Process Engineer

FrieslandCampina Veghel zoekt een doortastende Proces Engineer die van aanpakken weet in de Engineeringsfase en Uitvoeringsfase van projecten. In deze rol werk je vanaf de kant van de Eigenaar/Opdrachtgever aan het ontwerpen en realiseren van procestechnische verbeteringen in de fabrieken in Veghel.

Je brengt jouw kennis en ervaring in binnen multidisicplinaire projecten en verbetervoorstellen, waarmee verbeteringen worden gerealiseerd op het gebied van de (voedsel)veiligheid, betrouwbaarheid, beschikbaarheid, onderhoudbaarheid, efficiency of duurzaamheid. Daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan de toekomstbestendigheid van onze fabrieken in Veghel.

 

 

Process Engineer

What we ask

 • Je bent gedreven om anderen te helpen met jouw kennis en ervaring en wilt jezelf blijven ontwikkelen;
 • Je hebt enkele jaren relevante praktijkervaring in industriële brownfield-omgevingen in procesindustrie, machinebouw of food/pharma industrie;
 • Basiskennis van EHEDG, HAZOP, HACCP en gemotiveerd dit verder te ontwikkelen;
 • HBO/WO werk- en denkniveau, opleiding Chemische Technologie, Werktuigbouwkunde, Industriele Automatisering, Engineering of vergelijkbaar;
 • Uitstekende beheersing van Nederlandse taal;
 • Ervaring met Industriële Automatisering en/of Electrical Engineering is een pre;
 • Kennis van melk/wei procestechniek is een pre;
 • Er zijn mogelijkheden om je door te ontwikkelen naar Projectmanager.

 

What we offer

 • Een uitdagende functie in een gedreven team op de grootste locatie van een van Nederlands mooiste bedrijven;
 • Een volgende stap in je carrière met uitgebreide opleidingsmogelijkheden;
 • Doorgroeimogelijkheden richting Project Management;
 • Een competitief salaris, goede pensioenregeling, een standaard eindejaarsuitkering van 3% en de mogelijkheid tot het verdienen van een variabele beloning.

Vacancy description

Je werkt aan meerdere projecten tegelijkertijd in opdracht van drie of vier projectmanagers. Je hebt dagelijks afstemming met diverse interne en externe contacten, bijvoorbeeld met collega Project Engineers, Technologen, Operators, Planners, Contractors en Leveranciers. Vanuit jouw expertise adviseer je collega-project engineers bij de aanpak van hun projecten.

Taken in projecten:

 • In de oriëntatiefase van het project denk je mee met de aangewezen Procestechnoloog bij de probleemanalyse. Samen met de Procestechnoloog adviseer je de Project Manager over bronaanpak en, wanneer bronaanpak niet mogelijk is, over mitigerende maatregelen. Je ondersteunt de Project Manager bij het opstellen van het Baseline Measurement en het Basis of Design;
 • In de Basic Engineering fase selecteer je de juiste componenten, stel je technische specificaties en verificatiedocumenten op en ondersteun je de Project Manager bij offerte-aanvragen en de controle van offertes. Waar nodig zorg je dat ontbrekende As-Built informatie in orde gemaakt wordt.
 • In de uitvoeringsfase participeer je in multidisciplinaire reviews van de Detailed Engineering. Je stelt het draaiboek “ombouw en inbedrijfname” op. Voor een deel van je projecten verzorg je de aanvraag van werkvergunningen, de aanvraag van timeslots waarbinnen de werkzaamheden mogen worden uitgevoerd en de Uitvoeringsbegeleiding. Je verzorgt de inbedrijfname (deels in samenwerking met de procestechnoloog). Je verzorgt de samenstelling en overdracht van het Technisch Constructie Dossier aan de afdeling Process Technology en Maintenance Engineering.

Aanvullende taken:

 • Je levert een bijdrage aan het continu verbeteren van de werkprocessen en tools van de afdeling Site Projects.

Je werkt vanuit de afdeling Site Projects. Deze afdeling bestaat uit Project Managers en Project Engineers (Process Engineering, WTB en EIA). In jouw rol als Process Engineer ben je dus onderdeel van een mulitidisicplinair Project Engineeringsteam. Je rapporteert aan de Manager Site Projects.

FrieslandCampina Veghel is de grootste fabriek van FrieslandCampina ter wereld. In Veghel wordt rauwe melk en kaaswei verwerkt tot hoogwaardige ingrediënten voor de voedingsindustrie en de pharmaceutische industrie. Dit gebeurt middels een 24/7 productieproces. Er werken ongeveer 500 mensen.We hechten veel waarde aan getalenteerde mensen met verschillende achtergronden die een bijdrage willen leveren aan het bedrijf. We stimuleren al onze medewerkers om zelf beslissingen te maken die de organisatie ten goede komen. Bij FrieslandCampina ben je verantwoordelijk voor je eigen carrière. We vertrouwen erop dat je verschil wil maken in je functie en dat je een bijdrage kan leveren aan het grotere geheel. Werken bij FrieslandCampina betekent dat je bijdraagt aan een betere wereld.

Apply now
1  / 
JOB-ID: 43220 | Process Engineer, Netherlands
Basic information

Apply for this job

Please provide your details here.

* Required fields

Are you sure you want to quit the application process?

Close the process by clicking the button or share the vacancy.