Short description

Reliability Engineer

Heb jij techniek in je genen en denk je in oplossingen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In deze uitdagende rol ben je continu bezig met het verbeteren van onderhoud en installaties. Daarmee lever je aantoonbare bijdrage aan de optimale balans tussen asset prestatie, risico, conversie- en ketenkosten in relatie tot de supply chain strategie. Ontwikkelen en delen van best practices.

Short description

What we ask

Je grootste uitdagingen zijn;

 • Stelt KPI’s op en bewaakt deze om realisatie van gestelde onderhoudsdoelstellingen te meten
 • Faciliteert bij het analyseren van repeterende technische storingen en breakdowns, met als doel de grondoorzaken achterhalen: techniek, gedrag, organisatie (RCA afdeling/ discipline overstijgend)
 • Rapporteert en analyseert periodiek Cost Drivers (keten kosten) / Prestatieverliezen op lijn of machine niveau, gericht op het elimineren van oorzaken van onderhoudsgevoeligheid / afwijkingen
 • Initieert, faciliteert en adviseert verbeterteams (WCOM-R) om de installatieprestaties en -betrouwbaarheid te verhogen
 • Zorgt voor structurele verbetering door het opstellen van een jaarplan van verbeterprojecten, afstemmen opdrachtformulering, uitvoeren onderzoeksvragen, opstellen plan van aanpak
 • Verantwoordelijk voor change management bij verbeterprojecten
 • Houdt kennis bij en deelt dit met medewerkers binnen eigen afdeling en locaties binnen FrieslandCampina

What we offer

Waarom wil je dit niet mislopen?

 • Jij wilt werken bij een internationaal bedrijf.
 • Jouw technische vaardigheden optimaal worden ingezet, binnen FrieslandCampina zie je allerlei soorten techniek.
 • Als je van jouw vak houdt, is dit een prachtige gelegenheid om jezelf te ontwikkelen en zelf mede verantwoordelijk zijn voor het functioneren van deze fabrieken.
 • Jij krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid.
 • De functie van RE Engineer is een prachtige stap als vervolg van je carrière als professional!

Salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding. Maar Friesland Campina beloont niet alleen in geld. We vinden het belangrijk dat je blijft groeien. Want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carrière ten goede. Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied. Ook op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling. Zo leer je tenslotte het meest.

Vacancy description

Waar streef je naar?

Je maakt verbinding, je bent verantwoordelijk, je bent besluitvaardig, resultaat- en actiegericht. Voor jou staat veiligheid en kwaliteit voorop. Met jouw technische kennis help je de plant optimaal presteren en worden storingen geminimaliseerd. Dat maakt dat jij aan het einde van de dag met een goed gevoel naar huis rijdt.

Belangrijk in de rol van RE Engineer is samen met het TD team de verandering van corerectief onderhoud naar preventief onderhoud verder voort te zetten. Hierbij neem je de organisatie mee in het continu verbeteren en werk je toe naar een proactieve manier van werken. Je werkt nauw samen met de afdelingen: Veiligheid, Productie, Technologie, Projecten en QA. Je bent mede verantwoordelijk voor het verbeteren en handhaven van de veiligheid en het voedselveilig werken. In deze rol kun je de interne FC organisatie optimaal benutten op het gebied van best practices.

Als RE Engineer rapporteer je aan de Manager Maintenance.

De locaties Workum & Dronryp zijn onderdeel van de businessgroup Ingredients. De businessgroep Ingredients is een wereldleider op het gebied van ingrediënten en oplossingen op basis van zuivel en planten. Onze ingrediënten zijn voor de sectoren Baby & Medical, Performance & Lifestyle, Food & Beverage, Pharmaceutical en Animal Nutrition. De hoogst mogelijke kwaliteit en veiligheid van onze producten is de topprioriteit!

Workum & Dronryp zijn productielocaties van o.a. babyvoeding. We maken met ongeveer 80 collega’s verschillende poederproducten in 2 fabrieken die beschikken over indampers, drogers en filtratietechnieken waarbij voldaan moet worden aan de strengste hygiëne-eisen (Dry-Blend).

Apply now
1  / 
JOB-ID: 40116 | Reliability Engineer, Netherlands
Basic information

Apply for this job

Please provide your details here.

* Required fields

Are you sure you want to quit the application process?

Close the process by clicking the button or share the vacancy.