Cooperative Office Specialist

De snelle veranderingen in de wereld om ons heen én van de melkveehouderij maken een optimaal functionerende coöperatie essentieel. De coöperatieve organen worden ondersteund in het uitoefenen van hun rollen, taken en verantwoordelijkheden. Dit doen we door onder andere het organiseren van vergaderingen van het bestuurlijk kader, ledenbijeenkomsten door het hele land om de dialoog aan te gaan met de leden en andere activiteiten te ondersteunen die bijdrage aan de ledenbetrokkenheid en -bindng. Deze ondersteuning vindt voor een groot deel plaats onder leiding van het Cooperative Office Team en vervult daarmee een sleutelrol tussen Cooperative Affairs en de coöperatie. Het team heeft te maken met invloeden vanuit diverse stakeholders (coöperatieve gremia, onderneming, CA) en zorgt voor verbinding en dialoog. Voor dit team zoekt FrieslandCampina een Cooperative Office Specialist (voor maximaal 20 uur).

Cooperative Office Specialist

What we ask

 • HBO/Academisch werk- en denkniveau
 • Vijf jaar ervaring 
 • Resultaatgericht en stressbestendig
 • Communicatief vaardig en uitstekende schriftelijke vaardigheden
 • Inlevingsvermogen, sensitief om te kunnen omgaan met verschillende belangen
 • Analytisch, goed in concepten, grote lijnen, strategieën, maar ook in uitvoering, met oog voor detail én kwaliteit.
 • Organisatorisch talent met hands-on mentaliteit en ervaring in projectmanagement
 • Goede vaardigheid met Powerpoint en/of vergelijkbare tools
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
 • Vloeiend in Engels, redelijk in Duits
 • Kennis van de coöperatie en de melkveehouderij 

What we offer

 • Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding.
 • Maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Want die ontwikkeling komt zowel onze diensten en producten als jouw carrière ten goede.
 • Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied.
 • Ook op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling. Zo leer je het meest.

Vacancy description

Wat zoeken we?

 • Ben jij iemand die de belangen van de coöperatie en de onderneming kent en deze bij elkaar weet te brengen? 
 • Ben je een echte verbinder, die met een proactieve houding de juiste personen in de coöperatie en organisatie weet te vinden? 
 • Haal je energie uit het ondersteunen van de verschillende coöperatieve organen en het organiseren van bijeenkomsten hiervoor?
 • Werk je gestructureerd en ben je een ster in planning?

Dan is solliciteren op deze vacature jouw volgende stap. Als spin in het web zorg jij voor goed functionerende ledenraadsclusters, juiste besluitvormingsprocessen, betrokken leden die weten voor welke uitdagingen we staan en ledenbijeenkomsten met levendige dialogen.
 
Je draagt zorg voor organisatie en ondersteuning van vergaderingen van de ledenraadsclusters en voor de ledenbijeenkomsten die in het voor- en najaar plaatsvinden. Je bent verantwoordelijk om de besluiten die het bestuurlijk kader moet nemen goed zijn voorbereid. En op onderdelen ben je ook verantwoordelijk voor de uitvoering van de besluiten. Je staat niet alleen voor al deze uitdagingen, je werkt in een team van zes mensen waarbij iedereen zijn of haar eigen aandachtsgebied heeft. Je weet met elkaar te verbinden en samen te werken zodat we als team elkaar aanvullen en daardoor goede prestaties leveren. Je werkt nauw samen met alle afdelingen binnen Cooperative Affairs, het bestuurlijke kader van de coöperatie en andere afdelingen binnen FrieslandCampina als Corporate Communication en Public Affairs.

Onze 17.000 leden in Nederland, België en Duitsland delen een passie: het produceren van de hoogste kwaliteit melk waarvan de medewerkers van FrieslandCampina hoogwaardige kwaliteitsproducten maken die hun weg vinden naar consumenten en klanten over de hele wereld. De coöperatie die de leden verenigt kent een geschiedenis van 150 jaar en is springlevend door zich telkens weer aan te passen aan de eisen van de tijd. De coöperatie wordt geleid door het bestuur bestaande uit negen leden- melkveehouders, is georganiseerd in 14 districten in Nederland, Duitsland en België en kent als hoogste orgaan een 140 leden-melkveehouders sterke Ledenraad. De kwaliteit en duurzaamheid van melk en melkproductie zoals leden en leveranciers die leveren vormen het begin van ketenkwaliteit van FrieslandCampina en zijn daarmee de basis voor FrieslandCampina’s activiteiten in de hele wereld. Voortdurende doorontwikkeling daarvan is een belangrijke opdracht van veehouders, de coöperatie en van Cooperative Affairs in antwoord op aanscherpende eisen van markt en maatschappij in Nederland en ver daarbuiten.

 

Cooperative Affairs begeleidt met zo’n 160 medewerkers de coöperatie en melkveehou-ders en werkt vanuit het hoofdkantoor van FrieslandCampina in Amersfoort. Cooperative Affairs regelt o.a. het transport van melk en afgeleiden daarvan naar en tussen de FrieslandCampina productielocaties, het kwaliteit- en duurzaamheidssysteem van melk en melkproductie, alle financiën betreffende melk en lidmaatschap van de coöperatie, het contact met en tussen leden-melkveehouders en de communicatie en besluitvorming binnen de coöperatie. Cooperative Affairs voert deze taken uit in nauwe samenspraak met het bestuur van de coöperatie, met branchegenoten en andere in- en externe partijen.

 

Heb je vragen over bovenstaande functie of wil je gewoon wat meer weten over FrieslandCampina? Voor meer informatie: Yvette van de Meerakker, Manager Cooperative Office, 06 51862947.

Apply now
1  / 
JOB-ID: 43178 | Cooperative Office Specialist, Netherlands
Basic information

Apply for this job

Please provide your details here.

* Required fields

Are you sure you want to quit the application process?

Close the process by clicking the button or share the vacancy.