Short description

Het Quality Control (QC) Team van Borculo is op zoek naar een gemotiveerde, inspirerende, pro actieve Project Analist. Binnen de afdeling QC in Borculo hebben we een microbiologisch en een chemisch laboratorium die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse kwaliteitsanalyses. Naast dit dagelijkse routine onderzoek hebben we binnen QC te maken met de opstart en uitrol van een aantal kwaliteitsprojecten. De belangrijkste is op dit moment het opzetten en beheren van in- en atline procesanalyses voor onze babyvoeding basepowders, pharmaceutische lactose, hoogwaardige eiwitpoeders voor de senioren- en sportmarkt en ingredienten voor de feedmarkt. Daarnaast ben vernatwoordelijk voor;

 • Aansturing van kleine projectgroepjes binnen de afdeling QC
 • Validatie van nieuwe methodes
 • Onderhoud en kalibratie van in- en atline analyse apparatuur
 • Onderhouden van contacten met PAT team bij LQS
Short description

What we ask

 • Laboratorium of procestechniek opleiding
 • HBO werk- en denkniveau 
 • Minimaal 2 jaar werkervaring, het liefst in de food sector 
 • Pro actief, zelfstandig, accuraat, Teamplayer
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Ervaring met SAP en statestiek is een must 
 • Ervaring met FOSS apparatuur is een pré

What we offer

Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding, maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien, want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carrière ten goede. Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Ook op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling, zo leer je tenslotte het meest.

Vacancy description

Als project analist ben je de contactpersoon tussen het laboratorium en de diverse projectteams en rapporteer je aan de teamleider Chemie. Je houdt je bezig met de inventarisatie en implementatie van nieuw uit te voeren analyses en werkzaamheden voor de lokale QC afdeling. Als expert op het gebied van nieuwe analyses heb je een belangrijke rol in het ontwikkelen van leermiddelen en ben je praktijkopleider voor collega laboranten en procesoperators. Naast inhoudelijke expertise beschik je dan ook over uitstekende communicatieve vaardigheden en kan je jouw vakkennis en enthousiasme overbrengen aan collega's waardoor je als rolmodel wordt gezien. Voor de productie van kindervoeding is een schone werkomgeving van essentieel belang. Veilig en hygiënisch werken staan bij jouw hoog in het vaandel en je bent een voorbeeld voor het schoon houden van de werkplek, installaties en hulpmiddelen. Je voelt je verantwoordelijk voor het proces en de omgeving en spreekt collega's aan op on(voedsel)veilige situaties. 

Het Chemisch laboratorium bestaat uit ca. 17 FTE. Werkzaamheden zijn verdeeld in diensten die bij roulatie door verschillende analisten worden uitgevoerd. Een deel van het team zorgt dagelijks voor de ondersteuning van het productieproces door processturende analyses uit te voeren. De resultaten van deze analyses worden gebruikt ter verbetering van ijklijnen die in procesapparatuur wordt gebruikt.

Apply now
1  / 
JOB-ID: 40503 | QC Analyst, Netherlands

What is your name?

Text fieldset

Hello , we’d like to ask you some questions.

Question

What is your level of spoken & written Dutch?

Basic information

Apply for this job

Please provide your details here.

* Required fields

Are you sure you want to quit the application process?

Close the process by clicking the button or share the vacancy.