Junior Key Account Manager

Ben je voorbereidt om zaken te doen met onze B2B2C klanten? Om in de wereld van spray cans, room en UHT zuivelproducten te duiken? Krijg je energie van het vinden en realiseren van nieuwe kansen in de markt? Dan is onze rol van Key Account Manager B2B2C wellicht de juiste uitdaging voor jou!

 

In deze rol zorg je voor de realisatie van het verkoopplan door het verwerven en behouden van klanten en het opbouwen en versterken van relaties om commerciële doelstellingen te realiseren. Je werkt zelfstandig en bent het eerste aanspreekpunt voor een aantal van onze internationale B2B2C-klanten

Junior Key Account Manager

Wat we vragen

- 5 jaar relevante ervaring in sales (bij voorkeur in FMCG/ internationale voedingsindustrie, retail, zuivelsector…);
- Bij voorkeur ervaring in projectbeheer en bedrijfsontwikkeling;
- Een proactieve initiatiefnemer, die zelfstandig de bedrijfsontwikkelingskalender voor zijn/haar scope aanstuurt;
- Een sterke netwerker, zowel intern als extern, met uitstekende vaardigheden op het gebied van stakeholder management;
- Uitmuntend in customer intimacy, zorgt voor win-wins met klanten en doet wat nodig is om dit te realiseren;
- Resultaatgericht;
- Gestructureerde aanpak, in staat om de totale P&L te beheren (tot op GP-niveau) en overzicht te houden in een complexe zuivelomgeving en in complexe projecten;
- Bereid en in staat om te reizen (ongeveer 20% van de tijd);
- Vloeiend in Nederlands, Frans en Engels, andere talen (Duits) zijn een plus.

Wat we bieden

We bieden enerzijds de voordelen van een internationale groep en anderzijds de voordelen van een lokale onderneming met een open en informele sfeer: best of both worlds! Je komt terecht in een duurzame en innovatieve werkomgeving waar je de mogelijkheid krijgt om je talenten verder te ontwikkelen. Je kan rekenen op een verantwoordelijke en afwisselende job met ruimte voor initiatief, reële groeimogelijkheden en een marktconform salaris.

 

FrieslandCampina biedt niet alleen een marktconform salaris maar ook training en opleiding on the job omdat we het belangrijk vinden dat onze mensen groeien. Jouw ontwikkeling is niet alleen goed voor je carrière, ook onze producten profiteren ervan. De onderlinge kennisuitwisseling tussen collega's zie je terug op de werkvloer. Het is de meest effectieve manier om te leren.

Vacaturetekst

In de functie van Key Account Manager B2B2C zijn jouw belangrijkste taken:

 

- P&L Management
Je bent verantwoordelijk voor het opleveren van de geplande Top & Bottom-line resultaten, terwijl je alle cost-drivers daartussen beheert. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de juiste inzichten voor rapportage en sales forecast voor je klanten. Je controleert en evalueert de resultaten van het volume, de netto-omzet, de kostenontwikkeling en de brutowinst van je klanten (P&L-management). Je past de plannen aan en voert indien nodig corrigerende maatregelen uit.

 

- Accountbeheer
Je bent als Account Manager verantwoordelijk voor een selectie van B2B2C-accounts in Europa. Je ontwikkelt en onderhoudt een strategische, tactische en operationele relatie met de klant op basis van het bereiken van gemeenschappelijke doelen.

 

- Commerciële contracten
Je bereidt de commerciële contracten voor en leidt de onderhandelingen die resulteren in ondertekende contracten binnen de overeengekomen verkoopstrategie en het framework.

 

- Accountstrategie ontwikkelen en uitvoeren
Je identificeert potentieel, ontwikkelt plannen, zoekt afstemming en voert uit.
 

Deze functie maakt deel uit van de Business Unit B2B2C van FrieslandCampina’s operationele onderneming "CD BeFraB2B" (de cluster Consumer Dairy België/Frankrijk/B2B2C) binnen de Business Group Consumer Dairy. Dit is 1 van de 5 Business Groups binnen FrieslandCampina wereldwijd en is verantwoordelijk voor de verkoop, planning, productie en levering van consumentenzuivelproducten over de hele wereld.

 

De Business Unit B2B2C:
- Verkoopt kant-en-klare producten in consumentenverpakkingen aan (internationale) industriële partners (geen directe retailers). De aard van deze business is de productie en verkoop (co-manufacturing) van voornamelijk A-merk producten van onze klanten.
- Bestaat uit een ervaren en gepassioneerd team gevormd door een B2B2C Sales Director, een Account Support Desk en 2 Key Account Managers waarvan deze vacature 1 is. Je rapporteert aan de Senior Key Account Manager en werkt nauw samen met een groter operationeel B2B-team, bestaande uit een Commercial Controller, Demand Planner, Customer Care & Order Entry-team, QA/RA, R&D, Logistic-dep.

Solliciteer nu
1  / 
JOB-ID: 49347 | Junior Key Account Manager, Belgium
Basic information

Solliciteer op deze vacature

Laat je gegevens hier achter.

* Verplichte Velden

Filesize cannot exceed 7MB.
Filesize cannot exceed 5MB.
Filesize cannot exceed 5MB.

Weet je zeker dat je wilt stoppen met solliciteren?

Sluit het sollicitatie proces door op de button te klikken of door deze vacature te delen.