Digital Campaign Manager

Digital Campaign Manager - FrieslandCampina

FrieslandCampina is op zoek naar een enthousiaste Digital Campaign Manager. In deze functie ben jij verantwoordelijk voor het verbeteren van de digital content voor een van onze grootste Nederlandse A-merken Optimel & Vifit.

Als Digital Campaign Manager ben jij altijd optimaal geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen in de markt op het gebied van social en contentbeheer. Dit doe je samen met creatieve bureaus, mediabureaus en natuurlijk de marketeers.

Je komt te werken in een jong team met gedreven, ambitieuze mensen. Het marketing team van FrieslandCampina Consumer Dairy NL wordt gekenmerkt door de open en dynamische sfeer.

Digital Campaign Manager

What we ask

Je beschikt over:

 • WO werk- en denkniveau, bijv. richting Marketing of Communicatiewetenschappen.
 • 2 – 3 jaar relevante FMCG werkervaring in online communicatie, online marketing, content creatie en/of community management.
 • Aantoonbare affiniteit met online en/of social media. Je hebt een verfrissende kijk op social media management en/of online communicatie.
 • Creatieve denkwijze. Je stimuleert collega’s en bureaus in het creatieve proces.
 • De behoefte om verantwoordelijkheid te dragen. Je bent een enthousiaste teamspeler.
 • Een resultaatgerichte, ondernemende “can do mentaliteit”. Je wilt graag dingen verbeteren.
 • Sterke organisatorische en analytische vaardigheden.
 • Je beheerst de Nederlandse taal op een professioneel level.

What we offer

Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carrière ten goede. Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Ook op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling. Zo leer je tenslotte het meest.

Vacancy description

Als Digital Campaign Manager ben jij altijd optimaal geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen in de markt op het gebied van social en digital contentbeheer. Dit doe je samen met creatieve bureaus, mediabureaus en natuurlijk de marketeers.

 

Jij:

 • Vertaalt flowcharts in campagnes; je weet welke opties er zijn voor het bouwen van een succesvolle campagne en je helpt bij het vertalen van deze opties in campagnes voor een merk. Concreet betekent dit dat je verantwoordelijk bent voor het constant optimaliseren van de content, op deze manier zorg je voor een continue verbetering van de campagne resultaten.
 • Helpt in de creatie van content; je overziet het proces van content creatie voor banners, social, videokanalen en de website. Je helpt brand managers en overlegt met onze partners (agencies), waarmee je een optimaal (creatie)proces realiseert.
 • Overziet de social advertising strategie; je houdt proactief de social advertising resultaten in de gaten en onderneemt actie zodra er mogelijkheden zijn om de advertising efficiency te verbeteren.
 • Evalueert en optimaliseert de online communicatie strategie van meerdere merken en gebruikt deze kennis voor de verdere aanscherping en verbetering van de merkstrategieën.
 • Trekt continue learnings op basis van de content performance van de campagnes; je bouwt kennis op over impactvolle content en vertaalt dit in key beliefs.
 • Kortom een diverse functie waarbij je je stempel kunt drukken op de online media inzet van marktleiders in de FMCG-branche!

Als Digital Campaign Manager ben je onderdeel van het Optimel & Vifit brandteam binnen de marketingafdeling van Consumer Dairy NL. Samen met de Brand Leader, de Brandmanagers Optimel & Vifit en de Physical Availabilty Manager zit je aan het stuur om voor deze merken de beste campagnes neer te zetten.

 

Daarnaast werk je veel samen met de Digital Campaign Managers van de andere merken binnen Friesland Campina.

Apply now
1  / 
JOB-ID: 43831 | Digital Campaign Manager, Netherlands
Basic information

Apply for this job

Please provide your details here.

* Required fields

Are you sure you want to quit the application process?

Close the process by clicking the button or share the vacancy.