werkplezier aan project engineering en het voorbereiden, organiseren en coördineren van de uitvoering en oplevering van meerdere projecten tegelijkertijd;
 • Stapt gemakkelijk op mensen af, uitstekende contactuele en communicatieve vaardigheden;
 • Heeft uitstekend technisch inzicht en kan zich snel inleven in nieuwe processen a.d.h.v. P&ID’s;
 • Heeft veiligheid en ‘afspraak=afspraak’ hoog in het vaandel en houdt de projectadministratie keurig op orde;
 • Is bereid buiten reguliere kantoortijden te werken als de werkzaamheden daar om vragen;
 • MBO of HBO diploma Mechanical Engineering / Werktuigbouwkunde (Piping), Procestechniek of vergelijkbaar;
 • Minimaal 3 jaar praktijkervaring in de procesindustrie;
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
 • Woonachtig op max. 45 autominuten van Veghel.

 

What we offer

 • Zeer afwisselende baan, met veel verschillende mooie projecten bezig, nooit saai;
 • Je werkt vanuit een sterk multidisciplinair team, waarin men voor elkaar klaar staat en men ernaar streeft het samen elke dag net iets beter te doen;
 • FrieslandCampina is een van Nederlands mooiste bedrijven met uitstekende arbeidsvoorwaarden en zeer uitgebreide opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Een competitief salaris, goede pensioenregeling, een standaard eindejaarsuitkering van 3% en de mogelijkheid tot het verdienen van een variabele beloning.

Vacancy description

In deze functie ben je verantwoordelijk voor een correcte planning, uitvoering en oplevering van (proces)technische projecten op Site Veghel. De projecten betreffen kleine (5k€-35k€) en middelgrote (35k€-500k€) investeringen in onze bestaande fabrieken.

 

Je bent erop gebrand dat er op een verantwoorde manier dagelijks resultaten geboekt worden. Daarvoor ben je dagelijks aan het plannen, schakelen en afstemmen met jouw interne en externe contacten, bijvoorbeeld Operators, collega werkvoorbereiders / project engineers, Planners, Contractors, Leveranciers, Maintenance Engineers en veiligheidskundigen. Je werkt aan meerdere projecten tegelijkertijd in opdracht van drie of vier projectleiders. Je schakelt flexibel tussen Project Engineering en Construction Management & Commissioning. De tijdsverdeling is grofweg 1/3 Project Engineering werk en 2/3 Construction Management werk.

 

Het Project Engineering werk bestaat uit: in kaart brengen nulsituatie, bepalen tie-in points, opzetten WTB-ontwerp, componentselectie, opstellen technische specificaties. Je werkt a.d.h.v. onze Engineering Standaarden en indien nodig zorg je dat ontbrekende As-Built informatie in orde wordt gemaakt (met hulp van een WTB-tekenaar of Contractor). Je ondersteunt de Project Manager bij offerte-aanvragen en de controle van offertes.

Vaak zijn de projecten multidisciplinair van aard en werk je tijdens de Engineeringfase samen met een Process Engineer en een Electrical/Automation Engineer.

 

Het Construction Management werk start met de review van het Detailed Engineering pakket van de Contractor. Met input van de Contractor stel je het draaiboek “ombouw en inbedrijfname” op. Op basis hiervan stelt Operations het LoToTo-plan op, dat jij in het veld controleert. Bij de afdeling Planning vraag je tijd aan waarbinnen de werkzaamheden mogen worden uitgevoerd. Je vraagt de werkvergunning aan bij Operations. Met Operations en Maintenance controleer vooraf je dat werkzaamheden in de praktijk niet gaan botsen. Je meldt het personeel van de Contractor aan bij de Portier en begeleidt hen tijdens de uitvoering. Samen met een Technoloog en/of Project Engineer verzorg je de inbedrijfname. Je zorgt dat de Contractor het Technisch Constructie Dossier tijdig completeert en dat eventuele restpunten in het veld goed worden afgewerkt. Je geniet er van dat je jouw project netjes kunt overdragen aan Operations en Maintenance. In jouw volgende projecten bouw je verder op de ervaringen die je hebt opgedaan.

Je werkt vanuit de afdeling Site Projects. Deze afdeling bestaat uit zes projectleiders en tien Project Engineers (Process Engineering, WTB en EIA). Je rapporteert aan de Manager Site Projects.

In Veghel verwerken we rauwe melk en kaaswei tot hoogwaardige ingrediënten voor de voedingsindustrie en de pharmaceutische industrie. Dit gebeurt middels een 24/7 productieproces. De producten uit de fabriek in Veghel bereiken wereldwijd 1 op de 7 mensen! Er werken ongeveer 500 mensen op site (excl. contractors). FrieslandCampina Veghel is de grootste fabriek van FrieslandCampina ter wereld en bestaat dit jaar 95 jaar.

Apply now
1  / 
Job alert
Step 1

Create a job alert

Please provide your details here.

* Required fields

Receive job alert *

Select country

Multiple selection possible with a maximum of 10.

Select experience

Multiple selection possible.

Select discipline

Multiple selection possible with a maximum of 10.

Job alert succesfully created

Job alert successfully created!

Well done! Now it’s just a matter of time until you will receive our new job opportunities that match your preferences. It might be that spark that can start a career you love.

Bring your spark. Join us. Grow with us. Unleash your nature.

Are you sure you want to quit the job alert subscription process?

Close the process by clicking the button.

1  / 
JOB-ID: 44383 | Project Engineer, Netherlands
Basic information

Apply for this job

Please provide your details here.

* Required fields

Are you sure you want to quit the application process?

Close the process by clicking the button or share the vacancy.