QA Sales Specialist

Als QA Sales Specialist ben je de productexpert en hiermee de link naar de fabrieken, maar ook eerste QA aanspreekpunt voor jouw accounts. Daarnaast speel je een belangrijke rol binnen jouw segment Adult Nutrition/Medical performance/Food&Beverages en binnen het QA Sales specialisten team voor projecten, productontwikkeling en verbetering van de klanttevredenheid.

QA Sales Specialist

Wat we vragen

 • Minimaal HBO werk en denkniveau
 • Aantoonbare QA-ervaring met de genoemde verantwoordelijkheden in vergelijkbare markten
 • Ervaring met klantencontact en audits
 • Uitstekende Nederlandse en Engelse communicatieve vaardigheden (in woord en geschrift)

Wat we bieden

 • Je salaris wordt gebaseerd op de zwaarte van de functie, je ervaring en opleiding;
 • Maar FrieslandCampina beloont niet alleen in geld;
 • We vinden het belangrijk dat je blijft groeien;
 • Want die ontwikkeling komt zowel onze producten als jouw carrière ten goede;
 • Daarom investeren we in relevante opleidingen en trainingen binnen jouw vakgebied;
 • Ook op de werkvloer merk je dat de nadruk ligt op het uitwisselen van kennis tussen collega’s onderling;
 • Zo leer je tenslotte het meest.

Vacaturetekst

Jij bent je bewust van de doelgroepen waaraan we leveren en de verantwoordelijkheid naar onze leden melkveehouders. Je houdt van zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid, maar aan de andere kant ook van dynamiek en dat je dag compleet anders kan verlopen dan je van te voren had gepland. Je bent gericht op service, het team en samenwerking met andere afdelingen, maar ook op het bij elkaar brengen van verschillende partijen. Samen zijn wij de link tussen fabrieken, klanten en QA.

Concreet ben je o.a. verantwoordelijk voor:

 • Eerste aanspreekpunt voor QA gerelateerde onderwerpen voor klanten
 • Behandelen van klantenvragen en klantenspecificaties
 • Ondersteuning van projecten op gebied van productontwikkeling en procesverbetering
 • Medeorganisatie en ondersteuning van klantenaudits inclusief opvolging
 • De verdere ontwikkeling van standaard antwoorden op veel voorkomende QA-vragen van onze klanten

 

Hoe ziet je dag eruit?

Je werkt met klanten en collega’s van over de hele wereld. Waar jij je dag begint, begint de ene kant van de wereld aan de avond en moet de andere kant nog wakker worden. Je bent benieuwd of er iets in de nacht heeft afgespeeld bij jouw klanten of in de fabrieken. Dit doe je door middel van een informatie database waarin je kijkt of er taken open staan, maar ook check je je mailbox of er dringende mails zijn binnengekomen. Hierna sluit je aan bij het segmentoverleg waarbij de QA Sales segmentmanager aangeeft dat er een product ontwikkeld wordt die Sales ook wil aanbieden aan jouw klant. Jullie bespreken het product en afgesproken wordt dat jij zal aansluiten bij de kick-off en bij het overleg met jouw klant. Dit kan een call zijn, maar ook een klantenbezoek. Hierna nog twee overleggen waaronder een change control board waarin de aanpassingen van recepturen worden besproken en tot slot het specialisten team overleg. Tijdens dit overleg worden de werkzaamheden besproken, de lopende projecten voor procesverbeteringen en prioriteiten afgestemd. Na de overleggen ga je de vragen beantwoorden van de klanten, specificaties evalueren en beoordelen en inlezen over de plannen voor het nieuwe product. Tussendoor ontvang je telefoontjes met korte vragen. Tot slot check je je agenda voor de volgende dag; je zal die dag gaan werken bij een fabriek om een klantenaudit voor te bereiden op locatie. Tijd om af te sluiten waarbij je tevreden terugkijkt op jouw bijdrage aan kwaliteitshoogwaardige producten en klanttevredenheid.

FrieslandCampina is meer dan melk en we zijn meer dan alleen een zuivelbedrijf. Dat vinden wij niet alleen, maar duizenden mensen met ons. Het is niet wat we doen, maar wie we zijn. Voor onze melkveehouders, medewerkers, consumenten en bedrijven waar we mee samenwerken betekenen we meer.

We hechten veel waarde aan getalenteerde mensen met verschillende achtergronden die een bijdrage willen leveren aan het bedrijf. We stimuleren al onze medewerkers om beslissingen te maken die de organisatie ten goede komen. Bij FrieslandCampina ben je verantwoordelijk voor je eigen carrière. We vertrouwen erop dat je verschil wil maken in je functie en dat je een bijdrage kan leveren aan het grotere geheel. Werken bij FrieslandCampina betekent dat je bijdraagt aan een betere wereld.

 

 

Solliciteer nu
1  / 
JOB-ID: 40450 | QA Sales Specialist, Netherlands

What is your name?

Text fieldset

Hello , we’d like to ask you some questions.

Question

What is your highest obtained education level/ degree?

Question

What is your level of spoken & written Dutch?

Basic information

Solliciteer op deze vacature

Laat je gegevens hier achter.

* Verplichte Velden

Weet je zeker dat je wilt stoppen met solliciteren?

Sluit het sollicitatie proces door op de button te klikken of door deze vacature te delen.