Teamleider Logistiek

Wij zijn op zoek naar een logistiek talent met leidinggevende ervaring.
Is de functie van Teamleider Logistiek voor ons Distributie Centrum bij FrieslandCampina de volgende stap ik je carrière? 
Wil je een belangrijke bijdrage leveren aan het bevoorraden van de supermarkten met onze bekende dagverse producten zoals Campina, Mona en Vifit, Lees gauw verder!

Als Teamleider Logistiek ben je in een 4-ploegendienst werkzaam in een modern distributiecentrum met een hoge automatiseringsgraad. Je geeft direct leiding aan een team van ca 15 medewerkers Naast coaching en aansturing van je team werk je veel samen met collega’s binnen en buiten het DC.

Krijg je energie van dynamiek, en zie je uidaging in het verhogen van de kwaliteit van je team?  Reageer dan direct!

Teamleider Logistiek

What we ask

 • Een afgeronde MBO+ of HBO opleiding bij voorbeeld op het gebied van Logistiek of Bedrijfskunde;
 • Aantoonbare ervaring op het gebied van leidinggeven;
 • Ervaring en\of affiniteit met een logistieke omgeving
 • In het bezit van een heftruckdiploma; (PRE)
 • Je bent initiatiefrijk en communicatief vaardig;
 • Je hanteert hoge normen op het gebied van veiligheid, kwaliteit, hygiëne, (voedsel)veiligheid, netheid en discipline;

What we offer

 • Werken in een vierploegendienst, met een zo'n gezond mogelijk rooster;
 • Een contract bij FrieslandCampina, wij binden graag goede mensen;
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden conform zuivel-cao  Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding;
 • Een werkweek van 36 uur in een vier ploegendienst met een gemiddelde toeslag van ca 23%.
 • FrieslandCampina beloont niet alleen in geld. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien, want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carrière ten goede. Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Wij zijn benieuwd naar jouw ambities!

 

Vacancy description

Als Teamleider ben je verantwoordelijk voor je ploeg. Je stuurt een team aan van ca 15 medewerkers met  o.a.een Logistiek Coördinator, een Coördinator Orderpicking, Technisch Operators, Orderpickers en Logistieke Medewerkers aan.  Je werkt met hun in een 4-ploegendienst. Je coacht je medewerkers om continue te verbeteren en geeft opbouwende feedback op zowel prestaties als rol en gedrag.  Je draagt zorg voor de bezetting van je ploeg en begeleidt ook de flexwerkers en je hebt regelmatig werkoverleggen. Je totale ploeg bestaat uit ca. 15 medewerkers. Een aantal KPI’s zijn leidend voor je prestaties en die van je ploeg, waaronder safety, quality, productiviteit en tijdigheid en volledigheid van uitleveringen.

 

FrieslandCampina kent hoge standaarden omtrent veiligheid en kwaliteit. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat het team hierin excelleert. In deze functie heb je contact met onder andere de productielocaties, andere interne leveranciers, logistiek dienstverleners en externe monteurs. Bij audits ben jij het aanspreekpunt en draag je zorg voor de opvolging en verbetervoorstellen.

Je rapporteert aan de DC Manager.

 

Bij FrieslandCampina delen we met 21.000 medewerkers de passie om meer uit melk te halen en om mensen verder te helpen in het leven. Met onze merken – ruim 30 – bereiken we miljoenen mensen in meer dan 100 landen. FrieslandCampina heeft business groups en werkmaatschappijen met vestigingen in de hele wereld. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort.

 

Op het terrein in Maasdam is zowel de productielocatie als het distributiecentrum van dagverse zuivelproducten, zij werken nauw samen. 

FrieslandCampina Maasdam is een ”state of the art”, hoog geautomatiseerde fabriek, ontworpen voor het produceren van verse, vloeibare en speciale zuivel producten. Het grootste deel van deze producten wordt geproduceerd onder A-merken zoals Campina, Optimel, Vifit en Mona. In Maasdam wordt op jaarbasis ca. 200 miljoen liter melk verwerkt.

Het Distributiecentrum (DC) in Maasdam is een in hoge mate geautomatiseerd warehouse, ontworpen en ingericht om verse zuivelproducten op te slaan en te distribueren naar onze klanten. Het DC heeft een directe verbinding met het productiebedrijf in Maasdam en ontvangt daarnaast producten vanuit diverse andere FrieslandCampina locaties alsook externe leveranciers. Pallets worden opgeslagen en verwerkt in een volledig geautomatiseerd warehouse, ook het layer-picken is geautomatiseerd, colli picking vindt handmatig plaats, gestuurd door een pick-to-voice systeem. Uitgaande stromen vinden plaats op pallets. In de locatie werken ca. 80 medewerkers grotendeels in een 4-ploegendienst.

Apply now
1  / 
JOB-ID: 42655 | Teamleider Logistiek, Netherlands
Basic information

Apply for this job

Please provide your details here.

* Required fields

Are you sure you want to quit the application process?

Close the process by clicking the button or share the vacancy.